Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата се самосезира след сигнал за туристическа агенция без лиценз

Снимка: Ани Петрова, БНР

Софийска районна прокуратура се самосезира след сигнал за информация, разпространена в онлайн медия, в която се твърди, че физически лица без лиценз за туристическа агенция организират почивки в чужбина.

В публикацията става ясно, че уговорките за екскурзиите стават в страница в социална мрежа, а парите са изпращани по лични сметки.

Прокуратурата е образувала преписка и е възложила проверка по случая.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три деца пострадаха за ден на детска площадка във Варна

Три деца пострадаха за ден на детска площадка във Варна, намираща се в района на ул. "Патриарх Евтимий" 25,  разказват очевидци. Те са получили охлузвания на крачетата при пропадане в дупка, образувала се на платформата от шперплат на пързалката.  Площадката винаги е много оживена, събират се по 30 деца, разказаха Вирджиния Цветкова и Детелина..

публикувано на 10.07.24 в 15:18
Проект ОУ

Местят учениците на ОУ "Васил Друмев" в две училища заради разширението

В ход са дейностите по разширението на Основното училище „Васил Друмев“ във Варна. Кварталното училище в централната част на града  ще се сдобие с нова пристройка и физкултурен салон, които по проект трябва да бъдат изградени за 1 година от началото на строителните дейности. В момента тече обществената поръчка по избор на фирма строител и оферти..

публикувано на 10.07.24 в 14:55

Повдигнаха обвинение на кмета на Старо Оряхово за принуда

Повдигнаха обвинение на кмета на Старо Оряхово Петър Тинев за принуда. 34-годишният Тинев е привлечен към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги, и за осъществена принуда, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна. Измамите са свързани с кандидатстване и получаване на кредити чрез..

публикувано на 10.07.24 в 14:38

Дворът на училище в центъра на Варна цяла нощ събира шумни компании

Дворът на СУ "Климент Охридски" , който е оборудван с уреди за спортуване, вечер се превръща в свърталище на пияни младежи. За проблема алармира директорът на учебното заведение Петко Петков. Чували с отпадъци събират всяка сутрин от училището. Нямаме денонощна охрана, при хубаво време игрищата са пълни в малките часове, нашите съграждани идват да си..

обновено на 10.07.24 в 14:20

Цените на имотите във Варна са в своя пик

България е страната в ЕС, където цените на жилищата са нараснали с най-голям темп 7,1% спрямо последното тримесечие на миналата година. Справка в данните на Евростат показва, че на тримесечна база това е най-значителното увеличение на цените на жилищата у нас от последното тримесечие на 2007 година. Йордан Йорданов е управител на варненския клон..

публикувано на 10.07.24 в 13:40

До вечерта ще има навсякъде вода в Балчик, предстои още едно спиране за подмяна на захранващ кабел

Вчера и днес поради електрическа авария в помпена станция, Балчик е с нарушено водоподаване, а температурите навън са почти 35 градуса.  Вода до вечерта трябва да има навсякъде в целия град с нормален дебит и налягане, обясни началникът на водното дружество в Белия град Димитър Николов. Той каза, че заради аварията вчера няколко часа помпите не са..

публикувано на 10.07.24 в 13:33

Долната част на Балчик без вода до обяд заради авария

И днес поради авария в помпена станция райони в долната част на Балчик са без вода. До обяд водоподаването ще бъде нормализирано, увери началникът на ВиК Димитър Николов. Вчера тричасова електрическа авария в помпена станция – Балчик остави без вода голяма част от града и вилната зона при температури около 35 градуса навън. Изпразни се цялата система, но..

публикувано на 10.07.24 в 10:26