Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТЕЦ „Варна“ е осъдена да плати над 35 милиона лева на „Булгаргаз“

| обновено на 04.08.23 в 08:48
Снимка: БГНЕС

ТЕЦ "Варна", в която мажоритарен собственик е почетният председател на ДПС Ахмед Доган, е осъдена да плати 35.5 млн. лв. на държавния газов доставчик "Булгаргаз" заради това, че не си е покривала фактурите за доставено синьо гориво в периода януари- април 2022 г. От централата трябва да платят и 1.5 млн. лв. разноски по делото.Решението е на Варненския окръжен съд, но може да бъде обжалвано през Апелативен съд Варна, съобщава „Медиапул“.

Това е вторият път, в който "Булгаргаз" осъжда ТЕЦ-а на Доган, като предишния път бяха запорирани и сметките на дружеството, но по-късно то се издължи.

Централата в момента няма налични средства по банковите си сметки и се е наложила до учреди ипотека в полза на "Булгаргаз" за активите си от пристанище "Езерово", което е част от въглищната централа и плановете бяха то да се развие.


По публикацията работи: Валери Великов
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Морско училище ще се обучават космически кадети, откриха най-голямата лаборатория за космически изследвания

От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна стартира новата космическа програма на България "Космически инженеринг и технологии". Тя е с капацитет с до 50 едновременно обучаващи се, а техниката е последна дума на съвременните технологии. Това обясни по време на откриването Райчо Райчев, директор на компанията, която дарява цялото..

публикувано на 26.02.24 в 19:02

Съдът отхвърли жалбата на кмета на район „Одесос“

Административен съд – Варна отхвърли жалбата от Цветнен Цветков против решение на Общинската избирателна комисия - Варна, с което са прекратени предсрочно пълномощията му като районен кмет на район „Одесос“.  и бе анулирано е издаденото му удостоверение заеманата длъжност след проведените избори. В мотивите си съдът посочва, че до 13 декември 2023 г.,..

публикувано на 26.02.24 в 17:49

Кметът Коцев поиска повече пари за ремонти на пътища в бюджета на общината за 2024 г.

Кметът на Варна Благомир Коцев нареди спешна рехабилитация на пътната мрежа в града. По време на оперативката с администрацията днес от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информираха, че до един месец договорите за ремонти ще бъдат готови. Дейностите ще се извършват по списъците с проблемните участъци, предоставени от районните..

публикувано на 26.02.24 в 17:01

Отцепиха район край карнобатско село заради ръчна граната от Първата световна война

Ръчна граната от Първата световна война бе открита при разрушаване стара къща в карнобатското село Венец. Боеприпасът е унищожен в покрайнините на селото от сапьори на ВМС, след като е отцепен районът. Граната е била опасна за транспортиране, тъй като е силно корозирала, съобщават от ВМС.

публикувано на 26.02.24 в 16:49

Спешно се търсят кръводарители за малко дете дете от Варна

Спешно се търсят кръводарители с група  АБ- и АБ+ за малко дете от Варна.  На момченцето се налага спешно преливане на тромбомаса, но в Кръвния център нямат наличност, посочват близки на детето.  Други кръвни групи не са съвместими заради заболяването му, допълват те. Даниел Радославов Коев - УМБАЛ ”Света Марина “ - детска хематология и..

публикувано на 26.02.24 в 16:02

Туроператори от Турция ще промотират Варна в Истанбул

Представители на най-голямата организация за туроператори и турагенти в Турция ще промотират нашето Северно Черноморие. Целта е да бъдат привлечени туристи от нашата съседка с интерес към културно-познавателния, хазартния и гурме туризма. Меморандум за сътрудничество са подписали от Варненската туристическа камара и най-голямата асоциация на..

публикувано на 26.02.24 в 16:00

Премиерът Денков се срещна с украинския президент

Днес проведохме продуктивни и конкретни преговори с българския премиер Николай Денков, съобщи във Фейсбук украинският президент Володимир Зеленски, предаде БНР.  Премиерът Денков е на посещение в Киев.  "Благодаря на България за подкрепата на нашите усилия в Черноморския и Дунавския региони да разширим търговските потоци и да възстановим..

публикувано на 26.02.24 в 15:17