Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои ремонт на пътя между селата Бенковски и Круша

| обновено на 10.04.23 в 17:38
Снимка: Радио Видин

Предстои да започне ремонт на пътя между селата Бенковски и Круша в община Аврен. Ще бъдат обновени два участъка от 10-километрова отсечка, а инвестицията е на стойност 4 млн. лева за всеки участък. Средствата ще бъдат осигурени чрез заем от фонд ФЛАГ. Това каза кметът на община Аврен Емануил Манолов в отговор на Мая Манолова, която миналата седмица посочи, че има сигнал за намерение за теглене на заем в размер на 9 млн. лева в края на мандата, което е незаконно.

Това не е банков кредит, а държавен финансов инструмент с добри условия и ниски лихви, посочи Манолов и каза, че законът е напълно спазен. Вече има инвестиционна платформа, в която общини с готови проекти, могат да кандидатстват, обясни той и допълни, че ако одобри финансирането, ремонтът може да започне до седмици. Вече има и избран изпълнител.

Той припомни, че пътят не е ремонтиран от 80-те години, а е важна пътна артерия, тъй като се използва като обходен маршрут при проблеми на пътя Варна-Бургас. По думите му пътят е амортизиран точно заради голямото натоварване, което поема в такива случаи.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Емануил Манолов, кмет на община Аврен:


.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинските съветници не приеха актуализацията на план-сметка "Чистота"

С 16 гласа "за", 0 "против" и 28 "въздържали се" актуализацията на план-сметка "Чистота" не беше приета на редовното заседание на Общинския съвет във Варна.  В предложението беше предвидено закупуването на 20 съда и разполагането им в райони, вилни зони и населени места, в които липсва изградена система за тяхното разделно събиране. Компенсираната..

публикувано на 29.08.24 в 14:05

Инспектор „Строителен контрол“ във Варна със спрени права за три години заради взет подкуп

Бившият инспектор „Строителен контрол“ в Община Варна Камен Ел-Хаббал  се изправи пред Варненския окръжен съд по внесен обвинителен акт за поискан и приет подкуп чрез злоупотреба със служебното си положение. Според обвинението, на 30 януари тази година мъжът проверил незаконен строеж на тераса. За да не изготви констативен протокол и заповед за..

публикувано на 29.08.24 в 13:08

Регионалните здравни инспекции със спешни проверки на обектите, където се продава т. нар. "енергиен сниф"

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева разпореди на Регионалните здравни инспекции да извършат проверки в спешен порядък във физически обекти, за които има информация за продажбата на енергиен прах, т. нар. „енергиен сниф“. Проверките ще се реализират съвместно с представители на Комисията за защита на потребителите. Междувременно експерти на..

публикувано на 29.08.24 в 13:06

Предлагат с допитване да се реши кога да е празникът на Варна

Да се направи допитване до варненци дали празникът на Варна да бъде на 15 август или на друга дата. Това предлагат от групата "Експертен център" в местния парламент. Искането беше представено от Христо Атанасов  в началото на днешното заседание на Общинския съвет в морската столица.  Решението за настоящата дата за празник на града е взето от Общинския..

публикувано на 29.08.24 в 12:58
Мика Зайкова

Мика Зайкова: Нужен е друг начин за формиране на пенсиите

Хроничен недостиг на средствата за пенсии прогнозират от Националния осигурителен институт в доклада си за тази година.  Там е посочено, че постоянното им увеличение в последните години, не съответства на демографските реалности. Пред Радио Варна икономистката Мика Зайкова коментира:   "Няма пари, защото над 50% се вземат от бюджета,..

публикувано на 29.08.24 в 12:31

Над 400 ученици ще ползват новите класни стаи в VII СУ „Найден Геров“

Над 400 ученици от 2, 3 и 4 клас ще влязат в чисто нови, модерни класни стаи в новата пристройка на VIIСУ „Найден Геров“. Тя е на четири етажа с РЗП от 6 553 кв. м.  Пристройката беше изградена по проект ”Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на територията на Община Варна” по Програма на МОН...

публикувано на 29.08.24 в 10:53

Доган за изключването на Пеевски: Беше крайно време това да се случи

От "ДПС Доган Пресцентър" разпространиха във Фейсбук страницата си видео с изказването на почетния председател Ахмед Доган на проведеното във вторник заседание с Централното оперативно бюро на ДПС.  "Беше крайно време това да се случи" - заявява Доган по случай изключването на Делян Пеевски, както и Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан..

публикувано на 29.08.24 в 08:59