Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политологът Сергей Петров: Партиите трудно ще се отучат от агресивното говорене

| обновено на 22.05.23 в 18:36
Личен архив
Снимка: Сергей Петров

Съвместен кабинет между първите две политически сили с премиер, който ще се сменя на ротационен принцип, няма да промени цялостно картинката, но ще доведе до нови предизвикателства. Това коментира политологът Сергей Петров. Според него смяната на фигурата на министър-председателя,  би довело и до рокади на други равнища. Той изрази съмнение, че такъв кабинет ще има живот 18 месеца. Като главен фактор за по-краткото му съществуване прогнозира натиска на твърдото ядро на партиите, което ще изразява несъгласие при взимане на решения.

Политологът е на мнение, че на партиите, които са използвали в предизборните си кампании крайна реторика и агресивно говорене, ще им се наложи да успокояват някои от техните представители, които трудно ще преглътнат факта, че трябва да обърната посланията си в друга посока.

Подобна коалиция по-скоро ще окаже негативен резултат върху доверието към Продължаваме промяната, смята Петров. Демократична България през годините е била подлагана на подобни изпитания, не мога да кажа същото за ПП, все още не сме видели дали има устойчив потенциал за съществуване. Тя не е минала през истинските турбуленции на дългото политическо съществуване, добави той.

Чуйте повече от интервюто на Александър Йорданов с политолога Сергей Петров:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трети ден протест срещу спрения светофар на кръговото до "Почивка" (СНИМКИ)

Протестът срещу спирането на светофара до кръговото кръстовище на "Почивка" продължава и днес. Трети пореден ден несъгласни с временната организация на движението в участъка се събрират, за да изразят мнението си. Около 50 души са се събрали към този час. Задръстването от комплексите към Варна е огромно, видя репортер на Радио Варна...

публикувано на 01.08.24 в 18:20

Маршрутни промени на линия 409 в петък

На 2 август (петък) автобусите на „Градски транспорт“ ЕАД Варна по линия 409 с курсове от гр. Аксаково посока к. к. „Златни пясъци“ в 06:30, 07:00, 07:30, 08:00, 08:30 часа и автобусите от к. к. „Златни пясъци“ посока гр. Аксаково с курсове в 07:30, 08:00, 08:30, 09:00 и 09:30 часа, няма да обслужват спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“,..

публикувано на 01.08.24 в 17:52

Дерайлирали вагони в участъка Мирково - Долно Камарци, очаква се закъснение на нощния влак София-Варна-София

Движението на влаковете от Подбалканската линия в участъка Мирково - Долно Камарци е спрян заради инцидент.  Пет празни вагона на частен товарен влак са излезли от релсите минути преди 15 часа в участъка между гарите Мирково и Долно Камарци. Композицията е била от 20 вагона, няма пострадали. Към мястото са изпратени техника и екипи за вдигане на..

публикувано на 01.08.24 в 17:22

Кметът на "Аспарухово": Разбирам притесненията на протестиращите, кедрите са символ за района

Жители на квартал "Аспарухово" ще излязат на протест тази събота от 17.00 часа срещу изсичането на няколко кедрови дървета в центъра на квартала. Причината за намерението за премахването е предстоящ строеж на 6-етажна кооперация, каза за Радио Варна един от организаторите на протеста Елена Христова. Тя поясни, че застрашени от отсичане са седем дървета,..

публикувано на 01.08.24 в 16:00

Затварят за час пътя Бургас-Варна след Обзор в събота

В събота предстои да бъде затворен пътят Бургас - Варна (след Обзор) заради протести. Своето недоволство ще изразят граждани от Попович, област Варна, от 11 до 12 часа, предаде БНР-Бургас.  Ще бъде въведена временна организация на движението, при която товарните автомобили ще бъдат спирани още на КПП Кошарица. Алтернатива за тях е преминаване през..

публикувано на 01.08.24 в 15:38
Министерство на земеделието

Освободиха Таня Георгиева от длъжността заместник-министър на земеделието

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на земеделието е освободена Таня Георгиева, предаде БНР.  В молбата ѝ като причина за напускането са посочени лични причини, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. Въпреки че част от браншовите организации в земеделието от две седмици настояват за оставката на..

публикувано на 01.08.24 в 15:00

Дебат "за" и "против" ветрогенератори в балчишки села, развръзката предстои

Продължителният дебат „За“ и „Против“ изграждането на вятърни централи в землищата на балчишките села Соколово и Тригорци натежа в посока Община Балчик да изтегли проекторешението за одобряване на подробните устройствени планове от дневния ред на Общинския съвет, по предложение на самите съветници. „Има нужда от още разяснителна кампания“ – оттегли..

публикувано на 01.08.24 в 14:42