Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Временно се променят маршрутите на автобусни линии в Добрич

Автобусите в Добрич ще се движат по различен маршрут днес във времето между 08:00 и 17:00 часа, съобщават от Община град ДобричВременно се променят маршрутите на автобусни линии 221, 111, 170, 176 и 306. Поради ремонти по ул. "Орфей" автобусите ще бъдат пренасочени по посочената схема.

По публикацията работи: Нина Милошевич
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

МОН обяви резултатите от матурите, 3,93 е средната оценка по БЕЛ

Средният резултат на този випуск на задължителната матура по български език и литература е 50,14 точки, което отговаря на оценка Добър 3,93. Резултатът е съизмерим, но малко по-нисък - с около 2,5 т., от този през предходната година, съобщиха от Министерството на образованието и науката...

публикувано на 08.06.23 в 16:45

Областният управител на Варна отмени заповедта за движение на автомобили по Крайбрежната

Областният управител на Варна Марио Смърков е отменил със своя заповед заповедта на предшественика си Благомир Коцев, с която беше спряно движението на автомобили по Крайбрежната алея от 8 юли миналата година. Причината е получено становище от Регионалната дирекция за национален строителен контрол, подкрепено и от Министерството на регионалното..

обновено на 08.06.23 в 16:20

Полицията в Добрич задържа пияно дете зад волана

Малолетно дете с 1,13 промила алкохол е било заловено от полицията тази нощ в Добрич. Заедно с него е задържан и втори рисков шофьор. Сигналът е бил подаден на тел. 112 малко след полунощ на 8 юни. Двамата рискови шофьори са били задържани в района на площад "Свобода" от служители на Пътна полиция и Първо Районно управление на МВР Добрич. При проверката..

публикувано на 08.06.23 в 16:12

Станислав Георгиев, БУЛАТОМ: Има ренесанс на ядрената енергетика

Втори ден днес продължава тазгодишното издание на традиционната международна ядрена конференция "Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност", която ще продължи до 9 юни край Варна. Сред акцентите в програмата на втория ден от форума са перспективите в развитието, експлоатация и поддръжката на ядрени..

публикувано на 08.06.23 в 15:32

Инспекцията по труда със засилени проверки на договорите в селското стопанство

Главната инспекция по труда започва засилени проверки на трудови договори в селското стопанство, информират от Изпълнителната агенция. За първите пет месеца на 2023 г. контролните органи са извършили 1324 проверки в икономическа дейност „Растениевъдство и животновъдство“, при които са констатирани 5413 нарушения...

обновено на 08.06.23 в 15:06

Търсят нови търговски маршрути по море заради войната в Украйна

Търсят се нови алтернативни търговски маршрути по море заради войната в Украйна. Н араства значението на т.нар. "Среден коридор" и на Транскаспийския маршрут. Това каза Габриела Митова, експерт в Министерството на транспорта. Тя взе участие  като представител на националния координатор в първата в страната работна среща на тема "Предизвикателства и..

обновено на 08.06.23 в 15:01

Емил Ефтимов: Решението какво оръжие да бъде изпратено на Украйна е политическо

Анализ за наличностите на българската армия е предоставен на Народното събрание, а решението какво оръжие да бъде изпратено на Украйна е политическо. Това заяви днес началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който присъства на провеждащото се тактическо учение и зенитни стрелби с международно участие „Шабла - 2023“.    Той подчерта ,че когато се..

обновено на 08.06.23 в 14:39