Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фризьор подстригва безплатно хора в хосписи и приюти

Чувството след посещение във фризьорски салон е много специфично. Самочувствието след нова прическа най-често е повишено, а го има и усещането за лекота. Бръснарят Антони Боксеров иска да предаде тези чувства в хосписи, домове за сираци, приюти, болници. Каузата му се нарича „Добро дело: Визия за всеки“. Призивът на Антони е да го потърсят и той ще се отзове, напълно безплатно, и дори ще остави оборудване на мястото. 

Може да се свързвате с него през фейсбук страницата „Добро дело: Визия за всеки“. Поканата е към хосписи, домове за сираци, болници:

"Ще се радвам, ако това стигне до хора от управата на такова нещо, да ме поканят, аз ще дойда и ще зарадвам всички хора. Като най-основната ми цел е не просто да отида да подстрижа и да поговоря с хората. Аз искам, тръгвайки си от дома, да оставя една хубава машинка, искам да оставя една хубава пелерина, искам да оставя неща, които после санитарката или там тази, която ги подстригва, да върши по-добре моята дейност", казва Антони.


Той уточнява, че се занимава само с мъжки прически. Предложението му не важи само за Варна и региона. Готов е да посети и други места в страната. Дори има идея за мобилна социална бръснарница:

"Няма да бъде като бизнес. Това е като ходя в дома за сираци, тези дечица да не ги подстригвам горе по стаите и по баните, ами да ги сваля долу в буса и да им дам едно преживяване, вътре ще има подаръци и други неща, така че това ми е следващата стъпка."

Отправя апел към хора и фирми: ако имат стар бус, до 3 тона и половина, да го дарят за доброто дело. 

Винаги в такива случаи един въпрос е неизменен: защо го прави? Защо Антони посвещава свободното си време на бедни, болни и сираци - безкористно, чрез своя занаят, без да печели пари от това?

"Излизайки от такъв дом или хоспис, вярвай ми, оценявам живота си на 300, на 500. Просто съм абсолютно благодарен на Бога, че съм здрав, целувам си ръцете и това е моята награда от такива ходенки. И това е, да си оценявам аз живота, здравето, отделно там получавам някаква любов от хората. И искам да ти кажа, че някой ден само това ще правя, ще оставя стола си в салона и ще бъда изцяло посветен само на хора, които имат нужда", обяснява Антони.


За него общуването с хората е много ценно - както за тях, така и за него. Понякога му е било трудно да сдържа сълзите си, но никога не би заменил за нещо друго тези срещи с човешката болка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Писателката Ина Иванова: Изкуството има силата да ни връща базовите човешки настройки

„Не тръгва ли понякога времето срещу търсача, не му ли показва на ъгъла част от лицето си, не разкрива ли в дребна ежедневна случайност забулените следи на предстоящото?  А не е ли любовта единственият възможен начин да прекосиш живота?" Новата книга с разкази на Ина Иванова "И винаги любовта" бе представена пред четящата публика във Варна...

публикувано на 10.07.24 в 08:05
Елина Райнова, Сдружение ЗА ТЕБ - Варна

Сдружение ЗА ТЕБ: Да влезем в обувките на другия и да решаваме проблемите заедно

На 9 юли Сдружение „ЗА ТЕБ“ кани варненци и гостите на града да се включат в едно различно спортно събитие с вход свободен. По време на „Щък тук-там: Адаптирай се!” всеки, който желае, ще има възможност да наблюдава и да участва в спортни дейности, адаптрани за хора с увреждания.  В рамките на 10 часа – от 11 сутринта до 21ч. вечерта, ще бъдат..

публикувано на 09.07.24 в 07:00
Атанас Хранов

Художникът Атанас Хранов: ... И да лети дирижабълът по-нагоре към по-светли места

Най-новите произведения на талантливия художник Атанас Хранов от 3-ти юли до 7-ми август 2024 г. са в изложбеното пространство на Галерия „Папийон“ във Варна.  Неговите идеи, копнежи, „вероятни пейзажи“ и „чезнещи лица“ са събрани в изложба живопис, наречена "Дирижабъл". Приключението, в което ни въвлича този великолепен творец, е..

публикувано на 08.07.24 в 08:00

Оперната прима Красимира Стоянова: България чрез творците си, които я прославят, отдавна е прекрачила "културния" Шенген

България чрез творците си, които я прославят по света, отдавна е прекрачила "културния" Шенген " и  е известна с постиженията си в тази сфера. Българските политици трябва да се обърнат към нас, често повтарям това. Заяви във Варна звездното сопрано Красимира Стоянова след репетиция на "Бохеми", премиерата на операта в рамките на фестивала "Опера в..

публикувано на 06.07.24 в 10:10

Християн Облаков представя новата си книга за Йосиф х. Стоянов

Новата книга на Християн Облаков „Йосиф х. Стоянов, инженер, общественик, кмет на Варна“ ще бъде представена на 5 юли от 18 часа в Арт салона на Радио Варна. Книгата проследява живота и труда на Йосиф х. Стоянов - един от варненските проектанти от първата половина на ХХ век, който също е специалист в областта на хидроинженерството и..

публикувано на 05.07.24 в 07:30

Цената на бензина продължава да расте

До две седмици цената на бензина у нас се очаква да се увеличи с още 1-2 стотинки. Това прогнозира пред Радио Варна Валентин Кънев, председател на Балканската и черноморска петролна и газова асоциация. Средната цена по бензиностанциите сега е между 2.50 и 2.70 лева за литър.  Кънев посочи, че според европейската статистика цените на горивата..

публикувано на 04.07.24 в 07:05

Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE): Нищо не става за една нощ

Интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE) Немският китарен герой Axel Rudi Pell и бандата му тази година са част от афиша на фестивала „Midalidare – Rock In The Wine Valley”. Малко по-рано през годината групата издаде и албума „Risen Symbol”. Също така певецът Johnny Gioeli представи и нова песен в дует със Светлана Близнакова – Sevi...

публикувано на 04.07.24 в 06:00