Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена е с опасност за живота след тежката катастрофа със загинал край Кранево

С опасност за живота е жената, пострадала при катастрофа с един загинал, станала снощи край Кранево, област Добрич. При пътнотранспортното произшествие лек автомобил, движещ се по пътя между селата Рогачево и Ген. Кантарджиево посока Варна, е навлязъл при изпреварване в насрещната лента, където удря челно кемпер с австрийска регистрация. Водачът на автомобила загива на място. 

Сигналът за инцидента е подаден около 20.23 минути на 27 септември. Загиналият на място е мъж на 36 години, информират от ОД на МВР Добрич. Вследствие на удара са пострадали и пътниците и шофьора в кемпера – жена на 54 години и две деца на 12 и 14 години. Те са отведени в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Жената е настанена в реанимация с фрактури и контузии и с опасност за живота. Децата са под наблюдение в детска хирургия. По случая е образувано досъдебно производство. 

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи разследването във връзка с тежката катастрофа. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби за химичен анализ от двамата водачи.

Работата по изясняване на детайлите около тежкия инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Добрич.

Чуйте повече в репортажа на Мая Щърбанова:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Семейство от Варна се зарази с морбили

Пет случая на морбили са регистрирани във Варна през тази седмица. Заразените са от едно семейство – четири деца, които са от 2 до 7 години, и възрастен. Състоянието им е добро, съобщава БНТ. Децата нямат имунизация срещу морбили, нямат поставени и други ваксини. Наскоро членовете на фамилията са се върнали от чужбина, където се предполага, че са се..

публикувано на 14.06.24 в 19:52

Депутатите от Варна

Варна изпраща 16 депутати в следващия парламент. Днес е срокът, в който кандидате за народни представители, избрани в два многомандатни района, трябва да заявят пред Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани, тогава ще са напълно ясни имената на новите депутати. ГЕРБ-СДС имат 5 мандата. В 50-ото Народно събрание влизат..

публикувано на 14.06.24 в 19:19

Средно по 1000 души даряват безвъзмездно кръв на месец в Кръвния център във Варна

Няма недостиг на кръв и тенденцията за увеличаване на кръводарителите вече е стабилна. Средно по 1000 души даряват безвъзмездно кръв на месец в Кръвния център във Варна, каза неговият директор д-р Жанина Йорданова.  Десет медала и осем плакета на индивидуални дългогодишни кръводарители и на институции, допринесли за тази кауза, връчи д-р Жанина..

публикувано на 14.06.24 в 16:51

Общинските съветници от "Възраждане" поискаха оставката на кмета на Община Добрич

Общинските съветници от Възраждане поискаха оставката на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов. Те са в готовност да внесат декларация в деловодството на Общината заседание и призовават кмета да с оттегли от поста си и да се пристъпи към организирането на частични избори в община Добрич. Цитираните причини за исканата оставка на кмета на Община..

публикувано на 14.06.24 в 16:42

ЦИК: Над 58 000 са недействителните гласове

На изборите са отчетени над 58 000 недействителни гласа, а общият брой на действителните гласове е 2 211 648. Намерените в избирателната кутия хартиени бюлетини са малко над 1 454 000, а от машинното гласуване - близо 815 300. 63 913 са гласувалите с: "Не подкрепям никого", предаде БНР. Това показват данните на  Централната избирателна комисия от..

публикувано на 14.06.24 в 15:56

Автобус с 36 деца от добричко училище катастрофира край Омуртаг, учениците са в добро състояние

Автобус, движещ се от Добрич към Копривщица, е катастрофирал в района на село Пъдарино, област Търговище. Инцидентът е станал около 12 часа днес. По информация на полицията автобусът е самокатастрофирал. В него са се возили 36 деца, като всички вече са прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище. Оттам информираха, че няма деца с..

публикувано на 14.06.24 в 15:12

"Лъжеш ли?": "Възраждане", БСП и ГЕРБ с най-много неверни твърдения в предизборната кампания

Най-много неверни твърдения в национален ефир по време на предизборната кампания за вота 2 в 1 са изказани от кандидати на ПП "Възраждане", БСП и ГЕРБ-СДС. Това са изводите от поредното проучване на доброволческата инициатива "Лъжеш ли?",  която има за цел да изследва и обобщи участията на българските политици в интервюта и дебати и да провери доколко..

публикувано на 14.06.24 в 14:45