Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Варненец сигнализира за препълнени контейнери в квартал "Младост" и неправилно паркиране на коли в района на пазара

8
Пазарът в кв. "Младост", Варна
Снимка: Д.Дончева

Контейнерите за разделно сметосъбиране в района на бл.144 във варненския квартал „Младост“ стоят препълнени със седмици, сигнализира в Радио Варна Павел Павлов, който живее в района. Поради тази причина се налага да изхвърляме разделно събраните си отпадъци в общите контейнери за смет, а това обезсмисля разделното събиране, допълни той. Павел Павлов каза, че е подал сигнал в районото кметство по телефона, както и в интернет платформата за сигнали на граждани, но отговор и резултат няма.Проблем от доста време е и неправилното паркиране на коли по една от улиците на пазарчето в квартала. Движението на коли по нея е двупосочно, има поставен знак „Забранено паркирането“, но въпреки това немалко шофьори спират колите си в забранената зона и това предизвиква сериозни задръствания от коли, както и предпоставка да бъде блъснат пешеходец. Павел Павлов е подавал сигнали и за този проблем както до районното кметство, така и до КАТ-Варна. Последните реагират  според правомощията си – почти редовно глобяват неправилно паркиралите шофьори, но ефект от наказателната мярка няма. Павлов предлага, като вариант за решение на проблема, движението по улицата от двупосочно да стане еднопосочно. Така, според него, дори и да има паркирани коли от едната страна, задръстване няма да се получава.Изхвърлянето на отпадъците от контейнерите за разделно сметосъбиране се случва веднъж седмично за съдовете за хартия и пластмаса и веднъж на три месеца за тези със стъкло, обясни за Радио Варна районният кмет на „Младост“ Христо Христов. Той отправи предложение до гражданите от квартала да подават своевременно сигнали до кметството, когато видят препълнени кофи със смет, за да могат от там да се свържат с фирмата по сметоизвозване по-рано от уговореното по договор време за тази дейност.

Относно неправилното паркиране на коли на пазара в квартала той каза, че e започнал ремонт на района около него и се планира изграждането на паркинг за около 500 коли. Това може да реши проблема с паркирането, но ако продължават да паркират неправилно шофьори там, ще се обмисли вариантът за еднопосочно движение.БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

До 15 юни могат да се видят изпитните работи от матурите

Учениците, които желаят да видят своите работи от държавните зрелостни изпити , могат да го направят това  в срок до 15 юни включително в училището, в което завършват 12. клас, съобщиха от Министерството на образованието и науката.  Запознаването с работата става..

публикувано на 09.06.23 в 11:48

ВАС отмени мораториума на ОбС-Ветрино за изграждане на ветроенергиен парк в района

Със свое окончателно решение Върховният административен съд е отменил решението на Общинския съвет във Ветрино, Варненска област, за налагане на мораториум върху изграждането на ветроенергийни паркове в района. Това..

публикувано на 09.06.23 в 11:29

Приеха на първо четене закона за удължаване на удължения вече държавен бюджет

Eдинодушно, с 201 гласа "за", депутатите приеха на първо четене Закон за удължаване на вече удължения държавен бюджет, предаде БНР. По този начин ще се гарантира увеличение на пенсиите от юли, както и останалите социални плащания към общините.  Удължителният закон, който беше подготвен от служебното правителство, предвижда и отпадане..

публикувано на 09.06.23 в 11:09

Негодна за пиене е водата в каварненското село Топола

Водата от водопреносната мрежа в с. Топола, община Каварна, е негодна за питейно-битови цели, съобщават от администрацията. Причината е, че нитратите надвишават близо три пъти допустимите стойности. Директорът на Регионалната здравна инспекция в Добрич е издал на „ВиК Добрич” предписание за..

публикувано на 09.06.23 в 11:04

Убитият в "Св. св. Константин и Елена" - украинец. Извършителите са трима

Украинец е 52-годишният чужденец, убит в курортния комплекс "Св. св. Константин и Елена". Убийство на чужденец в "Св. св. Константин и Елена". В момента тече разследване Прокуратурата във Варна разследва убийството в "Св. св. Константин и Елена" Запаленият автомобил в близост до апартхотела, където е извършено убийството, е с румънска..

публикувано на 09.06.23 в 10:48

Прокуратурата във Варна разследва убийството в "Св. св. Константин и Елена"

Окръжната прокуратура във Варна ръководи разследването на убийството в курортния комплекс "Св. св. Константин и Елена". Образувано е досъдебно производство по чл. 115 от НК (бел. ред. чл. 115: Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години). Сигнал за мъж в безпомощно състояние на улица..

публикувано на 09.06.23 в 09:56
Снимката е илюстративна

Превозвачи и шофьори на тирове на протест при Дунав мост-Русе

Водачи на тежкотоварни автомобили и превозвачи излязоха на протест в района на русенския Дунав мост с искане да се реши проблемът със забавянето при преминаването на граничния пункт, предаде БГНЕС. Според тях, трябва да се отвори коридор между България и Румъния..

публикувано на 09.06.23 в 09:53