Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна откриха 31-вото Европейско първенство по спортна акробатика за мъже и жени

| обновено на 18.10.23 в 19:38

Във Варна днес откриха 31-вото Европейско първенство по спортна акробатика за мъже и жени. Шампионатът при по-малките възрастови групи завърши успешно за България със златен медал при двойките жени. Сега в по-горната възрастова група също таим надежди за медал от първенството във Варна. Йордан Йовчев беше официален гост на церемонията по откриването. Участват състезатели от 21 страни.

„Скъпи приятели на спорта, за мен е огромно удоволствие да ви приветствам в България за европейското първенство по спортна акробатика. От името на Българската федерация по гимнастика пожелавам успех на всички участници. Сигурен съм, че ще са насладите на страхотния форум във Варна. Благодаря на всички, които стоят зад организацията на това прекрасно първенство. Разбира се, пожелавам на българските състезатели да вземат медали, всички участници да се представят по най-добрия възможен начин. Пожелавам успех на всички“, заяви участникът на шест поредни Олимпийски игри, четирикратен олимпийски медалист и генерален секретар на Българската федерация по гимнастика Йордан Йовчев.

Европейското първенство започна и ще продължи до 22 октомври. Входът за зрители е свободен.

„Ние от Европейска гимнастика сме горди да приветстваме всички вас във Варна за 31-ото европейско първенство. Благодаря на всички – гимнастици, треньори, съдии, членове на Техническия комитет и, разбира се – на ентусиазираните фенове. Благодарение на всички вас спортната акробатика продължава да се развива и да получава повече внимание. Насладете се на неповторимите моменти и запазете спомените от Варна завинаги“, заяви вицепрезидентът на Европейска гимнастика Мишел Бушар.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Александър Николаев: Сега гледам към Световната титла (ВИДЕО)

Един варненски боец се завърна със Световна купа по кик бокс от Унгария. Александър Николаев се пребори за златото на това престижно състезание в Будапеща, като стана първи в стил лоу кик на 67 кг. Владо Вълев отговаря за подготовката на този състезател. Сега голямата мечта на Александър за тази година е да спечели и Световната титла. Нека..

публикувано на 23.07.24 в 11:50

Нестеров влезе в основната схема

Пьотр Нестеров се класира за основната схема на турнира на клей кортове от сериите "Чалънджър" във Верона (Италия) с награден фонд с 120 950 евро.Нестеров направи обрат и победи в българско дерби Янаки Милев с 6:7(2), 6:3, 6:4. Срещата продължи 3 часа и 12 минути. Директно основната схема във Верона ще започне Адриан Андреев. В първия кръг Андреев..

публикувано на 23.07.24 в 08:06

Загубихме от Турция

България не успя да се противопостави на Турция на Балканиадата за жени под 20 години в Албания. В залата в Тирана нашите отстъпиха с 0:3 (20:25, 12.:25, 16:25). Това беше третият мач за водения от Борислав Крачанов отбор. В първите два победихме Албания с 3:0 и загубихме от Сърбия със същия резултат. Четвъртият мач на България е утре срещу..

публикувано на 23.07.24 в 08:05

"Спартак"-Варна с успех на старта

Спартак (Варна) победи като гост Хебър с 2:0 в мач от първия кръг на efbet Лига. Това бе първи успех като гост за “соколите” в родния елит от над 15 години насам. Ахмед Ахмедов (45+2’) и Антонио Вутов (90+3’) отбелязаха головете за варненци. В началото на мача Николай Николаев бе изгонен директен червен картон (18’).

публикувано на 23.07.24 в 08:05

Джоунс премина в Балкан

Бившият играч на БК Черно море Тича Къртис Джоунс подписа с тима на Балкан /Бтг/. 191-сантиметровият американец има средни показатели от 21,1 точки, 4,3 борби и 4,6 асистенции на мач. Джоунс направи много добър сезон с екипа на варненци, като беше с основен принос за успехите в някой мачове.

публикувано на 23.07.24 в 08:04

На среща с българските олимпийци

В рубриката посветена на българските участници на Олимпийските игри в Париж, днес ви срещаме със състезателите по лека атлетика. Габриела ПЕТРОВА Троен скок жени Роден: 29 юни 1992 г. в Хасково Професия: спортист Образование: Бакалавър, Социална педагогика Клуб: Спортен клуб “Локомотив” Пловдив Треньор: Атанас Атанасов Начало на..

публикувано на 22.07.24 в 16:17

Стоян Копривленски, най-успешният български боец (ВИДЕО)

Стоян Копривленнски се превърна в най-успешния български боец. Той стана световен шампион по кикбокс на турнира K-1 World Max в Токио, след като още впървия рунд нокаутира руснака Виктор Акимов, който в цялата си акриера е имал само една загуба. Копривленски се занимава с този спорт от 15 години, като в момента живее и тренира в..

публикувано на 22.07.24 в 11:50