Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Улица по пътя за Виница е разкопана от девет месеца. "Защо?", питат хората

| обновено на 23.10.23 в 16:10

Никола Христов живее на улица „Димитър Манчев“ 88 по пътя за Виница. Вече почти девет месеца там е разкопано заради изграждане на канализация, посочи Христов. Той обясни, че преди известно време прокопаването е било спряно, но сега отново са започнали да работят в района. "Кога ще приключи?", пита Никола Христов. 


Той е потърсил информация и от районното кметство, и от Община Варна, от където не получава категоричен отговор на въпроса. "Само аз имам вода, а надолу съседи нямат. Как се живее така?", възмущава се Христов.

Ученици, хора с малки деца, семейства, възрастни хора. Почти във всяка къща има хора, а никой не може да ни даде отговор, допълва Христов. 

Оказва се, че дейностите се извършват във връзка с големия ВиК-проект на Варна. 

Подробностите чуйте в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

368 са кандидатите за депутати от варненския регион (СПИСЪК)

368 са кандидатите за депутати, които ще участват в парламентарния вот за Трети Варненски многомандатен избирателен район. Те са от 28 партии и коалиции, като на изборите на 27 октомври ще се яви и един независим кандидат - Николай Наков.  Водач на листата на ГЕРБ-СДС във Варна е Даниел Митов, а на тази на "Продължаваме промяната - демократична..

публикувано на 25.09.24 в 14:45

Тестват системата BG-Alert и сирените на 1 октомври

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Проверката ще се осъществи на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца, Стара..

публикувано на 25.09.24 в 13:38
Агенция Вижън

Ден на отворените врати провежда Агенция за социално развитие Вижън

Ден на отворените врати провежда днес Агенция за социално развитие Вижън във Варна. Поканата е за един от офисите, където се предлагат социални услуги, този на ул. „Тодор Икономов“ №35. До 16.00 часа вратите остават отворени за всеки, който желае да се запознае с дейностите  на агенцията, която набира нови потребители, каза за Радио Варна..

публикувано на 25.09.24 в 13:02

Ръст на бюджетните заплати с 10 % искат от КНСБ

За ръст на бюджетните заплати с 10% през следващата година настояват от КНСБ , за целта ще са необходими допълнителни 1.8 милиарда лева. Президентът на синдиката Пламен Димитров настоя за спешно въвеждане на "заплата за издръжка", свързана с нивото на заплащане, което е необходимо, за да се осигури достоен стандарт на живот на работниците и техните..

публикувано на 25.09.24 в 12:18

Варна ще отбележи Европейския ден на езиците

Варна ще отбележи Европейския ден на езиците с редица забавни инициативи на 26 септември (четвъртък), от 17 до 20 часа, на входа на Морската градина.   По време на събитието ученици и преподаватели ще презентират под формата на интерактивни забавни дейности различните езици, които се изучават във варненските училища - френски, английски, испански,..

публикувано на 25.09.24 в 12:09

Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци организират от днес във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Провеждането ѝ е в изпълнение на ангажиментите по Закона за управление на отпадъците. Кампанията ще се проведе в четири поредни дни – от днес до 28 септември 2024 г. на територията на всички райони на общината. Мобилните събирателни пунктове ще бъдат разположени..

публикувано на 25.09.24 в 11:20

Експерти: Изграждането на ветрогенератори в Черно море ще засегне популациите на делфините и акулата

Изграждането на ветрогенератори в Черно море ще засегне популациите на делфините и акулата, като най-вероятно тези два вида ще напуснат районите на ветропарковете. Това е съобщил Виктор Ница – учен от румънския институт „Григор Антипа“, по време на заседание на Консултативния съвет за Черно море, което се проведе в края на миналата седмица в Констанца...

публикувано на 25.09.24 в 11:15