Съвременният сладкар е художник, скулптор и технолог. Сладките изкушения, преминали през ръцете на майстор - сладкарите са като произведения на изкуството. До голяма степен професията на сладкаря е доста трудоемка. Учи се цял живот. Усъвършенства се всеки ден. В повечето случаи сладкарството се случва на хората в занаята като хоби, което с душа и усърдие може да се превърне в успешен бизнес и се случва.
Пример за сладкар, започнал с торти и сладки за удоволствие в дома, а днес топ-сладкар на България в престижна сладкарница, е шеф-сладкар Ани Боланд. Повече от 12 години тя оставя сладкарския си почерк у варненци. Ани Боланд е един от най-добрите сладкари у нас, а наскоро заедно със своя екип спечели поредно признание от популярно списание в категория "Десерт" на годината.
Навръх Спасовден ни гостува Анелия Боланд, или Ани Боланд, както всички я познават, за да сподели повече за предизвикателствата в професията, за сладките изкушения и за най-голямото богатство в професионален план - екипът, с който работи.
Последната престижна награда идва ненадейно. Тайно жури, което е посетило сладкарницата два пъти, са консумирали десерти от менюто на Ани Боланд. Оценката им е за цялостния майсторски подход при съчетаване на вкусовете, начин на поднасяне, атмосферата в заведението и цялостното преживяване, което включва и обслужването.
Запитана дали мечтае и за звезда "Мишлен", Ани със скромност отговаря, че това е нещо, за което даже не си е помисляла.
На въпрос има ли си любим десерт - отговорът й е: "Нямам такъв! Абсолютно всеки десерт във витрината ни е бил плод на многобройни поправки, до момента, в който не е станал перфектен, така че смело мога да заявя, че всички десерти са ми любими!".
Най-голямото богатствто в професионален план за Ани е нейният екип, с който заедно вървят по пътя вече няколко години, а с една част от тях са от самото й начало. "Господ ми ги е изпратил!", коментира шеф - сладкар Боланд.
Следващата мечта, която тя си поставя в най-кратък план е да предложи съвсем скоро на всички любители на нейните торти десерти без захар. Старае се да работи с пресни и качествени продукти и никога не би свалила качеството, дори и заради тежките икономически условия, в които се налага да работи.
Още за сладките изкушения и за сладкарството като страст на Ани Боланд може да чуете в звуковия файл.
Празник на Урумовото лале организират в суворовското село Чернево. Редкият защитен вид е една от гордостите на населеното място, каза Тодорка Монева, председател на читалище "Зора -1912". На традиционния празник ще има занимателни игри с децата, викторина с въпроси за лалето и образователен филм. Лалето с ярко жълтите си цветове грее по поляните..
Днес на 86 години от този свят си отиде създателката на катедрата по Английски език във Военноморското училище във Варна и дългогодишен преподавател. Вяра Петкова преподава в Морско училище 47 години. На курсантите и студентите си посвещава Англо-морския речник, който издава през 2005 година. Опелото ще бъде извършено на 28 май (неделя), от 15 часа, в..
Фестивал на занаятите и изкуствата започва от днес в Добрич. Той се организира от Фондацията „Добруджа – история, традиции и култура“ и ще продължи три дни, до 28 май включително. Мястото на провеждане е площад „Свобода“, където ще бъдат подредени шатрите на над 50 занаятчии от цялата страна. На фестивала ще бъде отворена „Работилница за сръчковци“, а..
При 25 градуса температура на въздуха, слънчево време и кристално чиста морска вода /между 16 и 18 градуса/, много варненци и гости на града избраха да бъдат на плажа и крайбрежната алея в петък следобед. Плажовете се подготвят за летния сезон с поставянето на чадъри и монтирането на шатри. Абитуриентите също избират морето за фон на снимките си...
Балната нощ премина изключително позитивно и безпроблемно. Изпратихме най-жизнерадостния и дисциплиниран випуск – 80-ия за балчишката гимназия „Христо Ботев“ в Балчик. Това коментира директорът на училището Станислав Николов днес. В деня след 24 май по традиция се изпращат тържествено абитуриентите на Балчик. Стотици р одители, близки и приятели..
Водачите на електрически тротинетки трябва да пазят батериите и да не минават през неравности. Това посъветваха доц. Марин Маринов и асистент Георги Желев от Електротехнически факултет на Технически университет-Варна. Лошата настилка може да повреди опаковката на батерията, което да доведе до нарушаване на херметичността й, което е предпоставка за..
Близо 36 000 ученици ще преминат допълнителни занимания и ученически практики в реална работна среда до 2027 г. по проект за модернизиране на професионалното образование и обучение. Договорът за изпълнение бе подписан в МОН от министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов и изпълнителния директор на ИА „Програма за образование“ проф. Георги..
Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните..