Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственици на заведения: Защо пътищата към морето се ремонтират в разгара на сезона?

Снимка: Радио Шумен

"Българската държава за пореден път доказва, че туризмът е последна грижа за нея". Това се посочва в съвместна позиция на Българската асоциация на заведенията и Съюза на заведенията в България.

В разгара на сезона се извършват серия ремонти по пътищата към и във морските ни курорти, като е очевидно, че почти никой от тях не е спешен. Това затруднява изключително много придвижването на туристите, които попадат в многобройни „тапи“. Тези, които правят дълги уикенди вече започнаха да се отказват от тях, защото вместо за три часа, пътуват до курортите и курортните градове цял ден. Подобно е положението и на магистрала „Хемус“.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват ремонтните дейности да бъдат съобразени с потока от туристи, а не да се съсипва почивката им с висене на асфалта.

Ние сме категорично „ЗА“ да имаме хубави пътища, но нека се правят с мисъл! Поради много причини, обективни и субективни, сезонът е отвратителен. И сега сякаш умишлено се създават пречки на почиващите.

Спрете да пречите, а не е лошо и да опитате да помогнете!", пишат от Българската асоциация на заведенията и Съюза на заведенията в България.

По публикацията работи: Нина Милошевич


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ивелин Железов, получил по 100 точки на двата ДЗИ: Резултатите не са недостижими

Ивелин Железов от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна е един от тримата дванадесетокласници в страната, получили 100 от 100 точки на държавните зрелостни изпити по Математика и Български език и литература. Успеха си Железов е постигнал без частни уроци, с много четене вкъщи и добра подготовка от училище, сподели самият той в интервю за..

публикувано на 21.06.24 в 09:10

Пазар „Чаталджа“ с нов и модерен облик до 2-3 г.?

До две - три години пазар „Чаталджа“ може да придобие нов и модерен облик, но всичко това може да се случи само след задължителен Подробен устройствен план (ПУП), който да покаже възможностите на парцела. Това коментира за Радио Варна председателят на Общински съвет Варна инж. Христо Димитров.  Идеята за модернизиране на пазар „Чаталджа“  бе..

публикувано на 21.06.24 в 08:35

Парламентът заседава днес

Парламентът ще проведе заседание и днес. Началото е от 9 часа. Председателски съвет ще уточни дневния ред. Вчера депутатите избраха най-младия председател на Народното събрание - Рая Назарян, която беше подкрепена от ГЕРБ-СДС, ДПС и Има такъв народ. Сформирани бяха и парламентарните групи, избрани бяха и заместник-председателите на 50-тия Парламент...

публикувано на 21.06.24 в 08:31

МЗ: 20 болници са без ТЕЛК комисии

Заради липса на медицински персонал и на желаещи да работят в ТЕЛК, 20 от болниците у нас не са успели да разкрият такива комисии, въпреки че са задължени. Това съобщиха за БНР от Здравното министерство. От днес влиза в сила реформата в ТЕЛК, според която решенията ще се издават и само по документи, а пациентите за освидетелстване ще се разпределят на..

публикувано на 21.06.24 в 08:23
Снимката е илюстративна

Седмокласниците се явяват на НВО по математика

Над 59 000 седмокласници се явяват днес на Национално външно оценяване (НВО) по математика.  Изпитът ще започне в 9.00 часа и ще се проведе в 1665 училища в странатa. Tестът съдържа 23 задачи, както миналата година. Промяна обаче има в две от задачите в първия модул. Там всички 20 задачи ще са с избираем отговор, за разлика от миналата година, когато..

публикувано на 21.06.24 в 08:21

Слънчево в петък

Днес ще е предимно слънчево с до умерен вятър от изток и североизток. Максималните температури ще се понижат и днес ще са от 24°-29° по Черноморието до 31°-36° във вътрешността. За Варна максимална температура около 27°.  Вятърът постепенно ще се обърне от изток-югоизток ще е предимно слаб, по Черноморието следобед до умерен от източна четвърт...

публикувано на 21.06.24 в 06:10
Снимката е илюстративна

102 конфискувани тротинетки във Варна за седмица

102 тротинетки конфискува Община Варна за малко повече от седмица, съобщи кметът Благомир Коцев в пост във Фейсбук.  "Както обещахме на варненци, това ще се случва с всяка електрическа тротинетка или велосипед, които нарушават обществения ред, като ползват общинска земя за търговска дейност без позволение", подчертава Коцев. На фирмите..

публикувано на 20.06.24 в 19:58