Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови дарения за музея на спорта във Варна

Автор:

Варненският талант в тениса Иван Иванов днес дари на музея на спорта в Юнашкия салон свой екип, който включва тениска и маратонките с които игра на турнира Уимбълдън. Те бяха връчени на директора на спорта Кристиан Димитров, който заяви, че ще ги сложи в същата витрина, където са дарените неща от Григор Димитров.На срещата присъства майката на Иван, както и личният му треньор Кристин Грозданов. Ванко собственоръчно сложи подписите си и направи послание. Иван временно е във Варна, след което се връща отново в академията на Надал в Испания.

Град Варна има огромни традиции във водното спасяване. Успехите в този спорт са много и от най-големи форуми. Едно от големите имена е това на Виолета Петкова. Тя пази страхотни спомени от планетарните първенства по водно спасяване. Вили има три златни медала и един сребърен  от Световното първенство във Варна през 1970 г, а на Световното първенство в Италия през 1969 г печели 1 златен медал. На Световното през 1972 във Вител,Франция има две първи места и комплексно второ място.

Днес Виолета Петкова дари тези свои отличия, както и други медали на музея на спорта във Варна. Лично директорът на дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров получи ценните медали и плакети. Виолета сподели, че обожава спорта и затова си направи снимка за спомен с тенис талантът ни Иван Иванов.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българките загубиха от Франция

Отборът на България по плажен хандбал - жени загуби от Франция в две части на европейските квалификации във Варна. Нашият тим е в топ 8 и със сигурност ще участва догодина на европейско първенство, но победите в оставащите двубои определят подреждането на квалификациите.

публикувано на 13.07.24 в 16:14

Лъвиците се изправят срещу Белгия на финала на Евроволей U18

Българските лъвици ще се изправят срещу отбора на Белгия днес, от 19:00 ч., в битка за титлата и и купата на Евроволей U18.  Водените от Антонина Зетова националки се наложиха в полуфинала над Италия с 3:2 гейма и имат възможност днес да се окичат със златото.  Припомняме, че друга формация, водена отново от Тони Зетова, но преди 6г., спечели..

публикувано на 13.07.24 в 15:33

И двата ни отбора с визи за Европейското по плажен хандбал

И мъжкият, и женският ни национални отбори се класираха за Европейското първенство по плажен хандбал през 2025 г. Кой ще е домакин ще се решава допълнително. Жените влязоха топ 8 на Европейските квалификации във Варна. Българките победиха трудно Турция след дузпи и завършиха на трето място в група А. След убедителна първа част, нашите дадоха втората..

публикувано на 13.07.24 в 14:59

Практически занимания по ветроходство преминаха децата в Каварна

Българската федерация по ветроходство организира подготвителен лагер и обучение на младежи по морско дело и ветроходство за клубовете от Шабла, Каварна и Балчик в дните от 8-12 юли 2024 г. От Каварна участие взеха 12 деца от 6 и 7 кл. на ОУ „ Й.Йовков“, които участваха в обучението с интерес, действия и усвояване на поставените задачи. Децата се научиха..

публикувано на 13.07.24 в 11:56

Хандаблистите ни загубиха от Полша

Мъжкият тим на България по плажен хандбал загуби от Полша в две части. Българите попаднаха в топ 6 на европейските квалификации във Варна и сега ще се борят за разпределение на местата първата шестица.  Освен този мач днес те ще имат още две срещи.

публикувано на 13.07.24 в 11:46

Черно море представя отбора за новия сезон в неделя

Вицешампионът Черно море ще представи отбора за новия сезон в efbet Лига пред феновете утре, неделя, 14 юли, на стадион „Тича“ във Варна.  Това ще стане непосредствено преди последната контрола на „моряците“ от предсезонната подготовка срещу Добруджа. Двубоят ще започне в 19:45 часа. До момента по време на подготовката си Черно море изигра пет..

публикувано на 13.07.24 в 10:13

Балчик посрещна част от националния отбор по ветроходство в клас Оптимист

Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" проведе своите тренировки през тази седмица в Балчик. Само преди дни младите надежди на България се завърнаха от европейското първенство, провело се в Италия. Класирането на състезателите до 15 годишна възраст им отреди три места в златен клас, което при силната конкуренция е огромно постижение...

публикувано на 13.07.24 в 10:05