Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ремонтът на ул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“

14
Снимка: Сияна Спиридонова

Започна основният ремонт на ул. „Цар Борис III“ в отсечката от разклона за с. Кичево до началото на квартал „Виница“. Отсечката е напълно затворена за автомобили.

Предстои да се изгради битова канализация по проект на ВиК – Варна. Паралелно Община Варна започна ремонт на уличното платно, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изграденото велотрасе, реконструкция на съществуващия водопровод, изграждане на дъждовна канализация, обновяване на уличното осветление с нови LED осветители, монтиране на навеси на 3 автобусни спирки и поставяне на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация за осигуряване на безопасно движение.


С изпълнението на проекта ще завърши последният етап от ремонта на ул. „Цар Борис III“. От подобряването на пътните условия ще се възползват жителите на кв. „Виница“ и в селищните образувания „Траката“, „Ваялар“ и „Горна Трака“.

Движението на автомобили за кв. „Виница“ и обратно ще се извършва по следния обходен маршрут: бул. „Осми Приморски полк“ – ул. „Арх. Манол Йорданов“ – бул. „Княз Борис I“/път I-9 – ул. „30-та“ – ул. „Св. Св. Константин и Елена“ – ул. „Цар Борис III“ и обратно. Поради естеството на работа няма да има възможност да бъде осигурен коридор за автомобилите със специален режим на движение.


Маршрутът на автобусна линия 31 във Варна временно е променен заради ремонта, съобщиха от общинското дружество „Градски транспорт“.

Автобусите от „Виница“ към ЖП гара и обратно ще пътуват по маршрута на автобус 31А, без да влизат в к.к. „Св. св. Константин и Елена“. Интервалът на обслужване за делник и празник се запазва.

За пътуващите през Горна Трака до разклона за с. Кичево ще има отделни автобуси, отново с номер 31, които обаче ще бъдат обозначени с допълнителни табели  „РАЗКЛОН ВИНИЦА“. Те ще се движат през половин час.

Поради препокриване на голяма част от маршрута на линии 31 и 31А има лека корекция в разписанието на автобусите, минаващи през к. к. „Св. св. Константин и Елена“. Превозните средства ще продължат да обслужват линията на всеки час.


Промени има и в разписанието на автобусите по линия 29, която до кв. „Виница“ се движи по маршрута на линия 31, а след това продължава към Аладжа манастир. Линия 29 ще се обслужва в делничен ден от ЖП гара в 08:00 и 17:45, а от  сп. „Аладжа манастир“ – в 08:55 и 18:35 часа. За празник разписанието е: от ЖП гара – в 07:55 и 17:50, и от  сп. „Аладжа манастир“ – в 08:50 и 18:40 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната, реши министърът на образованието Галин Цоков.  Така почивните дни за децата ще са от 1 до 6 май, включително.  

публикувано на 19.04.24 в 19:51

Утре предаваме капачки и стотинки във Варна

Тази събота предстои поредната акция по предаване на капачки и стотинки, организирана от сдружение  "Аз вярвам и помагам" . Със събраните средства ще бъде закупена медицинска апаратура в помощ на най-малките. Този път организаторите са предвидили огромна стена от LED екрани, на която ще се предава на живо случващото се в базата, където се извозват и..

публикувано на 19.04.24 в 18:44

Вдигат заплатите на районните кметове във Варна - най-високата близо 5000 лева

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на варненските райони и села в общината гласува комисията по финанси и бюджет към местния парламент. При определяне на възнагражденията е взет под внимание броят на жителите. Затова най-висока ще е заплатата на кмета на район „Приморски“ – 4 800 лева. Кметовете на районите „Одесос“ и „Младост“ ще..

публикувано на 19.04.24 в 18:41
Велин Жеков

ЦИК определи Велин Жеков за председател на РИК-Варна

Централната избирателна комисия назначи състава на Районна избирателна комисия в Трети изборен район - Варна за парламентарния вот и европейските избори. ЦИК определи Велин Жеков за председател на комисията. Четирима са зам.-председателите - Дарина Илиева, Мария Пантелеева, Аделина Демирева, Йовчо Йовчев, съобщават на страницата на ЦИК.

публикувано на 19.04.24 в 18:31
Варненското злато

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за разкопки на некропола

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за археологически разкопки.  Необходимата сума за провеждането им  е около 50 000 лева, съобщават оттам. Набирането на повече средства ще позволи по-дългата продължителност на теренната работа. Остатъкът ще бъде прехвърлян за проучванията през следващия сезон, като археолозите си поставят за цел..

публикувано на 19.04.24 в 18:07

Румънският съд отмени арестите на два български риболовни кораба

Окръжният съд в румънския град Констанца окончателно отмени арестите на два български риболовни кораба, които бяха задържани преди една година. Това съобщиха от рибарското сдружение "Черноморски изгрев“ и уточниха, че капитаните на тези кораби са членове на сдружението. "Този случай показва, че е необходимо Европейската комисия и двете..

публикувано на 19.04.24 в 15:47

Каракачанов: Целта на това служебно правителство е да организира изборите в полза на ГЕРБ и ДПС

Партиите от т. нар. сглобга влязоха в собствения си капан заради направените прибързани и необмислени поправки в Конституцията. Целта беше уж да подобрят функционирането на институциите, а всъщност главната цел беше да ограничат правомощията на държавния глава по отношение на съставяне на служебното правителство. Това каза Красимир Каракачанов във Варна...

публикувано на 19.04.24 в 15:29