Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дигиталните технологии - революция в туризма

Стефан Карапанчев и Анита Велинова за успешните дигитални инструменти в управлението на туризма
Аудио файлът е със субтитри
Дигиталните технологии са революция в туризма. И ако в миналото резервацията отнемаше дни, то днес - няколко минути. 
Това споделиха пред Радио Варна Стефан Карапанчев и Анита Велинова от Travel Line Bulgaria, които бяха гости по време на дискусия със студенти от Колежа по туризъм към ИУ - Варна. Работи се и по Европейска харта за общи дигитални умения на специалистите в туризма, която ще бъде заложена като практика, каза още Карапанчев и добави, че за да работи този бранш, всички негови сегменти трябва да са в симбиоза. Това е и идеята на тази харта.
Проявата бе първа среща с представители от бизнеса и дигиталните технологии – част от инициативата „Колеж по туризъм – Варна – традиции и иновации“. Темите на дискусията бяха: Иновации от ново поколение; Успешни високотехнологични процеси; Как се променя ефективността с новите технологии?

Колежът по туризъм към Икономически университет – Варна отбелязва 60 години от създаването си с множество събития през 2023 г. В програмата са включени поредица от инициативи, срещи, научни форуми и др. с участието на студенти, преподаватели, алумни, партньори от бизнеса.

Началото бе поставено през м. февруари с със среща-дискусия на тема „Ключът към успеха“ с д-р Илин Димитров – министър на туризма. Тя бе част от инициативата „60 срещи с 60 успешни възпитаници на Колеж по туризъм – Варна“.

Още по темата може да чуете в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му.  Няма опасност този пожар да застигне населените места. Във Варна..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е поискала от командира на ВМС контраадмирл Кирил Михайлов да бъдат..

публикувано на 14.07.24 в 18:28

От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника за гасенето на огнищата

Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е изпратила писмо до командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов с искане да се осигурят екипи от представители на ВМС ,които да подпомогнат пожарникарите в овладяване на огнищата, възникнали в града и региона. От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника, общо 10..

публикувано на 14.07.24 в 17:23
пожар

Пожарите стават повече, огънят върви към Игнатиево, с.Припек и с.Баново

О перативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил от телефон 112 нови сигнали за възникнали пожари на територията на Варна и в региона. Пожар се е разгорял в района на блок 406 в квартал „Владислав Варненчик“ при обръщача и до Детския център.  Друго огнище се разпростира между селищно образувание Сълзица,..

обновено на 14.07.24 в 17:09

Утре 35 градуса във Варна

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 18° и 23°, по носовете до 26°. Утре ще се запази слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от североизточна четвърт. Максималните температури във вътрешността ще достигат 36°-41°, само по крайбрежието ще са малко по-ниски между 31° и 36°. За Варна минимална температура..

публикувано на 14.07.24 в 15:40
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Китай и Русия проведоха съвместен военен патрул в Тихия океан

Китай и Русия проведоха съвместно военноморско патрулиране в северната и западната част на Тихия океан, съобщи Министерството на отбраната на Пекин, цитирано от АФП. От министерството заявиха, че учението не е било насочено срещу никоя друга държава. Двете..

публикувано на 14.07.24 в 15:37
Пожар

Движението по АМ "Хемус" се пренасочва през Комитово ханче заради пожар до Слънчево

Голям пожар от двете страни на магистрала „Хемус” край Варна Пожар в сухи треви и иглолистна гора е възникнал до пътя за село Слънчево, община Аксаково. Четири екипа на Пожарната са на мястото. Движението по магистрала "Хемус" се пренасочва  през Комитово ханче заради разрастването на пожара -съобщиха от Областната дирекция на..

публикувано на 14.07.24 в 15:19