Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сняг вали във Варна и Добрич

2
Снимка: Румен Сарандев, Радио Варна

Слаб сняг вали в някои райони на Варна и в Добрич. Слушател на Радио Варна ни изпрати видеоклип от квартал "Възраждане", който можете да видите в нашата фейсбук страница Друг наш слушател съобщи, че сняг вали и във Владиславово. От Областното пътно управление във Варна съобщиха, че в областта вали основно дъжд, а пътищата са мокри.

Слаб снеговалеж има и в област Добрич, Пътищата също са мокри, но не са заснежени или заледени, информираха от местното Пътно управление и напомниха да се шофира с повишено внимание.

Времето остава облачно с валежи от дъжд, които на места в Североизточна България се примесват със сняг. Вятърът постепенно ще започне да отслабва. Максимални температури между 5° и 10°, за Варна около 9°, съобщиха от НИМХ-Варна.


По публикацията работи: Валери Великов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът отхвърли жалба срещу премахването на бариери до комплекс заведения в Морската градина

Административният съд във Варна отхвърли жалбата срещу премахването на бариерите и КПП-тата до комплекс "Хоризонт" под спирка „Акациите“.  Това става ясно от решение на магистратите с дата 14 август т.г.  Според документа, който е публичен, за поставянето на бариерите няма издадено разрешение,  схема и проектна документация, одобрени от главния..

публикувано на 27.09.24 в 16:30

Датски архитект и урбанист споделя своя опит във Варна

Датският архитект и урбанист Леон Легеланд от архитектурното студио на Ян Геел в Копенхаген ще сподели своя опит в развиването на устойчивата градска мобилност в различни европейски градове, съобщават от общинския пресцентър.  Събитието ще се проведе от 19 ч. днес пред Дома на архитекта, на ул. „Мусала” 10 и е част от Европейската седмица на..

публикувано на 27.09.24 в 15:23

От 1 октомври - с директен влак между София и Русе с новите германски вагони (разписание)

Директни влакове между София и Русе ще пътуват с новодоставените германски вагони, съобщават от "Български държавни железници".  Промяната ще бъде въведена от 1 октомври с цел подобряване на обслужването на клиентите, които пътуват между столицата и дунавския град. Композициите ще бъдат обслужвани с четири от новодоставените германски вагони и ще се..

публикувано на 27.09.24 в 15:14

Варна събира капачки, стотинки и дарения тази събота

Мащабната акция за събиране на капачки, стотинки и дарения на "Аз вярвам и помагам" ще се проведе от 9 до 14 часа в събота, 28 септември.  Събитието ще се проведе пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна.  От началото през 2015 г. до днес кампанията е събрала и предала за рециклиране над 322 000 килограма пластмасови капачки и е..

публикувано на 27.09.24 в 14:57

На 1 октомври тестват сирените и системата BG-Alert

Тест на системата BG-Alert и Национална звукова система за ранно предупреждение ще се извърши от 11 часа на 1 октомври, вторник, във Варна, съобщиха от общинската администрация.  Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията. При провеждането на теста на..

публикувано на 27.09.24 в 13:54

Димитър Главчев: Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее

Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота продължават. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев по повод започналата днес предизборна кампания, цитиран от БНР.  Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее, констатира служебният премиер и посочи, че с 1/4 са..

публикувано на 27.09.24 в 13:49

Набират предложения за награди за изявени студенти във Варна

За осемнадесети пореден път Община Варна ще връчи Годишни поименни награди за студенти с постигнати високи резултати през изминалата учебна година. Целта на Годишните поименни награди за студенти от варненските висши учебни заведения е да изрази признание за постигнати високи резултати в различни области на науката, както да поощри и популяризира..

публикувано на 27.09.24 в 12:34