Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за освобождението на Добруджа

Представителна част от Военноморските сили участва във военен ритуал на Мемориала в памет на загиналите от VI пехотна Бдинска дивизия за освобождението на Добруджа, издигнат край с. Козлодуйци, Добричка община. Днес се отбелязва 107-ата годишнина от Добричката епопея. 

Строят на почетния караул беше приет от капитан I ранг Костадин Димитров, заместник-командир на Военноморска база Варна.




Свещеници от Българската православна църква отслужиха заупокойна молитва, след което пред паметните плочи на мемориала бяха положени венци и цветя. Оркестрант от Представителния духов оркестър на Военноморските сили изпълни траурен сигнал, а присъстващите на ритуала отдадоха своята почит към загиналите герои с едноминутно мълчание.




На тържественото събитие присъстваха представители на държавната и местна власт, на неправителствени организации и съюзи, жители и гости на селото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сезонни работници избягаха от работодателите си след седмица престой в Слънчев бряг

Сезонни работници,  наети от трети страни избягаха от работодателите си. За това съобщиха самите потърпевши хотелиери. Става дума за служители от Непал и Шри Ланка, които изчезнали без следа още след първата седмица престой в Слънчев бряг, предава NOVA. Към момента данните от полицията са, че изчезналите са четирима регистрирани у нас..

публикувано на 25.08.24 в 10:00

Започва Международната колоездачна обиколка на България

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България. За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно , да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обиколката днес ще..

публикувано на 25.08.24 в 09:38
Снимката е илюстративна

Мъж обра жилище в София, докато собственичката е в него

26-годишен мъж е задържан тази нощ, след като обра жилище в София, докато собственичката е в него. Сигналът е подаден малко преди полунощ. Жената, която живее в апартамента, намиращ се на улица "Вардар", е заварила крадеца в спалнята си и го подгонила.  В опита си да избяга той е скочил и бил заловен от патрул на Трето полицейско..

публикувано на 25.08.24 в 09:35

Аксаково празнува със Стоичков и Станка Златева

Кулминацията на поредица от празнични прояви е тази неделя. Денят започва с празнична литургия в църковен храм „Свето Успение Богородично“, гр. Аксаково. Традиционният автомобилен ретро събор отново ще бъде в центъра на града. Сред стотиците гости в последния уикенд на август в града ще изгреят имената на футболната мегазвезда Христо..

публикувано на 25.08.24 в 09:24

Жълтият код за жеги е в сила и в неделя, 25 август

За по-голямата част от България е обявен в сила жълт код за опасни горещини в неделя, 25 август. Синоптиците прогнозират захлаждане да започне в началото на следващата седмица. Максималните температури ще бъдат между 33 градуса и 38 градуса, в София - около 33 градуса. След обяд над Източна..

публикувано на 25.08.24 в 09:21

Отново високо напрежение в Близкия изток, Израел обяви извънредно положение след като атакува "Хизбулла"

Израелската армия извърши десетки превантивни удари в Ливан, след като разкри подготовка за "мащабни атаки" от терористичната групировка Хизбула. Военните предупредиха израелците да очакват мащабна атака с ракети и дронове. Сирените за въздушна тревога прозвучаха в северната част на страната. На свой ред Хизбула минути обяви мащабна операция...

публикувано на 25.08.24 в 08:36

Трима са вече задържаните за нападението в Солинген, сред тях е и предполагаемият извършител

Трима души са арестувани В Германия за убийството на трима души в град Солинген в западната част на страната. Вчера терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за нападението. Според германската полиция е задържан „истинският заподозрян“ за нападението с нож в петък вечерта, при което бяха ранени и 8 души. Властите съобщиха,..

публикувано на 25.08.24 в 08:33