Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Криминалисти разбиха поредна оранжерия за канабис във Варна (СНИМКИ)

Снимка: ОД на МВР-Варна

Пета оранжерия за канабис през този месец е разбира от варненските криминалисти, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морската столица. След проверка на получена информация, служители от сектор „Наркотици“ във вчерашния ден са претърсили два апартамента във Варна. 


Открити са две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа и необходимото затова специфично оборудване – лампи, напоителни системи, климатизация, торове и препарати.

Иззети са 400 растения, в различен стадий на растеж и 2 474, 25г.  суха тревиста маса - марихуана. Само зелената суха маса е на стойност над  50 000 лева, посочват от пресцентъра на полицията.  Задържани са майка и син – на 59 и 40 години, без криминални прояви до момента.


Разследването по случая – по образуваното досъдебно производство, продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна.


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови забрани в природен парк “Странджа”

Предвижда се обособяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна в природен парк "Странджа". Това става ясно от публикуван проект на заповед на Министерството на околната среда и водите. Защитената зона ще обхваща няколко населени места в четири общини - Малко Търново, Царево, Средец и Приморско. В..

публикувано на 09.12.23 в 16:45

Министърът на туризма участва в климатичния форум в Дубай

На климатичния форум в Дубай министърът на туризма Зарица Динкова заяви, че адаптацията към климатичните промени е гаранция за повече конкурентоспособност в туризма. "България има всички предпоставки да се превърне в привлекателна устойчива дестинация", подчерта Динкова. По думите й, страната ни вече отбеляза значителен напредък в..

публикувано на 09.12.23 в 16:11

Въвеждат се нови пътни знаци

Регламентират се изискванията за употребата и визуализацията на електронни знаци с променящи се съобщения по пътищата в страната. Те ще са 5 типа, в зависимост от разрешената максимална скорост на пътя, в чийто обхват се поставят – автомагистрали и скоростни пътища, първокласни и второкласни пътища извън населени места или на пътища от..

публикувано на 09.12.23 в 15:36

Радио Варна получи поздрави за празника

С публикация във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев поздравява екипа и директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева по повод 89-та годишнина на медията. В поста си кметът пише: "БНР е институцияТА на Варна. Респект и уважение към професионализма и обективността ви! Госпожо Чешмеджиева, приемете моите лични поздрави и пожелания за..

публикувано на 09.12.23 в 15:13

Радио Варна на 89 години!

9 декември 1934 година. С концерт, излъчен от днешната сграда на театъра, започва на средни вълни редовната програма на първото българско радио - Радио Варна . Началото е поставено една година по-рано от ученика във варненската мъжка гимназия Димитър Кулев, който с помощта на своя учител по физика успява да сглоби любителски..

обновено на 09.12.23 в 13:38
Президентът Румен Радев

ГДБОП свали от интернет фалшивия видеоклип с държавния глава

Относно получен сигнал от Администрацията на президента за разпространяван в социалните мрежи клип с образа и гласа на държавния глава, пресцентърът на Министерството на вътрешните работи информира, че са предприети незабавни действия от специализираните служби на ГДБОП и фалшивият клип е свален от интернет пространството...

публикувано на 09.12.23 в 13:35

Нов график на влаковете от неделя

Новият график за движение на влаковете на „БДЖ" влиза в сила от неделя. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, осигурени са и удобни връзки между влаковете с възможности за пътуване между повече населени места, съобщават от дружеството. С новото разписание е осигурен нов директен бърз влак от..

публикувано на 09.12.23 в 13:27