Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тестват сиренната система за предупреждение при тревога

| обновено на 02.10.23 в 08:20
Снимка: ОА Враца

Сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението при тревога ще бъде задействана в 11.00 часа, съобщиха от МВР.

Сирените ще звучат в редица градове, сред които id Варна, Бургас, Русе, Царево, Ахтопол, с. Лозенец и Шабла. Сирените ще бъдат пуснати и в обектите с интегрирани към националната система локални системи за оповестяване. Националните сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация.

От МВР припомнят, че системата се тества два пъти годишно - в първия работен ден на месец април и на месец октомври.


По публикацията работи: Емилия Николова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето днес- леко повишаване на дневните температури

Днес ще има променлива облачност. Вятърът ще се ориентира от юг и югозапад, ще е слаб, но с него ще нахлува по-топъл въздух. Максималните температури ще се повишат спрямо предните дни и ще са от 4° до 9°, за Варна 7°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода между 9° и 11°. През деня облачността ще е разкъсана, средна..

публикувано на 10.12.23 в 08:44

Нови забрани в природен парк “Странджа”

Предвижда се обособяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна в природен парк "Странджа". Това става ясно от публикуван проект на заповед на Министерството на околната среда и водите. Защитената зона ще обхваща няколко населени места в четири общини - Малко Търново, Царево, Средец и Приморско. В..

публикувано на 09.12.23 в 16:45