Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови служебни пистолети получиха варненските полицаи

3
Снимка: ОД на МВР-Варна

50 бойни, полуавтоматични пистолета „Валтер“ получиха на официална церемония днес служителите на Областната дирекция на МВР във Варна от заместник-министъра на вътрешните работи Николай Николов.

Николов благодари за работата им, даде им висока оценка и увери, че ръководството на ведомството ще продължи с доставката на ново оборудване, което да даде възможност на служителите на реда да добият нужното самочувствие. Късоцевното оръжие бе разпределено в различни сектори в отдел „Охранителна полиция“, както и в Районните управления.

На срещата бяха дискутирани и въпроси, свързани с техническото и материално осигуряване на Дирекцията, както и криминогенната обстановка на територията на областта и пътния травматизъм, информират от пресцентъра на ОД на МВР.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди се докоснаха до дългия път на медицината в Нощта на музеите във Варна (СНИМКИ)

До полунощ в Нощта на музеите преминаха хиляди варненци и гости на морската столица през Музея по история на медицината, съобщават оттам.  „Слонска паста за зъби“, „Светофар“, „Духът от бутилката“, „Огнен змей“, „Вулкан“, „Дъга“ и „Огън, който не е горещ“ бяха само част от атрактивните реакции, които оживяха пред очите на деца и възрастни.  И тази..

публикувано на 20.05.24 в 13:19

Делфинариумът във Варна с безплатни представления за 1 юни

Четири безплатни представления организира за Деня на детето Делфинариумът във Варна.  Те ще са от 10:30, 12, 15:30 ч. и 17 часа на 1 юни.  Спектаклите ще бъдат с вход свободен за всички деца до 12 години, но платени - за по-големи и възрастни, уточняват от Делфинариума. 

публикувано на 20.05.24 в 12:28

Нов музикален фестивал във Варна дава сцена на световни звезди през август

Върху организирането на нов музикален фестивал за поп, хаус и рейв музика се работи във Варна. Това съобщи за Радио Варна кметът Благомир Коцев.  Събитието ще бъде организирано по модел на "Spirit of Burgas" и се очаква за празника на морската столица 15 август. Целта е то да се превърне в традиционно за фестивалния календар на Варна, допълни Коцев...

публикувано на 20.05.24 в 10:45

20 май - Световен ден на пчелите

Датата 20 май се отбелязва като Световен ден на пчелите от 2018 г.  по инициатива на Словенската асоциация на пчеларите с подкрепата на правителството на Словения.  Денят е одобрен с резолюция A/RES/72/211 на Общото събрание на ООН от 20 декември 2017 г., с цел да се информира обществеността за значението на пчелите и пчелните продукти, както и по..

публикувано на 20.05.24 в 08:45

Стана известно защо Бетовен е оглушал

Слухът на изключителния композитор Лудвиг ван Бетовен започва да се влошава в младостта му и геният умира напълно глух. Причините за неговата глухота остават загадка. Но почти 200 години по-късно анализ на косата му показва високи нива на олово, арсен и живак, пише „Билд“. Както отбелязват учените,..

публикувано на 19.05.24 в 13:44

Полезните свойства на кайсиите

Богати на витамини и минерали: Кайсиите са източник на витамини А и C, които са важни за здравето на кожата, очите и имунната система. Те съдържат също така калий, който помага за поддържането на здравето на сърцето и нормалното кръвно налягане. Антиоксидантни свойства: Кайсиите съдържат антиоксиданти, които помагат да се намалят възпаленията в..

публикувано на 19.05.24 в 10:03

Ваяшки събор в Дюлино

Десетки хора, част от които представители на етнографската група ваяци се събраха на традиционен събор в Дюлино.  Всеки представя това, което умее най-добре - песни, музика, танци, занаяти. Ваяците или вайковците, наречени така от акад. Любомир Милетич, наричат самите себе си кавадари, разказва организаторът на събора Емилия Павлова. Думата означава..

публикувано на 18.05.24 в 15:55