Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кон в естествен размер на сцената на Варненския куклен театър

"Питър Пан" и "Пипи Дългото чорапче" са двата нови спектакъла, върху които в момента работят в Държавния куклен театър - Варна.

Режисьор на мюзикъла "Питър Пан" ще е Бисерка Колевска. Вече е проведен кастинг за разпределение на ролите.

"Пробвахме разни неща с Бисерка и се забавлявахме. Много ни е интересно какво ще става нататък", коментира актрисата, която изигра ролята на Алиса в мюзикъла "Алиса в Огледалния свят", Балена Ланджева.

Любимата Пипи също ще се качи на сцената на Варненския куклен театър. Премиерата на "Пипи Дългото чорапче" се очаква да бъде около 21 април, съобщи директорът на културната институция Вера Стойкова, която ще режисира спектакъла. Композитор ще е Христо Намлиев.

Публиката ще види на сцената кон в естествен размер. В спектакъла ще участват всички актьори в театъра. Той ще се играе вечер и ще бъде подходящ за деца над 6 години и техните родители. "На тази възраст вече децата осъзнават какво означава свободата и какво значи да се живее без правила", коментира Стойкова.

Още за спектаклите - от разговора на Светлана Вълкова с Вера Стойкова и Балена Ланджева:



По публикацията работиха: Олга Карова-Стойкова, Светлана Вълкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Млади таланти представят свои графики в Градската художествена галерия във Варна

Възпитаници на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” ще покажат в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна свои произведения, сътворени в последните два месеца.  Т ворбите на младите таланти са създадени по мотиви от високи образци на българското графично изкуство, представени в новата постоянна експозиция “Графика и..

публикувано на 29.07.24 в 19:25

Български ученици с девет медала от олимпиадите по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха общо девет медала на Международната олимпиада по физика в Иран, а преди да заминат за престижното състезание завоюваха четири отличия на Европейското първенство в Грузия. Един сребърен и четири бронзови са медалите на нашите участници от надпреварата в иранския град Исфахан. В състезанието се включиха отбори от 46 държави,..

публикувано на 29.07.24 в 18:26

Продължава обработката против насекоми и кърлежи във Варна (график)

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” и тази седмица продължава обработката против насекоми и кърлежи на общински обекти и площи в периода 29.07 - 02.08.2024 г. Против кърлежи ще се обработят тревните площи на парк "Младост". Срещу кърлежи и комари ще бъдат третирани и детските площадки в близост до Конфуто и на ул. „Дрян“ №3...

публикувано на 29.07.24 в 14:22

Изследват безплатно и анонимно за ХИВ и хепатит във Варна

Община Варна и дирекция „Превенции“ организират информационна кампания за превенция на рисковото поведение „Лято без риск“. Тя ще се проведе на 30 юли (вторник) от 10:30 ч. до Слънчевия часовник в Морската градина. Над 30 доброволци към общинската дирекция ще отговарят на въпроси на граждани и гости на града по важни и чувствителни теми като последици..

публикувано на 29.07.24 в 13:38
Дядо, внуче

Лесна работа: Подаръкът

Когато съм се родила, дядо посадил дърво и го нарекъл на мен. Братовчедите ми също имаха свои дървета. Попски круши. Невероятно сочни и сладки. С всеки следващ рожден ден на патрона си, дърветата растяха по-високо; сянката, която хвърляха наоколо, ставаше по-гъста; плодовете – по-едри и вкусни, а жълтият им цвят толкова се насищаше, че грееше..

публикувано на 29.07.24 в 12:30

Безплатно изследват за хепатит B и C в Добрич

От днес до втори август Регионалната здравна инспекция в Добрич организира безплатно изследване за Хепатит В и С. Профилактиката на заболяването е във връзка със Световния ден за борба с хепатита, който тази година се провежда под надслова „Време е за действие“. През първото шестмесечие на 2024 г. в област Добрич са регистрирани 6 случая на вирусни..

публикувано на 29.07.24 в 10:44

Илиян Илиев е Пъпешар на годината в Българево

Илиян Илиев е Пъпешар на годината, обявен на Празника на пъпеша в с. Българево. Вчера бе първият ден от празника, който събра жители и гости на селото и изпълни двора на училищния парк с много настроение. Кметът на най-голямото село Георги Янев пожела на бостанджиите да не губят занаята си през годините и да отглеждат прочутите златни и сладки пъпеши. В..

публикувано на 28.07.24 в 11:05