Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пламен Христов: Децата са умни и попиват всичко. Това ни донесе титлата

Автор:
Пламен Христов е треньор на баскетболния тим на "Черно море Тича", 12-годишни. На 21 май неговите момчета спечелиха шампионската титла на България в тази възраст.
Пламен Христов беше много щастлив и емоционален от този факт. Родителите също преливаха от щастие. Предварително всички треньори и специалисти бяха единодушни, че варненският тим е с класа над другите и на практика така се оказа.
Успех за "Черно море Тича" на финала срещу "Балкан" със 74-56 т. С наставника на малките шампиони от Варна Пламен Христов разговаря Румен Генов:

Честита шампионска титла - колко време работихте с тези деца?

Работихме четири години. За да стигнем до този успех, сме работили сериозно. Останалите отбори бяха много добре подготвени.  Много съм щастлив, че момчетата повярваха, че могат да станат шампиони.

За тази възраст - 12 години, какво трябва да може да прави един състезател?

Почти всичко, каквото трябва да прави един състезател от мъжкия отбор. С тази разлика, че скоростта, техниката е една идея по-надолу. Трябва да може да прави всичко!

С този отбор сега продължаваш ли - какво се случва?

Да, продължаваме напред и нагоре. Ще ги водя до края!

Сега след този трофей за тях идва ли ваканция или няма такова нещо като ваканция?

Като цяло такова нещо като ваканция няма, но аз ще ги пусна десетина дни да си починат, и ще помисля за лагер, на който ще ги наградим.

Как се работи с такива деца, какво трябва като поведение да имаш, за да успееш с тях?

Когато децата са възпитани, когато са умни, те попиват бързо, влизат бързо в час и се работи бързо с тях.

Наистина ли в тази възраст това е най-добрият отбор на България?

Не пролича ли? Много отзиви чух, преди да започне самият турнир: "Вие сте най-добри в България!". Докато не се случи, няма как да го повярвам просто. Но ето, че се случи, и съм изключително доволен!

Цялото интервю с Пламен Христов чуйте в прикачения звуков файл в началото на публикацията. ВИЖТЕ ОЩЕ
Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: Живеем в две паралелни държави - европейска България и тази на задкулисието

„През последните две седмици стана безпощадно ясно, че живеем в две паралелни шизофренни държави. Едната е европейска и натовска България, а другата – подземната държава. Тя се оказа по-важна от гледна точна на фактическото управление на процесите. Видяхме как за дни и часове подземната държава обръща наопаки институции“. Това коментира в..

публикувано на 27.05.23 в 14:56
Виолина Желязкова, комуникационнен експерт

Виолина Желязкова: Трябва много силно да искаш да разказваш истории, за да си добър PR

Виолина Желязкова е варненка, завършила е IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри", след това учи науки на информацията в Париж, Франция и завършва магистратура в ИУ - Варна. Много рано в професионалния си път, още на 26 години, поема риска и основава собствена маркетингова и комуникационна агенция във Варна. HYPE e от малкото агенции, които успяват да..

публикувано на 26.05.23 в 09:15

Американски историк: Внимавайте с информацията в социалните медии

Правило ли Ви е впечатление, че когато става въпрос за история в социалните медии, обикновено това е информация за Втората световна война, обикновено, подкрепена със снимки. А замисляли ли сте се, дали тези снимки не са генерирани от Изкуствен интелект и дали са достоверни? На фона на информацията, която ни залива всекидневно, е много важно да..

публикувано на 25.05.23 в 09:10
Мариан Желев

Мариан Желев: Българите сме духовни богаташи, съдейки по това, което сме създали

Човек трябва да вижда хубавите неща от живота, да носи оптимизъм в себе си, да обича природата и да прекарва повече време сред нея, а в отношението си с хората – да търси личния контакт и да използва минимално съвременните средства за комуникация. Така мисли авторът и писател Мариан Желев, който винаги намира време да излезе сред природата –..

публикувано на 24.05.23 в 08:00
Георги Георгиев

Георги Георгиев: Учителят, особено началният, е човекът-оркестър

Учителската професия не е за всеки и за да я работи човек, трябва да обича децата. Така мисли Георги Георгиев, който е начален учител в Средното училище „Свети Климент Охридски” във Варна. През 2001 година той получава Награда "Варна" за учител на годината, а през настоящата същото отличие е присъдено на колектива на училището. Георги..

публикувано на 24.05.23 в 07:00

Журналистът от Радио Варна Валери Великов с награда "Море" на клуб "Отворено общество"

Журналистът на Радио Варна Валери Великов, автор и водещ на предаването "Море и бряг", е тазгодишният носител на наградата „Море“ на клуб "Отворено общество".  Наградата е заради отговорността, с която той представя честно и обективно съдбата на тези, за които морето е живот, любов, работа, наука, настояще и бъдеще. През последните 7 години, още от..

обновено на 23.05.23 в 17:45

Румен Сарандев: Награда "Варна" за мен доказва, че градът оценява какво съм свършил за него

На официална церемония днес бяха връчени наградите "Варна" за ярки постижения в областта на културата, науката и образованието. Тази година двама колеги - репортерът Даниела Стойнова и фоторепортерът Румен Сарандев, са отличени в категория "Журналистика". Румен Сарандев е отличен за професионалната му работа на терен, отразяваща актуални..

обновено на 22.05.23 в 15:36