Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благомир Коцев: Крайбрежната алея е брегоукрепително съоръжение, а не улица

Благомир Коцев

Дамбата, заедно с четирите буни във Варна са брегоукрепително съоръжение, точно както твърди МРРБ. Това е ансамбъл от обекти, чието предназначение е да пази брега от морето. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ бившият областен управител Благомир Коцев, по повод казуса с крайбрежната алея в морската столица. По думите му, в предния си мандат като областен управител, Марио Смърков пръв е получил това становище на регионалното министерство: "Това блегоукрепително съоръжение, освен, че не е улица, е и доста опасно. То е компрометирано във времето и дрижението на автомобили по него допълнително допринася за неговото рушене. Има становище от "Геозащита", че буните и дамбата трябва да бъдат цялостно ремонтирани"..

Няма отговор от общината на въпросите, изпратени от Благомир Коцев, по повод ремонтите на улици във Варна. Според него, ремонтите създават редица затруднения на гражданите и не се очаква да приключат до началото на активния летен сезон. "Изпратих въпроси по ЗДОИ, искайки количествено-стойностните сметки на обектите, за да видим на каква стайност са ремонтите на тези обекти. Ремонтите на улици струват 175 милиона лева, като около 95-100 милиона от тях са заем. Останалите са от общинския бюджет", каза Благомир Коцев

Бившият областен управител подчерта, че ако му бъде предложено, би приел да е кандидат за кмет на Варна на предстоящите местни избори.

Благомир Коцев заяви, че оставките на областните управители, са саботаж срещу новото редовно правителство. Той подчерта, че няма представа кой ще е новия областен управител на мястото на подалия оставка Марио Смърков.

По повод сината зона във Варна, Благомир Коцев коментира, че един от основните проблеми със зоната е липсата на буферни паркинги. "Няма прозрачност в управлението на сината зона и за това къде отиват приходите от нея", каза Коцев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът до с. Слънчево е локализиран

По информация на оперативния дежурен в Областната администрация, към 22:30 пожарът до село Слънчево е локализиран. На място остават три пожарни, една се насочва към квартал "Владиславово", военнослужещите от Военноморските сили са освободени. Магистралата остава затворена до сутринта, когато ще бъде взето решение дали да бъде отворена.

публикувано на 15.07.24 в 03:08

12 противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В ъв Варна пожарите са овладeни.

публикувано на 14.07.24 в 21:53
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му.  Няма опасност този пожар да застигне населените места. Във Варна..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е поискала от командира на ВМС контраадмирл Кирил Михайлов да бъдат..

публикувано на 14.07.24 в 18:28

От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника за гасенето на огнищата

Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е изпратила писмо до командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов с искане да се осигурят екипи от представители на ВМС ,които да подпомогнат пожарникарите в овладяване на огнищата, възникнали в града и региона. От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника, общо 10..

публикувано на 14.07.24 в 17:23
пожар

Пожарите стават повече, огънят върви към Игнатиево, с.Припек и с.Баново

О перативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил от телефон 112 нови сигнали за възникнали пожари на територията на Варна и в региона. Пожар се е разгорял в района на блок 406 в квартал „Владислав Варненчик“ при обръщача и до Детския център.  Друго огнище се разпростира между селищно образувание Сълзица,..

обновено на 14.07.24 в 17:09

Утре 35 градуса във Варна

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 18° и 23°, по носовете до 26°. Утре ще се запази слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от североизточна четвърт. Максималните температури във вътрешността ще достигат 36°-41°, само по крайбрежието ще са малко по-ниски между 31° и 36°. За Варна минимална температура..

публикувано на 14.07.24 в 15:40