Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Травел блогъри мислят как да рекламират България

2
Снимка: bgtourism.bg

Травел блогърите най-добре знаят как да рекламират България, тъй като добре познават предимствата на социалните медии. Те могат да дават добри насоки на туристите, които се интересуват от дадена дестинация. Това мнение споделят, участниците в двудневна конференция на травел блогърите от България, която започна в курорта "Св. св. Константин и Елена край Варна. Организаторът на събитието Павлин Косев-председател на БХРА в морската столица посочи, че туристите, особено младите, много се влияят при избора си на дестинация от туристическите сайтове и блогове. 

Според присъстващите създатели на такива блогове, тяхната цел е да информират обективно и с позитивен тон бъдещите туристи за предимствата на дестинацията, да показват най-добрите места от България, както и да им бъдат полезни с подробна информация. 

Даниела Стойнова разговаря с Веселина Зафирова за това, как трябва да се рекламира България като туристическа дестинация и дали от Министерството на туризма работят с блогърите по тази тема:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Социално предприятие поема поддръжката на Римските теми във Варна

Почистването на Римските терми вече е възложено на социалното предприятие „ЕКО Центъра за защитена заетост“ към „Семеен център с Мария“, съобщиха от Регионалния център за развитие на социалната икономика във Варна.  Работниците ще поддържат археологическите останки и ще ги почистват няколко пъти месечно. В работата ще се включат..

публикувано на 14.08.24 в 11:21

Сърфисти запознават деца с увреждания с любимия си спорт

Сърфирането помага за повишаване на самочувствието, намаляване на напрежението, повишаване на двигателната дейност и баланса, както и подобрява умението за комуникация и себеизразяване. Мотивирани от  това, което знаят и могат инструкторите от сърфучилище ‘Акаша’ организират..

публикувано на 14.08.24 в 10:00

Времето: Предимно сухо и горещо до края на месеца

От средата на август до края на месеца по-голяма е вероятността в по-голямата част от страната да бъде с температури по-високи от обичайните, както и да е предимно слънчево и сухо, почти без валежи, сочат синоптичните прогнози.  Валежите тази година за август са под нормата, а температурите - над нормата. Най-сухо е в западните и източните райони, а..

публикувано на 14.08.24 в 08:50

Най-дългата детска рисунка за Деня на Варна

Грандиозно арт събитие под мотото „Децата на Варна рисуват” се провежда традиционно в Детския кът в навечерието на Деня на Варна. За пета поредна година на 13 август от 15 часа в Морската градина малки и пораснали деца имат уникалния шанс да поставят рекорд, сътворявайки най-дългата рисунка с акрилни бои върху платно от 150 м.  Входът е свободен,..

публикувано на 13.08.24 в 15:44

Отбелязваме Международния ден на левичарите

На днешната дата отбелязваме Международния ден на левичарите. Той се чества от 1992 година, а целта му е да се обърне внимание на производителите на различно оборудване върху проблемите на левичарите, тъй като всички уреди от бита са създадени за хора, естествено боравещи с дясната ръка. На останалите се налага да правят неестествени и трудни за..

публикувано на 13.08.24 в 05:56

Счупени стъкла от потрошена спирка във Варна пречат на минувачи дни наред

Автобусната спирка "Патриарх Евтимий" във Варна стана обект на вандалски акт миналата седмица. Стъклото на заслона е потрошено, видя репортер на Радио Варна тогава. Разпиляните стъкла обаче остават непочистени вече четвърти ден и пречат на минувачите, създават предпоставки и за инциденти, оплакаха се потърпевши.

публикувано на 12.08.24 в 18:07

Велобиблиотека отново тръгва във Варна

Атрактивната и иновативна библиотечна услуга велобиблиотека отново ще зарадва читателите във Варна. Още тази сряда - 14 август, велобиблиотеката ще бъде в Морската градина до Детския кът, съобщават от Регионалната библиотека "Пенчо Славейков"  Можете да заявите желаните книги на сайта www.libvar.bg , уточняват оттам.

публикувано на 12.08.24 в 16:22