Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Христов: Децата са умни и попиват всичко. Това ни донесе титлата

Автор:
Пламен Христов е треньор на баскетболния тим на "Черно море Тича", 12-годишни. На 21 май неговите момчета спечелиха шампионската титла на България в тази възраст.
Пламен Христов беше много щастлив и емоционален от този факт. Родителите също преливаха от щастие. Предварително всички треньори и специалисти бяха единодушни, че варненският тим е с класа над другите и на практика така се оказа.
Успех за "Черно море Тича" на финала срещу "Балкан" със 74-56 т. С наставника на малките шампиони от Варна Пламен Христов разговаря Румен Генов:

Честита шампионска титла - колко време работихте с тези деца?

Работихме четири години. За да стигнем до този успех, сме работили сериозно. Останалите отбори бяха много добре подготвени.  Много съм щастлив, че момчетата повярваха, че могат да станат шампиони.

За тази възраст - 12 години, какво трябва да може да прави един състезател?

Почти всичко, каквото трябва да прави един състезател от мъжкия отбор. С тази разлика, че скоростта, техниката е една идея по-надолу. Трябва да може да прави всичко!

С този отбор сега продължаваш ли - какво се случва?

Да, продължаваме напред и нагоре. Ще ги водя до края!

Сега след този трофей за тях идва ли ваканция или няма такова нещо като ваканция?

Като цяло такова нещо като ваканция няма, но аз ще ги пусна десетина дни да си починат, и ще помисля за лагер, на който ще ги наградим.

Как се работи с такива деца, какво трябва като поведение да имаш, за да успееш с тях?

Когато децата са възпитани, когато са умни, те попиват бързо, влизат бързо в час и се работи бързо с тях.

Наистина ли в тази възраст това е най-добрият отбор на България?

Не пролича ли? Много отзиви чух, преди да започне самият турнир: "Вие сте най-добри в България!". Докато не се случи, няма как да го повярвам просто. Но ето, че се случи, и съм изключително доволен!

Цялото интервю с Пламен Христов чуйте в прикачения звуков файл в началото на публикацията. 









Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кристиана Димчева: Идеите в името на нашите деца ни обединяват днес

С „Празничен разказ“ Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ - Варна, отбелязва две знаменателни дати в историята ни – Съединението на Източна Румелия с Княжество България (6 септември) и Независимостта на България (22 септември). Изложбата се откри на 4 септември 2024 г. Тя проследява знакови събития от изграждането на българската държавност...

публикувано на 06.09.24 в 08:05

Полската режисьорка Кинга Дембска: Обичам да показвам различни гледни точки, както и да добавям хумор

Последният си филм "Празник на огъня" представи полската режисьорка Кинга Дембска по време на фестивала "Любовта е лудост". Лентата е екранизация по едноименния роман на Якуб Малецки, в който се проследява живота на двете сестри Настка, която страда от церебрална парализа, и Луция, която е балерина. Дембска споделя, че в книгата са представени трите..

публикувано на 05.09.24 в 09:05

Chris Casket (STRIGOI, екс-EXTREME NOISE TERROR): Загубата е постоянен спътник на човека

Интервю с Chris Casket (STRIGOI, екс-EXTREME NOISE TERROR) STRIGOI са британска банда, създадена от китариста на PARADISE LOSTGreg Mackintosh и Chris Casket от DEVILMENT и за кратко част от EXTREME NOISE TERROR. В края няа миналата година STRIGOI издадоха миниалбума „Bathed in a Black Sun“ - добър повод отново да посетим страната на..

публикувано на 05.09.24 в 07:40

Martin Engler (MONO INC.): Солидарност, толерантност и любов

Интервю с Martin Engler (MONO INC.) За първи път немската готик рок/индъстриъл формция MONO INC. ще има концерт в България. Той ще бъде на 20 септември в Пловдив в Античния театър като част от поредицата „Music Of The Ages 2024“ заедно с PAIN OF SALVATION(21 септември) и IHSAHN (22 септември). Със съдействието на организаторите от „Blue Hills..

публикувано на 05.09.24 в 07:25

Ronnie Romero (LORDS OF BLACK, THE FERRYMEN, екс-RAINBOW): Винаги трябва да си здраво стъпил на земята

Интервю с Ronnie Romero (LORDS OF BLACK, THE FERRYMEN, екс-RAINBOW) Ronnie Romero е работил и работи с едни от най-големите китаристи на нашето време като Ritchie Blackmore, Michael Schenker, Adrian Vandenberg. В същото време участва в групи като LORDS OF BLACK, SUNSTORM, ELEGANT WEAPONS, където е с Richie Faulkner от JUDAS PRIEST, THE..

публикувано на 04.09.24 в 08:05

Поетът-кардиолог Весела Димова: Човек трябва да се освобождава от нещата, които го дърпат назад

Поетесата Весела Димова представи във Варна своята книга-албум "Кеят на чайките", вдъхновена от картини на варненската художничка Светла Косева .  Родена на 7 юни 1965 г. в гр. Плевен, Ве села Димова пише от дете, това е моминското й име – използва го като литературен псевдоним.  По професия е лекар-кардиолог (д-р В. Томова, д.м.). Поезията е..

публикувано на 03.09.24 в 08:05

Елена Аначкова: Най-важно за мен е зрителят да се чувства уютно в изкуството ми

Още един млад талантлив творец прекрачи прага на Галерия A&G Art Meeting тази година. Скулпторката Елена Аначкова откри самостоятелна изложба на 28 август под м отото "Пейзажи на ума". Авторката представя серия от релефни пейзажи и обекти, моделирани в процес от стъпки, в които всяка следваща е непосредствено определена от предходните, запазвайки..

публикувано на 02.09.24 в 08:05