Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев за визитата на Зеленски: Министерският съвет да спазва елементарните протоколни правила

Автор:
Снимка: Румен Сарандев

Министерският съвет да спазва елементарните правила на протокола и в бъдеще такива мероприятия да бъдат съгласувани. За това призова президентът Румен Радев в отговор на въпроса била ли е съгласувана с него визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в София, предаде БНР. 

"Никога не съм отказвал да приема президент по негово настояване, винаги съм откликвал. Но когато министър-председател реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне това да бъде съгласувано с мен преди тази покана, а не да бъда уведомяван за вече предприети стъпки. В тази ситуация, разбира се, най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България, особено за 300 000 българи в Украйна", посочи Радев.

Той допълни, че винаги е защитавал българския интерес, а не интереса на други държави. "Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и от правителството. Очевидно в много случаи не българските…", допълни президентът в отговор на направени от политици коментари, че защитава руски интереси. 







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен в Йерусалим

На Велика събота в навечерието на Великден Благодатният огън слезе в църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим , в която се намира пещерата на Гроба Господен, където има особено почитана от всички християни плоча, под която се намираше гробницата на Исус Христос. Огънят бе измолен от Йерусалимският Патриарх Теофил III. Тази година, заради..

публикувано на 04.05.24 в 14:44

Поклонници от цял свят очакват слизането на Благодатния огън в Йерусалим

Хиляди православни поклонници от цял свят в тези часове очакват слизането на Благодатния огън в Йерусалим, съобщават световните осведомителни агенции. Това явление се случва всяка година на Велика събота, предшестваща главния християнски празник - Възкресение Христово (Великден). От ранна сутрин вярващите се стичат към Стария град на Йерусалим, където..

публикувано на 04.05.24 в 13:52

Още един български баскетболист изгоря за нелегални залози

ФИБА наказа още един български баскетболист. Мартин Стефанов е със забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива за 18 месеца. Причината отново е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози, поради което по-рано тази седмица бе наложена санкция и на Теодора Динева. Последните шест месеца от наказанието на..

публикувано на 04.05.24 в 11:15

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта в Бургас

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от Пристанище Бургас, съобщиха от Агенция "Митници". Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България. Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници",..

публикувано на 04.05.24 в 11:11

Автобуси и тролеи по няколко линии с допълнителни курсове във Великденската нощ

Допълнителни курсове ще извършват автобусите във Варна в нощта на събота срещу неделя, навръх Великден. Вижте разписанието: - Автобусна линия 17 от Катедрала – 00:40 ч. и в 01:50, а от Галата в  23:00 ч. и 01:10 ч.; - Автобусна линия 22 от спирка „бл. 407“ в 22:45 ч. и в 01:20, от сп. "Централна поща" - в 00:40 ч. и 02:00 ч.; - Автобусна линия..

публикувано на 04.05.24 в 10:39

Според Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, потребителската кошница за Великден е с 6% по- евтина спрямо миналата година

С 6% е по-ниска цената на потребителската кошница за Великден тази година спрямо миналата . 137 лв. е стойността ѝ тази година при закупуването на единица от всяка стока заедно с агнешко месо, 98лв. е без него при 106лв. по същото време миналата година. Твърдението е на председателят на Държавна комисия по стоковите борси и тържищата Владимир..

публикувано на 04.05.24 в 10:13

Изтича крайният срок за промени в състава или в наименованието на коалициите, регистрирани за участие в изборите на 9 ти юни

Партиите и коалициите имат последна възможност да подадат заявление в Централната избирателна комисия (ЦИК) за извършване на промени в състава и/или в наименованието на регистрирана коалиция. Това може да стане до 17:00 ч. днес, 4 май. До 17:00 ч. на 7 май партиите, коалициите и инициативните комитети правят предложения до ЦИК за регистрация на..

публикувано на 04.05.24 в 08:28