Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 9 октомври започва изплащането на пенсиите

Снимка: Ани Петрова

Изплащането на пенсиите през октомври чрез пощенските станции ще започне на 9 октомври, понеделник, и ще завърши на 20 октомври, петък. Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9-и, информира БНР. 
На 3 октомври, вторник, на всички правоимащи ще бъдат изплатени паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за септември.
Датата за изплащане на обезщетенията за безработица е 16 октомври, понеделник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В 11 училища и 20 детски градини във Варна се извършват ремонтни дейности през лятото

В 11 училища и 20 детски градини се извършват текущи ремонти през летните месеци. Строително-ремонтните дейности включват боядисване на класни стаи или занимални, коридори и канцеларии. Извършва се още ремонт на санитарни помещения, подмяна на осветителни тела, частична подмяна на паркет и первази. Строително-ремонтните дейности са възложени от..

публикувано на 06.08.24 в 12:21
Снимката е илюстративна, архив

Катастрофа затвори АМ "Тракия" на входа за Бургас

Тежка катастрофа между две коли е станала на автомагистрала "Тракия" на входа на Бургас в платното за София. От ОД на МВР Бургас потвърдиха, че има и жертва.  Шофьорите да използват за обходен маршрут стария път през Айтос, предаде БНР-Бургас.  Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция", съобщават от АПИ. 

публикувано на 06.08.24 в 12:15

Публикуваха за обществено обсъждане проекта за Туристическият гаранционен фонд

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, който касае създаването на Туристически гаранционен фонд. С предложения проект се предлагат промени във връзка с пакетните туристически пътувания и свързаните пътнически услуги. Директивата хармонизира обезпечителната схема за..

публикувано на 06.08.24 в 12:02

Варненската полиция задържа фалшификатор на лични документи

Служители на отдел „Икономическа полиция“ при Областната дирекция на МВР във Варна са задържали рано тази сутрин мъж на 33 години.  За нарушителя са събрани данни, че „..преправя неистински официален документи за самоличност... и се ползва от преправен официален документи за самоличност“. Фалшифицираните лични карти, на български граждани, е използвал..

публикувано на 06.08.24 в 11:00

Прокуратурата разследва пожара в психиатричното отделение във Варна

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за пожар в психиатрично отделение в града, при който загина мъж, настанен за лечение там. Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот Сигналът за пожара в стая в специализираното лечебно отделение е постъпил около 22:35 часа на 5 август 2024 година, припомнят от..

публикувано на 06.08.24 в 10:38

Ограничават движението на АМ "Хемус" в района на Каспичан

До 18 часа днес, 6 август, за подмяна на стълбове на електропровод ще се ограничава движението на автомагистрала „Хемус“ в района на Каспичан при 366-и км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Във вторник, 7 август, от 10.30 до 18 часа временно ще се спира трафикът при 363-ти км на АМ „Хемус“ и при 135-ти км на път I-2 Русе – Шумен –..

публикувано на 06.08.24 в 10:28

Протестиращи в Пчелина: Не издържаме вече! Фирмата-изпълнител: До 6 септември улиците ще бъдат възстановени

Десетки жители на местността Пчелина във Варна затвориха улица "Прилеп" за 40 минути в знак на протест за продължаващата почти две години реализация на проекта на ВиК за изграждане на  канализация.  Те казаха, че нямат достъп до домовете си, дишат прах и никой не ги информира кога приключва строителството. Методи Иванов от..

публикувано на 06.08.24 в 10:15