Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Увеличават капитала на Тубдиспансера с близо 1 млн. лева

Общинският съвет във Варна одобри увеличение в капитала на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (бившия Тубдиспансер) с близо 970 хиляди лева. Парите са отпуснати от община Варна, с които болницата да покрие задълженията си по заплати, осигуровки и данъци.

По време на сесията местните депутати одобриха отчетите на здравните заведения и ДКЦ-тата във Варна.

Местният парламент отново гласува и одобри свое решение, което засяга съществуващите заслони на автобусни спирки в града. Тяхното поддържане ще бъде отдадено на концесия.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Медицински център 1 - Балчик започна реваксинация срещу коронавирус

Първите 12 души ще бъдат ваксинирани в края на седмицата след медицински преглед , а желаещите могат да се запишат на регистратурата на МЦ 1 - Балчик  (0579 728 66),  като оставят трите си имена и телефон за връзка. В случай на скорошно преболедуване, е необходимо да минат три месеца от заразяването, уточниха от медицинския център. В РЗИ - Добрич е..

публикувано на 04.10.23 в 15:47

Парламентът прие споразумението с енергетиците и миньорите

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът одобри Споразумението между министър-председателя, представители на правителството, депутати и представители на синдикалните организации в сектора "Енергетика". То беше сключено вчера, след 7-часови преговори, предаде БНР.  За гласуваха 133-ма депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, а против - 66 от..

публикувано на 04.10.23 в 15:42

Какво искат децата да има в училище?

Спокойна учебна среда, защита от всякакви прояви на тормоз в училище, повече здравно образование и работа свързана с неформални теми, са част от нещата, които учениците искат да има в училище. Това показва анкетно проучване на Национална мрежа за децата, каза за Радио Варна Антоанета Иванова, председател на управителния съвет на..

публикувано на 04.10.23 в 15:40

Учебниците от 8. до 12. клас безплатно в дигиталната раница от следващата учебна година

Всички учебници за учениците от 8. до 12. клас ще бъдат достъпни за безплатно ползване в „Дигиталната раница“ от следващата учебна година. В момента в платформата са налични учебниците от 1. до 7. клас, които по закон са безплатни. Това стана ясно по време на работна среща между експерти от Министерството и образованието и науката и регионалните..

публикувано на 04.10.23 в 15:06

Започва проверка на язовирите във Варненско

Започна годишната проверка на състоянието на язовирните стени и на проводимостта на речните легла извън урбанизираната територия на селищата от област Варна, съобщават от Областна администрация -Варна. Междуведомствена комисия започна обследване на посочените терени, което ще бъде извършено от 2 до 13 октомври. По списък, предложен от кметовете на..

публикувано на 04.10.23 в 14:34

Акаунтът на фейсбук страницата на туристическия сайт на община Варна откраднат преди повече от месец

Фейсбук страницата на община Варна за реклама на туристическите обекти и културно-историческите забележителности visitvarna е хакната и на 21 септември там започват да се появяват неприлични изображения. За случая са уведомени от ГДБОП, но общината все още няма достъп до страницата си. Акаунтът е откраднат още на 25 август,  обясни Соня..

публикувано на 04.10.23 в 12:57

Увеличават заплатите в детското и училищно здравеопазване във Варна

15% увеличение на основното трудовото възнаграждение получават работещите в детските ясли, в яслените групи на детски градини, в здравните кабинети в градини и училища и здравните медиатори. Това е заложено в подписания на 29.09.2023 г. анекс към Общинския колективен трудов договор в сектор „Здравеопазване“ 2022-2024 г. съвместно със синдикалните..

публикувано на 04.10.23 в 12:48