Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В сряда във Варна връчват ключа за първия у нас мобилен пункт за кръводаряване

В сряда във Варна официално връчват ключа за първия в България транспортен мобилен пункт за кръводаряване, закупен със събрани средства от предадени за рециклиране пластмасови капачки, стотинки и дарения от хиляди хора, участвали в кампанията. "Аз вярвам и помагам". Ключовете ще получи на д-р Жанина Йорданова - директор РЦТХ - Варна, от председателя на благотворителната кампания Владислав Николов.
Специализираният автомобил ще бъде представен в 10,00 ч, в сградата на РЦТХ - Варна, която се намира в двора на Окръжна болница.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Идея: Поставят макет на астероида "Варна" пред сградата на общината

Да бъде поставен макет на астероида, наречен на името на Варна, пред сградата на община Варна. Идеята обмислят от космическото общество към ВВМУ "Никола Вапцаров" . Предстоят наблюдения на небесното тяло, за да се определи неговата форма и да се направи моделът, каза още доц. Веселка Радева, ръководител на морския планетариум и ментор на младежите,..

обновено на 04.10.23 в 17:17

Варна събира кенчета за шестгодишната Рали в неделя

Поредна благотворителна кампания "Събиране на кенчета - Кенерджи за Рали" предстои във Варна. Събитието ще се състои на 8 октомври, неделя, от 10 до 16 часа , в Техническия университет. Рали се бори с тежко рядко заболяване - синдром на Лий, а кенчетата са необходими за финансиране на научен проект за разработване на генна терапия за ATP6 Leigh Синдром...

обновено на 04.10.23 в 15:13