Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пасарелките във Варна в лошо състояние заради вандали

Пасарелките във Варна са в лошо състояние заради зачестилите вандалски прояви. Кражби на захранващи кабели на асансьорите ги оставят без осветление. Това каза Тихомир Тимов, началник на дирекция "Общинска инфраструктура". Липсват и голяма част от парапетите. Видеонаблюдение не е поставено, тъй като не е било заложено в проекта при изграждане на бул. "Васил Левски", каза Тимов. Той посочи, че съоръжението е в гаранция, но щетите от кражби не са покриват от нея. Временни метални парапети се поставят своевременно след подаден сигнал за липсващи ограждения, което създава предпоставки за сериозни инциденти, каза още Тимов. Друг проблем е и изрисуването им с графити, които трудно се почистват.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Тихомир Тимов:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Недостиг на близо 17 000 медицински сестри у нас

Държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяка лечебна структура, така че да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото изискване да се прилага за акушерки, рехабилитатори, лаборанти и други специалисти. Затова настояват от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във връзка с днешния Международен ден на..

публикувано на 12.05.24 в 11:49

Държавата и общината обединяват сили, за да възродят манастира „Св. Богородица“ край Варна

Община Варна и областната администрация обединяват усилия, за да възродят манастира "Св. Богородица " в местността Караач теке край града. Това потвърдиха областният управител проф. Андрияна Андреева и кметът на града Благомир Коцев. Проф. Казимир Попконстантинов, откривател и проучвател на комплекса, заяви, че ще бъде възродена и идеята в Деня на..

публикувано на 12.05.24 в 11:19

Дадоха старт на Маратон Варна

Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна. Над 1200 бегачи от 33 държави се включиха в състезанието, което започна днес на площад „Независимост“ в морския град. Маратонът е в три дистанции. Общо 179 атлети стартираха в класическата дистанция от 42.195 км. В полумаратона от 21 км стартираха 418 състезатели, а в дистанцията от 10,5 километра –..

обновено на 12.05.24 в 11:04

Следобед ще вали

Днес ще има променлива облачност, по-значителна следобед, когато ще се развива купеста и купесто-дъждовна и ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.  Възможни са и градушки!  През нощта валежите ще продължат и ще обхванат по-голямата част от района.  Ще духа слаб до умерен вятър, сутринта от северозапад и север, следобед ще се..

публикувано на 12.05.24 в 06:52

Рекорден брой атлети се включват в Маратон Варна

Рекордните над 1 200 бегачи се очаква да участват тази неделя, 12 май, в  Маратон Варна. Събитието се организира със съдействието на Община Варна. Онлайн заявките за участие вече са затворени, но всички желаещи все още могат да се запишат за участие чрез късната регистрация до събота, 11 май. Повишеният интерес към деветото поредно издание на..

публикувано на 12.05.24 в 06:40
Снимката е илюстративна

Синята зона във Варна няма да работи в неделя

Синята зона във Варна няма да работи в неделя, съобщи кметът на града Благомир Коцев в профила си във Фейсбук. Причината е провеждането на варненския маратон, който посреща 1,200 бегачи от 33 държави. "Да слезем от колите си и да повървим заедно с тях!", написа още Коцев. До 15 часа в неделя, заради провеждането на маратона, ще бъде затворена..

публикувано на 12.05.24 в 06:30

Пуснаха фонтана на пл."Независимост" месец по-рано

Пуснаха фонтана на пл. "Независимост" месец преди планираното заради Маратон Варна. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев. Голям спортен празник е организиран за малките в деня на спортното събитие. Йога за деца, табата, баскетбол, футбол и балет са само част от активностите, които ще се преподават безплатно от сертифицирани треньори на малчуганите,..

публикувано на 11.05.24 в 19:57