Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Гешев с обръщение към нацията, даде заявка за политическа кариера (ВИДЕО)

Автор:
Снимка: YouTube /Иван Гешев

В петминутно обръщение към народа бившият главен прокурор Иван Гешев даде заявка, че влиза в политиката.

Той обяви, че напуска съдебната система, а като отговорни за предсрочното прекратяване на мандата си посочи политици и олигарси, които не са искали делата им да стигнат до съда.

Иван Гешев направи обръщение към нацията, което публикува в профила си във Фейсбук. "Политическите проблеми се разрешават с политически средства. Днес ви общавам само едно - да продължа битката за истина и справедливост в нашето Отечество. Няма да ви предам. Няма да ви излъжа", подчертава той.

Припомняме, на 15 юни президентът Румен Радев подписа указа, с който освободи Иван Гешев от длъжността главен прокурор. 

Цялото изявление на Иван Гешев вижте тук:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече от 350 самодейци при централното читалище в Балчик очакват енергийното обновяване на сградата

В момента тече подготовката на тръжната процедура за избор на изпълнител,като се очаква работата да започне през пролетта догодина, за да не се попречи на творческия сезон, коментира читалищният секретар Веселин Павлов. Проектът „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на Народно читалище "Паисий Хилендарски- 1870" на Община Балчик..

публикувано на 21.08.24 в 15:42

Пожар гори в района на ВМА (ОБНОВЕНА)

Четири екипа на Областната дирекция "Противопожарна и аварийна безопасност" във Варна потушават пожар, възникнал в строителна борса и автосервиз до Военноморската академия.  Това съобщи старши комисар Тихомир Тотев - директор на ОДПБЗН.  Няма пострадали хора, информира комисар Тотев.  Липсват пожарни кранове в района заради ремонта на бул...

обновено на 21.08.24 в 15:35

Разбиха организираха схема за укриване на данъци

При спецоперация на 9 август е неутрализирана престъпна група, свързана с престъпления към данъчната система и пране на пари, чрез създаване на верига от фирми. Това съобщиха на брифинг старши комисар Калин Литов, заместник-директор на ГДБОП, и Евгени Нанков, заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП), предаде БТА.  За..

публикувано на 21.08.24 в 15:29

Другия месец започва авариен ремонт на участък от пътя до корабостроителницата във Варна

Авариен ремонт на участък от пътя до корабостроителницата във Варна ще бъде извършен следващия месец, съобщи директорът на ОП "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Тихомир Тимов. За рехабилитацията на отсечката ще бъдат използвани средства от бюджета от перото за текущи ремонти на пътна и улична мрежа в район "Аспарухово", каза той и допълни, че..

публикувано на 21.08.24 в 15:10
Рая Назарян

Рая Назарян категорично отказа да заеме поста на служебен премиер

Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян категорично е отказала да заеме поста на служебен министър-председател, предаде NOVA, като се позова на източници. Тя е провела телефонен разговор с президента Румен Радев и е потвърдила позицията си от началото на юли, предаде БНР.  В търсене на нов служебен премиер президентът Румен Радев..

публикувано на 21.08.24 в 15:06

Задържаха 28-годишен дилър от балчишко село

Канабис, електронна везна и полиетиленови пакетчета са открити у дома на 28-годишен жител на балчишкото село Ляхово Проверката е извършена този понеделник около 17:20 часа от служители на Районното управление на МВР - Балчик.  В хода на проверката в къщата са установени и иззети по надлежният ред суха тревна маса с общо тегло 71,2 грама, 153..

публикувано на 21.08.24 в 14:42
Димитър Радев

Управителят на БНБ отказа да застане начело на служебен кабинет

Управителят на БНБ Димитър Радев отказа да застане начело на служебен кабинет, предаде БНР. Малко след като той потвърди пред държавния глава отказа си да стане служебен премиер, това направи и подуправителят на банката Радослав Миленков. След последните поправки на Конституцията Румен Радев може да избира само служебен премиер от списъка с 10..

публикувано на 21.08.24 в 12:38