Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Започна ремонтът на ул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“

14
Снимка: Сияна Спиридонова

Започна основният ремонт на ул. „Цар Борис III“ в отсечката от разклона за с. Кичево до началото на квартал „Виница“. Отсечката е напълно затворена за автомобили.

Предстои да се изгради битова канализация по проект на ВиК – Варна. Паралелно Община Варна започна ремонт на уличното платно, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изграденото велотрасе, реконструкция на съществуващия водопровод, изграждане на дъждовна канализация, обновяване на уличното осветление с нови LED осветители, монтиране на навеси на 3 автобусни спирки и поставяне на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация за осигуряване на безопасно движение.


С изпълнението на проекта ще завърши последният етап от ремонта на ул. „Цар Борис III“. От подобряването на пътните условия ще се възползват жителите на кв. „Виница“ и в селищните образувания „Траката“, „Ваялар“ и „Горна Трака“.

Движението на автомобили за кв. „Виница“ и обратно ще се извършва по следния обходен маршрут: бул. „Осми Приморски полк“ – ул. „Арх. Манол Йорданов“ – бул. „Княз Борис I“/път I-9 – ул. „30-та“ – ул. „Св. Св. Константин и Елена“ – ул. „Цар Борис III“ и обратно. Поради естеството на работа няма да има възможност да бъде осигурен коридор за автомобилите със специален режим на движение.


Маршрутът на автобусна линия 31 във Варна временно е променен заради ремонта, съобщиха от общинското дружество „Градски транспорт“.

Автобусите от „Виница“ към ЖП гара и обратно ще пътуват по маршрута на автобус 31А, без да влизат в к.к. „Св. св. Константин и Елена“. Интервалът на обслужване за делник и празник се запазва.

За пътуващите през Горна Трака до разклона за с. Кичево ще има отделни автобуси, отново с номер 31, които обаче ще бъдат обозначени с допълнителни табели  „РАЗКЛОН ВИНИЦА“. Те ще се движат през половин час.

Поради препокриване на голяма част от маршрута на линии 31 и 31А има лека корекция в разписанието на автобусите, минаващи през к. к. „Св. св. Константин и Елена“. Превозните средства ще продължат да обслужват линията на всеки час.


Промени има и в разписанието на автобусите по линия 29, която до кв. „Виница“ се движи по маршрута на линия 31, а след това продължава към Аладжа манастир. Линия 29 ще се обслужва в делничен ден от ЖП гара в 08:00 и 17:45, а от  сп. „Аладжа манастир“ – в 08:55 и 18:35 часа. За празник разписанието е: от ЖП гара – в 07:55 и 17:50, и от  сп. „Аладжа манастир“ – в 08:50 и 18:40 часа.

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясно и слънчево време в понеделник

Ще преобладава ясно и слънчево време. През нощта във вътрешността ще е почти тихо, а утре ще духа слаб до умерен вятър от изток и североизток. Минимални температури между 10° и 15°, по крайбрежието до 18°, максимални от 21° до 26°. За Варна минимална температура 15°, максимална 23°. Вълнение на морето около 3 бала. Температура на морската..

публикувано на 04.06.23 в 16:40

Ангел Христов не е влязъл в страната с негов документ за самоличност

ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои да се извърши и аутопсия, която да установи причината за смъртта му. Установено е, че той не е влязъл в страната с негов документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Работи се и по версията..

обновено на 04.06.23 в 16:17

От утре променят маршрута на автобус №13, връщат Обръщача срещу блок 22

По информация на общинската фирма „Градски транспорт“ от 5 юни (понеделник), автобусна линия 13 ще обслужва гражданите по променен маршрут както следва: След сп. „Мир“ наляво по ул. „Студентска“ - сп. „Черноризец Храбър“, наляво по ул. „Дубровник“, надясно по ул. „Железни врата“ - сп. „Железни врата“ , надясно по ул. „Евлоги Георгиев“..

публикувано на 04.06.23 в 15:19

Търсят се многостайни апартаменти за живеене и малки за инвестиции

Тенденцията, която се наблюдава на пазара на недвижими имоти през последните няколко месеца е, че нямаме спад на търсенето, но клиентите са станали по-взискателни. Запазва се търсенето на по-малки апартаменти с цел инвестиция, но също така нараства търсенето на многостайни апартаменти с цел живеене. Това заяви в интервю за БГНЕС Петър Сотиров,..

публикувано на 04.06.23 в 13:53

Патриарх Неофит с послание за мир и единство на Петдесетница

Българската православна църква отбелязва Петдесетница - рожденият ден на Христовата Църква. Празникът е символ на сътворението на Света Троица - един от най-значимите и радостни в Православната църква. В празничното си слово българският патриарх Неофит отправи послание за мир и единство...

публикувано на 04.06.23 в 13:38

Гълъб Донев отчита работата на служебния кабинет в понеделник

Министър-председателят Гълъб Донев свиква открито извънредно заседание на Министерския съвет в понеделник, 5 юни. В рамките на правителственото заседание премиерът Донев ще представи доклад за резултатите от работата на служебния кабинет в периода 3 февруари - 5 юни, съобщиха от правителствената пресслужба...

публикувано на 04.06.23 в 12:45

Рисунки на асфалт затварят за автомобили центъра на Варна и в неделя

И днес 4 юни, неделя от 8 до 22 часа, във връзка с организирано събитие за рисунки върху асфалт в района на "Севастопол" , ще бъдат затворени за пътни превозни средства бул. „Сливница“ от кръстовището с бул. „Мария Луиза“ и бул. „Княз Борис I“ до кръстовището с бул. „Цар Освободител“. Автобусите по линии 9, 14, 109 и 409 от бул...

обновено на 04.06.23 в 12:03