Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Балабанов: Забраната за достъп на коли в Морската градина накърнява много партийни интереси

Тодор Балабанов

Председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов е поискал оставката на управителя на местното ВиК-дружество Веселин Русев, съобщи Балабанов в предаването „Позиция“ на Радио Варна и уточни: „Ще изпратя истането си до ВиК-холдинга и регионалното министерство“. Причината е поредната авария на водопровод тази сутрин в квартал „Бриз“. „Другата причина е хаосът, предизвикан от реализацията на мащабния Вик-проект. Половината град е разкопан. Няма никаква организация. Хората негодуват“, допълни Тодор Балабанов.

„Георги Гергов обжалва отказа на Търговския регистър за вписване на апорта на варненските акции в дружеството „Пълдин туринвест“. Докато съдът не се произнесе, община Варна ще може да вземе отношение по този казус. Поради тази причина предложението на ДБ за отмяна на решението за апорта на ациите, е едно правно нищо“, каза още Тодор Балабанов. Той подчерта, че дружеството, в което Варна иска да апортира акции „не само не е на загуба, а е на печалба – за последните три години тя е 5 милиона лева. Пловдивският панаир обаче е на загуба“.

Във връзка с решението на общинските съветници за ограничаване достъпа на коли в Морската градина Тодор Балабанов коментира: „Тази забрана накърнява много партийни интереси и определени партийни функционери имат интерес да няма такова ограничение. Например от комплекс "Хоризонт" имат интерес движението на коли да се извършва до комплекса. Не знам защо от „Демократична България“ и БСП не подкрепиха тази забрана. От ДБ настояват за това от години, а сега твърдят, че е популистки ход“.

Председателят на Общинския съвет акцентира и върху другите решения, гласувани от съветнците на сесията им през седмицата: Приехме един от основните финансови документи на общината, който е много важен, особено предвид това, че все още няма национален бюджет. Приехме разчетите за местните приходи, където гарантирахме повече средства за култура, спорт, образование, здравеопазване. Гласувахме е и отпускането на финансови средства за АГ-болницата и МБАЛ "Света Анна", както и за две пристройки към детски ясли".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаква се тази седмица президентът да връчи втория мандат

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание, съобщава БНР. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и..

публикувано на 15.07.24 в 08:25

Обстановката във Варна се нормализира, двама задържани за пожара във "Владиславово"

Обстановката във Варна и региона се нормализира. Все още магистралата в района на село Слънчево, община Аксаково, остава затворена заради големия пожар, който бушуваше там от вчера следобед. Във Варна локалните пожари са потушени. Решение дали магистралата ще бъде отворена ще бъде взето към 8-8.30 часа, съобщи дежурният в Областната..

публикувано на 15.07.24 в 08:00

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено в някои области

Движението на камиони над 20 тона по пътни участъци на територията на областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 ч. днес поради очакваните високи температури над 35 градуса. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В област Русе ще бъде..

публикувано на 15.07.24 в 06:57

Без ток на 15 юли

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, ще бъде прекъснато електрозахранването на няколко места.  От 09:00 ч. до 16:30 ч. токът спира във Варна - ул. Антон Неделчев, ул. Доспат, ул. Ивайло, ул. Кап. Георги Мамарчев, ул. Кап. Райчо Николов, ул. Патриарх Евтимий, ул. Средна гора, ул. Стара планина,..

публикувано на 15.07.24 в 06:12

Пожарът до с. Слънчево е локализиран

По информация на оперативния дежурен в Областната администрация, към 22:30 пожарът до село Слънчево е локализиран. На място остават три пожарни, една се насочва към квартал "Владиславово", военнослужещите от Военноморските сили са освободени. Магистралата остава затворена до сутринта, когато ще бъде взето решение дали да бъде отворена.

публикувано на 15.07.24 в 03:08

12 противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В ъв Варна пожарите са овладeни.

публикувано на 14.07.24 в 21:53
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му.  Няма опасност този пожар да застигне населените места. Във Варна..

публикувано на 14.07.24 в 20:02