Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Протест срещу поголовната сеч в гората до село Баново

Жители от село Баново, община Суворово, излязоха на протест срещу поголовната сеч в гората до населеното място. След подаден сигнал до Горското стопанство в Суворово е било обяснено, че сечта е законна, но има определени квоти, които трябва да бъдат изпълнени. Хората обаче казват, че остават празни цели поляни в гората, секат се и стари, и млади дървета. Те обмислят и гражданско неподчинение, каза Йорданка Матеева - кметски наместник на Баново. 

Даниела Стойнова с репортаж от протеста :По публикацията работи: Светлана Вълкова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Варна кани кметовете от Североизтока в общ План за растеж на региона

План за икономически растеж на Североизтока е готов да предложи кметът на Варна Благомир Коцев . Той се срещна с кмета на Добрич Йордан Йорданов днес. Срещата се проведе във Варна и целеше координиране на усилията за привличане на инвестиции в Североизтока, съобщават от общинския пресцентър. Районът ни е силно зависим от завършването на АМ „Хемус“...

обновено на 28.11.23 в 17:55

Съдът потвърди избора на районен кмет на район "Аспарухово"

Административен съд - Варна потвърди решението на Общинската избирателна комисия - Варна, с което Ивайло Маринов е обявен за избран на първия тур за кмет на район "Аспарухово". В мотивите си съдът посочва, че повторно преброяване на гласовете би могло да се допусне, ако от протоколите на секционните избирателни комисии е видно, че съществуват спорове..

публикувано на 28.11.23 в 17:39

Част от окачения таван на подлеза до Катедралата се срути

Част от окачения таван на подлеза до Катедралата се срути. За щастие няма пострадали. Запитани за състоянието на съоръжението, случайни минувачи изказаха еднакви мнения, че то е в окаяно състояние. Потърпевши споделиха, че не може да се разчита на рампите за детски колички и се налага да ги смъкват и качват на ръце.  Чуйте още в анкетата на Даниела..

обновено на 28.11.23 в 15:57

Откриха Коледен базар - договаряне със социални предприятия във Варна

Коледен базар-договаряне със социалните предприятия организира екипът на Регионалния център за развитие на социалната икономика в Североизточна България, създаден във Варна по проект на Министерството на труда и социалната политика. Центърът беше открит днес, а основната му цел е да бъде насърчено развитието на социалната и солидарна икономика,..

публикувано на 28.11.23 в 15:10

Благомир Коцев: Бедственото положение във Варна остава до утре вечер

Да се работи ударно и много мобилизирано в община Варна, за да се обезопаси средата и утре вечер да прекратим бедственото положение. Хората питат докога ще остане в сила режимът. Искам да ми докладвате степента на готовност да се завършат аварийно-възстановителните, неотложни и спешни дейности. Това нареди на заседанието на щаба, свикан днес за 13:00..

публикувано на 28.11.23 в 15:09

Влезе в сила условната присъда на втория помощник-капитан на кораба "VERA SU"

Влезе в сила условната присъда за помощник-капитана на кораба „VERA SU“, заседнал край Камен бряг през септември 2021 година, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна. Той беше признат за виновен и осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изтърпяването на които се отлага с 4 години изпитателен срок.  Наказанието е затова, че като вахтен..

публикувано на 28.11.23 в 14:41

Над 400 сигнала за опасни дървета са подадени за район "Приморски" между двете бури

Над 450 сигнала за опасни дървета са подадени за район "Приморски" в периода между двете разразили се бури "Фредерик" и "Марко". Това каза кметът на район "Приморски" Николай Желязков в предаването "В ефир сте", с автор и водещ Даниела Стойнова. Безопасната среда ще е приоритет в работата ми, посочи той.   Желязков отчете, че са предприели адекватни..

обновено на 28.11.23 в 13:00