Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шествие в защита на християнското семейство организираха във Варна от ВМРО

6
Снимка: Даниела Стойнова

Шествието на ВМРО в "Защита на традиционното българско семейство" се проведе в събота във Варна. 

Поводът за шествието беше навършването на пет години от решението на Конституционния съд да спре ратификацията на Истанбулската конвенция, с мотивите, че в отделни свои текстове документът на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие не съответства на българския Основен закон. Решението беше взето с осем на четири гласа.

От ВМРО казаха, че според мнението на мнозинството, въпреки безспорните си положителни страни, Конвенцията е вътрешно противоречива, размива границата между мъжкия и женски пол и въвежда несъвместим с Конституцията трети, социален пол.
Съпредседателя на ВМР Александър Сиди заяви във Варна, че решението на Конституционния съд е единствената преграда пред четворната коалиция, която няма свян и проблем да променят начина, по който изглежда българското общество, защото така са им казали от посолството. "България не може да гледа на изток или на запад, тя има свой собствен национален интерес и да го следва. Само че ние сме си избрали някой който е отишъл в посолството, което и да е то, дали са му разпореждания и са му обещали да го държат на власт, както виждаме", каза още Сиди.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежка катастрофа на пътя за "Виница", загина моторист (обновена)

47-годишен моторист загина при тежка катастрофа с лек автомобил тази вечер на пътя за "Виница". Сигнал за инцидента е подаден малко след 19 часа, потвърдиха от полицията. По думите на очевидци шофьорът на колата е направил неразрешен ляв завой на спирка "Лотос". Колата удря мотора, на който се е возило и 10-годишното дете на мотоциклетиста. Детето е..

обновено на 24.06.24 в 21:17
Снимката е илюстративна

8 акта за седмица за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в центъра на Варна

През изминалата седмица са съставени 8 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в централната градска част – 3 от тях на физически и 5 на юридически лица.  Извършени са 14 проверки на заведения по крайбрежната алея, наложени са 4 глоби с фиш и са изготвени 4 предписания, съобщават от общинския пресцентър. Продължават проверките на търговските..

публикувано на 24.06.24 в 17:56

Започват ремонтите на асансьорите и платформите за хора с увреждания в подлезите във Варна

Започна поетапно възстановяването на неработещите асансьори и платформите за хора с увреждания и детски колички в подлезите на града. През изминалата седмица са ремонтирани четири платформи. На територията на община Варна има 56 съоръжения. В края на всяка седмица обслужващата фирма ще изготвя доклад за състоянието и необходимите ремонтни дейности по..

публикувано на 24.06.24 в 17:41

До месец определят местата за разполагане на тротинетки и велосипеди под наем във Варна

До месец работна група от няколко дирекции към Община Варна ще бъде готова със схемата за разполагане на тротинетки и велосипеди под наем. Това съобщи кметът Благомир Коцев по време на редовната оперативка с общинската администрация. По думите му подходящите места се обсъждат от експертите така, че разполагането на индивидуалните електрически превозните..

публикувано на 24.06.24 в 17:09

С 4,5 млн. лева ще бъдат увеличени средствата за почистване във Варна

С 4,5 млн. лева ще бъдат увеличени средствата за почистване във Варна.  Комисията по финанси и бюджет одобри актуализация на план-сметка „Чистота“, като окончателно решение ще вземе Общинският съвет. Предвижда се изпълнение на по-високите таргети за бюджетни приходи и увеличаване на събираемостта на несъбраните земания на общината, каза..

публикувано на 24.06.24 в 16:57

Зърнопроизводителите настояват да отпадне задължението им за изследване на растителни проби

Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява да отпаднат изискванията за самоконтрол и изследване на растителни проби, посочват оттам. Асоциацията смята, че тези изисквания представляват значителна тежест за фермерите. Самоконтролът създава сериозни административни и финансови разходи, които се отразят негативно на сектора. Цените на..

публикувано на 24.06.24 в 16:28

289 свободни места са обявени в детските градини във Варна за трето класиране

289 свободни места са обявени за трето класиране в общинските детски градини. След анализ на данните от първите две класирания, както и възможностите на физическата среда в образователните институции и предвид социалната функция на детските градини, родителите ще имат възможност да подадат заявления за 289 места в 32 детски градини, от които 156 нови...

публикувано на 24.06.24 в 15:28