Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ускорител на ракета е намерен на брега край Балчик

Районът е отцепен от полицията

Сигналът за намерена метална сфера е подаден на спешния телефон 112 вчера около 17:20 часа. Тялото от неръждаема стомана е с диаметър около 30 сантиметра и е открито от гражданин на 5 метра от морето, на около половин километър от  пречиствателната станция в посока Тузлата. 

След оглед и проверка от страна на компетентните органи се твърди, че ускорителят не е взривоопасен.

Районът е отцепен от полицията, а достъпът до мястото е временно ограничен. 

Полицията е отцепила района, в който е намерен ускорителят

От Общинския съвет за сигурност предупреждават гражданите, ако забележат нещо подобно или друг непознат предмет -да не го доближават и в никакъв случай да не го пипат, а веднага да сигнализират на телефон 112.

Подробности в звуковия файл


По публикацията работи: Иван Барбов

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оркестърът на ВМС навършва 140 години

Днес се навършват 140 години от създаването на Представителния духов оркестър на ВМС. Първообразът му е създаден на 28 февруари 1884 г. към Дунавската флотилия в Русе и е наброявал 22 оркестранти. В продължение на 36 години, диригенти на оркестъра са чужденци, пет от които са чехи. Общо 18 души са държали диригентската палка. Първи..

публикувано на 28.02.24 в 06:40

Къде няма да има ток на 28 февруари

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, токът спира днес във Варна в карето около ул. Братя Миладинови, ул. Княз Борис I, ул. Любен Каравелов. между 8.30 и 17 ч. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 17:00 ч. в районите на карето, заключено между бул. Сливница, ул...

публикувано на 28.02.24 в 06:11

Отбелязваме Деня за борба с тормоза в училище

Отбелязваме Деня за борба с тормоза в училище. Обикновено се пада през последната сряда на месец февруари. Инициативата се поражда през 2007 г. в Канада, където две момчета застават в защита на свой приятел и съученик, тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги..

публикувано на 28.02.24 в 06:10

Слънчево, с облаци

Днес във вътрешността ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, сутринта на места все още мъгливо, а по Черноморието по-продължително ще се задържи ниска слоеста облачност или мъгла. Сутринта ще е почти тихо, около обяд ще се появи слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 14° и 19°, по Черноморието от 9° до 12°, за Варна..

публикувано на 28.02.24 в 06:02

ВАС потвърди избрания на първи тур кмет на район „Аспарухово“

Върховен административен съд (ВАС) остави в сила решение на Административен съд – Варна, с което е потвърдено решение на ОИК Варна за избор на Ивайло Маринов за кмет на район „Аспарухово“ - Община Варна, избран на първи тур от проведените местни избори на 29.10.2023 г. Административно дело № 269 от 2024 г. по описа на ВАС е образувано по касационна..

публикувано на 27.02.24 в 19:25

Три дни се очаква да продължи следващото заседание на Варненския общински съвет

Седмото заседание на Общинския съвет във Варна ще се проведе на: 29 февруари, 1 март и 5 март , съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Сесията и в трите дни е с начален час 10 и ще се проведе в зала "Пленарна".  Припомняме, че заседанието на Варненския общински съвет от 21 февруари трябваше да продължи на следващия ден, но беше..

публикувано на 27.02.24 в 19:05

КЗП: Ще се търси трайно извънсъдебно решение с мобилните оператори за индексацията на таксите

Председателят на Комисията за защита на потребителите внася доклад, който разглежда начините за осигуряване на равнопоставено положение на потребителите спрямо мобилните оператори при индексацията на месечните абонаментни такси, съобщиха от комисията. На основание чл. 148, ал. 1, т. 3 от Закона за защита на потребителите мобилните оператори са поискали..

публикувано на 27.02.24 в 18:20