Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Polina разпалва още повече лятото с "Chimichanga"

Песента е резултат от съвместната работа на певицата с варненския продуцент Fengi

Снимка: Иван Алексиев-Вантка

Лятото на 2023 г. заедно с високите температури ни донесе и нов сингъл на варненската певица Polina. Песента ще бъде включена в предстоящия ѝ албум, който предстои да излезе следващата година.

"Chimichanga", освен колоритно заглавие, носи ритъма на лятото и е поредната изненадваща стъпка в звученето на Polina. Текстът е на български език и е нейно дело, а Fengi е автор на музиката и аранжимента, негов е и миксът на песента. Мастерингът на продукцията е поверен на Христо Рачев от Sound Ninja Studio, а за визуализацията на продукта са се погрижили Иван Алексиев-Вантка (видео) и Росица Прокопиева (фотографии)."Chimichanga" е резултат от съвместната работа на Polina и Fengi, която продължава вече няколко години.

Fengi: С времето колаборацията между нас става все по-пълноценна. Познаваме се изключително добре, знаем кой каква музика обича и как това влияе на съвместната ни продукция. И, в крайна сметка, резултатът става все по-хомогенен.

Polina: А също и самият работен процес тече все по-лесно, по-леко. Когато запишем някакъв суров материал и след това го слушаме в студиото, се радваме като малки деца. Може да се каже, че намерихме нашия си стил и е истинско удоволствие да си играем с него.

Съвсем скоро предстои излизането на ремикс върху "Chimichanga", дело на Mista Future, както и на още един сингъл от предстоящия албум на Polina.

Какво още споделиха Polina и Fengi за "Chimichanga", за съвместната си работа и за бъдещето? Слушайте запис от гостуването им в предаването Улица "Събота"  в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Николай Василев

Николай Василев: Най-хубавото нещо за България би било да се раждат повече деца

Най-хубавото нещо за България е да се раждат повече деца и голяма част от българите, които са по света, да се върнат. Това каза Николай Василев, бивш вицепремиер и министър на икономиката. Българите зад граница, като едни от най-големите инвеститори в страната ни, могат да са успешни и у нас, смята той. Хората ако могат да изкарват пари в чужбина и тук..

обновено на 04.12.23 в 14:27

"Кръговрат" - изложба на Боряна Симеонова

Още седмица изложбата "Кръговрат" ще бъде достъпна в експозиционната зала на художествения музей "Георги Велчев" във Варна. Тя е на варненската авторка Боряна Симеонова, която представя пейзажи, създадени през последните две години. "Кръговрат"-ът за Боряна Симеонова е "един поглед, миг отделен, изваден от общата картина на природата, която е съвършена и..

публикувано на 04.12.23 в 09:10
Иван Портних

Иван Портних: Инвестициите на бизнес субекти в местните избори съвсем скоро ще започнат да търсят възвръщаемост чрез властта

Според бившия кмет и настоящ общински съветник от ГЕРБ Иван Портних инвестициите на бизнес субекти в местните избори съвсем скоро ще започнат да търсят възвръщаемост чрез властта. По думите му сигналите за това не са малко, а на въпрос за повече конкретика, той посочи удължаването на извънредното положение във Варна по време на последната буря..

публикувано на 02.12.23 в 16:04
Стела Николова - ДБ

Стела Николова: ДП „Държавна инфраструктура“ играе ролята на мащеха спрямо Пристанище Варна“

Държавно предприятие „Държавна инфраструктура“ играе ролята на мащеха спрямо Пристанище Варна“. Такава теза изказа в предаването на РВ „Позиция“, депутатът от ПП/ДБ Стела Николова. Варненския народен представител допълни, че е изненадана от това отношение, тъй като варненското пристанище е единственото държавно пристанище което e на..

публикувано на 02.12.23 в 15:07
Тодор Тодоров

Тодор Тодоров: Срещите за климата са обречени

Световните срещи за климата са обречени, защото държавните ръководители се опитват да постигнат консенсус, който е невъзможен. Това каза за Радио Варна Тодор Тодоров – енергиен експерт от Екологично сдружение „За земята“, по повод започналата днес Конференция на ООН за изменението на климата в Дубай.   Според Тодоров: „Държавните по света..

публикувано на 01.12.23 в 08:00

Художникът Георги Кенаров, жури в конкурса на Радио Варна: В детската рисунка за мен най-важна е емоцията

В навечерието на Рождество Христово и Нова Година, Радио Варна организира своя традиционен конкурс за детска рисунка . Тази година темата е  „Коледна приказка”.  Това е осмата поредна година, в която медията приканва всички деца на възраст от 6 до 16 години да ни изпратят свои произведения. Форматът трябва да е 35/50 см, а материалите,..

публикувано на 30.11.23 в 08:10
Новата библиотека в Бургас отвътре

Арх.Жечев: Конкурсът на Община Варна за нова сграда на библиотеката беше спечелен от проект, който не отговаряше на обявените условия

Сградата на библиотеката в Бургас, проектирана от варненски архитекти, спечели награда на Европейската комисия. Проектът на обновената сграда, на арх. Делян Жечев и арх. Любка Ситронова, спечели наградата на публиката в конкурса на Европейската комисия REGIOSTARS 2023 , в съревнование с 228 кандидатури от цяла Европа. Ние спечелихме конкурса с..

публикувано на 29.11.23 в 12:13