Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха за измами провадиец, представял се за дистрибутор в магазини в Добрич

| обновено на 14.09.23 в 11:16

49-годишен мъж от Провадия се е представял за дистрибутор на тютюневи изделия в търговски обекти в Добрич. Мнимият търговец е искал от магазинерите да му дадат пари с обяснението, че му ги дължат заради минали или предстоящи доставки. 

Мъжът е задържан на 13 септември 2023 година. Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем, били извършени в периода от 8 до 13 септември 2023 година, уточняват от Районната прокуратура в Добрич. В два от магазините мъжът с инициали Н. А. успял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 лева и 470 лева. В третия случай, останал само опит, поискал 1000 лева.

Н.А. е задържан за срок от 72 часа. 

Измамите са извършени при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление. 49-годишният мъж е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.

В хода на разследването станало ясно, че обвиняемият действал по тази схема на територията на Добрич от април месец тази година. Предстои да се изясни неговата съпричастност към други случаи на подобни измами, извършени в града. Освен това, са събрани данни за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Работата по случаите продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Добрич. Предприети са множество действия за установяване на всички пострадали от измамната схема. По отношение на Н.А. ще бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив

Катастрофа затвори АМ "Тракия" на входа за Бургас

Тежка катастрофа между две коли е станала на автомагистрала "Тракия" на входа на Бургас в платното за София. От ОД на МВР Бургас потвърдиха, че има и жертва.  Шофьорите да използват за обходен маршрут стария път през Айтос, предаде БНР.  Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция", съобщават от АПИ. 

публикувано на 06.08.24 в 12:15

Публикуваха за обществено обсъждане проекта за Туристическият гаранционен фонд

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, който касае създаването на Туристически гаранционен фонд. С предложения проект се предлагат промени във връзка с пакетните туристически пътувания и свързаните пътнически услуги. Директивата хармонизира обезпечителната схема за..

публикувано на 06.08.24 в 12:02

Варненската полиция задържа фалшификатор на лични документи

Служители на отдел „Икономическа полиция“ при Областната дирекция на МВР във Варна са задържали рано тази сутрин мъж на 33 години.  За нарушителя са събрани данни, че „..преправя неистински официален документи за самоличност... и се ползва от преправен официален документи за самоличност“. Фалшифицираните лични карти, на български граждани, е използвал..

публикувано на 06.08.24 в 11:00

Прокуратурата разследва пожара в психиатричното отделение във Варна

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за пожар в психиатрично отделение в града, при който загина мъж, настанен за лечение там. Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот Сигналът за пожара в стая в специализираното лечебно отделение е постъпил около 22:35 часа на 5 август 2024 година, припомнят от..

публикувано на 06.08.24 в 10:38

Ограничават движението на АМ "Хемус" в района на Каспичан

До 18 часа днес, 6 август, за подмяна на стълбове на електропровод ще се ограничава движението на автомагистрала „Хемус“ в района на Каспичан при 366-и км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Във вторник, 7 август, от 10.30 до 18 часа временно ще се спира трафикът при 363-ти км на АМ „Хемус“ и при 135-ти км на път I-2 Русе – Шумен –..

публикувано на 06.08.24 в 10:28

Протестиращи в Пчелина: Не издържаме вече! Фирмата-изпълнител: До 6 септември улиците ще бъдат възстановени

Десетки жители на местността Пчелина във Варна затвориха улица "Прилеп" за 40 минути в знак на протест за продължаващата почти две години реализация на проекта на ВиК за изграждане на  канализация.  Те казаха, че нямат достъп до домовете си, дишат прах и никой не ги информира кога приключва строителството. Методи Иванов от..

публикувано на 06.08.24 в 10:15

Ремонти в Добрич затварят временно участък от бул. "Трети март"

Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни дейности на уличното платно по ул. “Ген. Колев“ в участъка от ул. “Захари Стоянов“ до Бул.“ Трети март“ в Добрич, се въвежда временна организация за безопасност на движението с частично отбиване в светлата част на денонощието – както следва: ‐  На 07. 08. 2024 г. от 8:00 до 17:00 часа по..

публикувано на 06.08.24 в 09:50