Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият областен управител на Варна внесе девет колективни жалби в Общината

Най-много са от район "Приморски"

Девет папки с над 350 сигнала от осем квартала на Варна внесе в деловодството на Общината бившият областен управител на Варна Благомир Коцев. Той отрече днешната му акция да е предизборна: 

"Това е гражданска инициатива, породена от естественото недоволство на хората заради ремонтите, които текат в целия град. От 4-5 месеца обикаляме по кварталите. Проблемите са свързани с инфраструктурата, с липсата на детски градини и училища, с бавните ремонти, с липсата на тротоари и всичко, което е свързано с естествената градска среда. В кварталите "Бриз", "Изгрев" и "Пчелина" се строи поголовно, а инфраструктурата не може да поеме това строителство."

Най-много са сигналите от район "Приморски", уточни Коцев.

Той заяви, че не е вярно, че Община Варна е закъсняла с всички тези ремонти, защото е била без бюджет:

"Тези ремонти се извършват предизборно. Три месеца преди изборите стартират ремонтите на 92 улици за 175 милиона лева. Само за три месеца Община Варна изсипва целия бюджет, който е извън делегирания бюджет, само в инфраструктурни проекти. За четири месеца се опитват да оправят целия град."

Като общински координатор на „Продължаваме промяната“ Благомир Коцев каза, че до края на седмицата ще стане ясно дали той ще е кандидатът за кмет на Варна на "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Чуйте повече в прикачения звуков файл в началото на публикацията.

По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доналд Тръмп в съдебната зала в Ню Йорк, 15 април 2024 г.

Осъдиха Доналд Тръмп по 34 обвинения

Бившият американски президент Доналд Тръмп стана първият държавен глава на САЩ, осъден за престъпление в четвъртък късно вечерта източноамериканско време, след като съдебните заседатели в Ню Йорк го признаха за виновен във фалшифициране на документи за прикриване на плащане, с цел  да накара бивша порнозвезда да мълчи за връзката им преди изборите..

публикувано на 31.05.24 в 06:21

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  31.05.2024  г. В периода  08:30  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 31.05.24 в 05:58
Метеостанцията на Нос Емине

Преобладаващо слънчево време в петък

Днес ще има променлива облачност, над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време, сутринта за кратко по крайбрежието видимостта ще е намалена, следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и привечер на отделни места във вътрешността на Североизточна България и по поречието на Дунав ще превали краткотраен дъжд и ще..

публикувано на 31.05.24 в 05:57

Безработицата в Добрич се увеличава

Безработицата в област Добрич през април 2024 г. е 5,01%, което е с 0,32 на сто повече в сравнение със същия месец предходната година. Постъпилите на работа безработни за отчетния период са 838. Най-много от обявените през месеца свободни работни места са от сферата на хотелиерството и ресторантьорството. 832 са устроени на работа на..

публикувано на 30.05.24 в 19:16

Стартират инвестиции за 500 млн.лв в училищата и детските градини

Стартират инвестиции за над половин милиард лева за подобряване на материалната база на училища и детски градини по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Днес той и кметът на Петрич Димитър Бръчков направиха символична първа копка, с която стартира проект за близо 4,3 млн...

публикувано на 30.05.24 в 18:59

Какви решения взе днес ОбС-Балчик

Бюджетът на читалище „Просвета - 1901“ в село Оброчище се актуализира. Представителният хор "Текенски напеви" от балчишкото село Оброчище ще представи крайморската община на  Международен фестивал „Prague Art Festival” в Прага, Чехия, в периода 12-15 юли 2024 г. За участието им днес Общински съвет - Балчик осигури 12 хиляди лева. Двама местни автори..

публикувано на 30.05.24 в 18:22

80% от първокласниците във Варна са приети по първо желание

80% от първокласниците във Варна са приети по първо желание. Това стана ясно днес, след като приключи първият етап за прием в общинските училища. 3 082 деца са кандидатствали за 3 159 свободни места в паралелките. Класирани са 2 790 деца, което представлява 88% от всички  кандидатствали, съобщават от общинския пресцентър. По първо желание са приети..

публикувано на 30.05.24 в 18:09