Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексиев разпореди проверка за отказа на част от пътниците да слязат от самолет на летище Варна

Снимка: Ройтерс

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди проверка на ситуацията от петък (26 май 2023 г.), при която пътници отказаха да слязат от самолет на авиокомпания Wizz Air на летище Варна, съобщиха от МТС.

Авиокомпанията е изпълнявала полет от Абу Даби до София. Поради закъснение на полета, самолетът е пренасочен към летище Варна, тъй като през нощта на летище София се извършва планов ремонт и пистата е закрита за кацане и излитане.

„Наредих на ръководството на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ да извърши щателна проверка на причините довели до ситуацията на летище Варна, при която пътници отказаха да слязат от самолета. Най-вече държа да бъде изяснено от проверяващите дали са спазени правата на пътниците“, посочи вицепремиерът Христо Алексиев. Той допълни, че при установяване на нарушение ще бъдат предприети необходимите законови действия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава да тлее пожарът край бившето сметище на Балчик

Продължава тлеенето на пожара, тръгнал преди седмица край бившето сметище на Балчик.  "От надвечер на 16 юли тук  не е угасяло, въпреки няколкото дежурни смени. В момента няма пламъчно горене, тлее и може и месец да мине, защото е пълно не само със строителни, но и с битови отпадъци. При по-силен вятър може да се разгори. Към момента няма опасност за..

публикувано на 24.07.24 в 09:16

Влакът София - Варна дерайлира тази нощ край Своге

Бързият влак София-Варна дерайлира в района на гара Своге малко след полунощ. Първоначалната информацие е на Нова телевизия. Няма пострадали хора. Инцидентът се е случил близо до гарата и влакът се е движил с бавна скорост. В момента композицията се движи с три часа закъснение към Варна. Вместо в 6.50 ч., както е по разписание, влакът ще пристигне..

публикувано на 24.07.24 в 08:09
Варна, изгревът тази сутрин

Горещо, следобед ще превали

Приятно прохладните 18 градуса отчетоха термометрите в Добрич и Шумен в 6.00 часа тази сутрин. 20 градуса е в Карнобат, по 21 в Разград, Шабла и Ахтопол. 22 градуса е във Варна и Бургас, като във Варна атмосферно налягане е 1010 хПа – малко по-високо от средното за месеца, слабо ще се понижи и ще е около него , относителната влажност на..

публикувано на 24.07.24 в 06:29

Адресите без ток

На 24.07.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Бенковски - ул.4 та, ул. 3 та, ул. Янтра, ул. 9 та, ул. 10 та, ул. Стряма, ул. Въча, електрозахранени от ТП 4. На 24.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. ,..

публикувано на 24.07.24 в 05:00
Георги Тахов и фермерът Иван Янъков

Земеделският министър: Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна, ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района, предаде БНР-Бургас.  До две седмици на базата на констативни протоколи ще бъде ясно какви финансови средства ще са необходими за..

публикувано на 23.07.24 в 17:33

До 2 август се очаква да се възстанови маршрутът на автобусна линия №10

До 2 август се очаква да се възстанови уличната настилка по бул. „Христо  Смирненски“ в участъка от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“, включително и маркировката за постоянна организация на движението, съобщиха от Община Варна. Това ще даде възможност за възстановяване на градския транспорт по линия №10.  Такъв ангажимент поеха пред кмета на Варна..

публикувано на 23.07.24 в 16:39

Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир

Софийският градски съд (СГС) излезе с решение по делото, водено за акциите на Пловдивския панаир. Столичните магистрати определиха за нищожно решението, с което Варненският общински съвет апортира акциите на Общината от Международния панаир в Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест".  Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите..

обновено на 23.07.24 в 16:37