Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавната агенция за бежанците започва информационна кампания

Популяризиране на ДАБ при МС - структура, дейности и организация на работата на институцията

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) започва излъчването на четири информационни видеоклипа, които представят по достъпен начин основната функция на  агенцията с компетентност в прилагането на държавната политика за предоставяне на международна закрила в Република България.

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет е специален орган на администрацията с компетентност в прилагането на държавната политика за предоставяне на международна закрила в Република България. Основната функция на ДАБ ри МС е да регистрира чужденците като кандидати за международна закрила, да им издаде временни документи, да осигури тяхното настаняване, прехрана и медицинска помощ докато се разглежда искането им за предоставяне на статут в страната ни.

С идеята да се популяризира основната роля на ДАБ при МС, част от екипа на агенциата създаде кратък видеоклип, който я представя по достъпен начин – структура, дейности и организация на работата на институцията.

Видеото е създадено като част от дейностите по проект „Повишаване на административния капацитет на националните органи в областта на убежището и миграцията“, реализиран в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Проектът цели да повиши капацитета на националните органи в областта на убежището и миграцията.


По публикацията работи: Веселина Киричева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хинков: Евтини лекарства трайно изчезват от българския пазар

Проблемът с недостиг на инсулин е хроничен, той се обостря периодично. Това коментира пред Нова тв министърът на здравеопазването Христо Хинков. Той отчете, че през декември е имало 15 сигнала за липса на инсулин в аптеки, а след мерките на здравното министерство за януари и февруари сигналите са 5...

публикувано на 02.03.24 в 11:21

Близо 20 млн. лв. са нужни за изравняване на възнагражденията на служителите в затворите с тези в МВР

Близо 20 милиона лева са нужни за изравняване на допълнителните възнаграждения в ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана" с тези в МВР, за това съобщават от Синдиката на служителите в затворите. В дирекцията са получили писмо отговор от Министерство на правосъдието по повод тяхната дълга битка за изравняване на средствата за допълнителни..

публикувано на 02.03.24 в 11:20

Условията за туризъм в планините не са добри

Условията за туризъм в планините не са добри, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). В Стара планина духа ураганен вятър, има мъгла и вали сняг. В останалите планини също има ниска облачност и мъгла, а в по-ниските части вали и дъжд. Планинските спасители предупреждават, че трябва да се внимава и по пистите в курортите, които..

публикувано на 02.03.24 в 09:54

Корнелия Нинова: Избори 2 в 1 е най-доброто за държавата

збори 2 в 1 е най-добрият избор за държавата. Ние сме против задкулисие, паралелни договорки. Няма как да се предадем, останахме почти единствената алтернатива на това, което се случва, ние сме единствената алтернатива, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ. Не излъгахме никого от тези, които са ни избрали, добави тя. Нинова подчерта, че..

публикувано на 02.03.24 в 09:35

ВСУ "Черноризец Храбър" дари 1102 лв. на Дома за деца в кв. Виница

Клуб "Еклектика" към Студентския съвет на Варненския свободен университет събра 1102 лева от първата си благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза". Приходите от базара бяха дарени на 1 март 2024 г. на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница. Базарът продължи от 23..

публикувано на 02.03.24 в 09:30
 пожарникари в Хасково -

Общо 80 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие

Общо 80 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, пострадал е един човек, съобщиха на сайта си от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) - МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 122 сигнала за произшествия. С преки материални щети са..

публикувано на 02.03.24 в 09:28

Десети ден издирват Ивана от Дупница

Десети пореден ден ще продължи издирването на 17-годишната Ивана от Дупница, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Досега от момичето не са открити никакви следи. На терен отново ще бъдат над 100 полицаи, жандармеристи, планински спасители, горски работници. Както и доброволци,..

публикувано на 02.03.24 в 09:17