Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пети мандат Балчик ще бъде управляван от Николай Ангелов

На втория тур той получи подкрепата на 75 процента от избирателите. Опонентът му д-р Парсек Салбашян е получил около 25 процента, показва паралелното преброяване от щаба на Николай Ангелов. На първи тур резултатът бе 49 срещу 17 на сто.

На балотажа в община Балчик изборният ден приключи в 36-те секции навреме в 20.00 часа.  На първи тур от имаши право близо 16 600 избиратели, до урните отидоха почти 8500 души или близо 51%, а сега на втория тур гласуваха 5791 или 34.79%.

Победителят сподели, че продължава посоката, която е поел. По думите му за него кампанията е била изнервяща, защото не успя да спечели от първия тур със съвсем малко. Другият момент е ниската активност на балотажа. "Не очакват под 6000 души да гласуват. Опитвахме се да убеждаваме хората, че трябва да гласуват, но може би огромната  разлика от първи тур накара хората да си останат вкъщи" - коментира още той.

В едно от последните си изявления Николай Ангелов, влязъл в кампанията за пети път със слогана „Устойчивост и развитие“, обяви какво ще се случи още в първата година: интелигентно LED осветление в град Балчик и в селата Оброчище, Кранево, Рогачево и Църква; осем нови детски площадки и ремонт на съществуващите в града и по селата; нови паркове и спортни площадки в осем села; асфалтиране на улици /в списъка са “Александър Стамболийски”, “Райко Дасколов”, “Средна гора”, “Тунджа”, “Странджа”, “Люлин”, “Дионисополис”, “Черно море” /частично/; продължава разширяването на парка в ЖК “Балик”;нова ритуална зала в новия гробищен парк;Приют за бездомните кучета; в големите детски градини ще се направи т.нар. солна стая за профилактика на детското здраве.

„Приемам инфраструктурните дейности по селата като ежедневна отговорност на Общината и затова няма да изброявам детайли, улици, градинки и т.н.

Не съм акцентирал върху най-амбициозните си планове. Това са да изградим нов летен кино-театър в района на алея “Ехо” и съвсем нова спортна зала в района на бившата автомобилна школа“ – казва още Николай Ангелов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иновативно мислим, развиваме ценни качества и вървим уверено към бъдещето!

Основно училище „Черноризец Храбър“ – гр. Варна е посветено на усъвършенстването на образователните практики, за да отговори на изискванията на 21 век. "Развиване на дигиталната компетентност за образованието на 21 век" звучи модерно, изпълнено с ентусиазъм и неочакваност. Десет учители от нашият екип се включиха в..

публикувано на 19.07.24 в 14:15

Обявиха дарителска кампания в помощ на пострадалите от пожарите в община Болярово

Община Болярово обяви дарителска сметка за пострадалите от пожарите в последните дни.  „Отправяме молба за съпричастност към всички които могат да помогнат", каза кметът на пострадалата от огнената стихия община. Той благодари на всички, които помагат на терен и на всички, които помагат с хранителни продукти и вода.  Поклон пред вас,..

публикувано на 19.07.24 в 14:13

Предстои третото издание на земеделското изложение "Ден на полето"

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение „Ден на полето“. Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и селскостопанска техника. Тази година форумът ще се проведе в землището на село Попгригорово от 23 до 25 юли...

публикувано на 19.07.24 в 14:10

МОН публикува второто класиране след седми клас

Министерството на образованието и науката публикува второто класиране от приема за гимназии след 7. клас, съобщиха от пресцентъра на Министерството Проверката става в системата https://infopriem.mon.bg/ с входящ номер и идентификационен код. Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 22 - 24 юли 2024 г. 

публикувано на 19.07.24 в 13:49

Авиокомпания предупреждава пътниците да са на летището три часа по-рано заради срива в IT мрежата

Авиопревозвачът Wizz Air предупреждава клиентите си да отидат на летището поне 3 часа преди полета си днес заради технически проблем и прекъсването на глобалната IT система. По време на прекъсването се предлага безплатно чекиране на летището.  От компанията посочват, че очакват потенциални смущения. Подобно на всички авиокомпании днес, Wizz Air е..

публикувано на 19.07.24 в 13:32

Заради високите температури спират камионите във Варненско днес

От 13 ч. до 21 ч. днес поради очакваните високи температури над 35 градуса, ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на областите Варна, Разград, Шумен и Силистра, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  В областите Шумен и Варна временно ще бъде ограничено движението в отсечка от АМ..

публикувано на 19.07.24 в 12:23

В Дропла затварят пътища: На село не ни смятат за хора! Искаме вода!

Една седмица безводие се канят да "честват" жителите на балчишкото село Дропла на 20 юли. Възрастните хора в селото не помнят за такъв дълъг период да е липсвала питейната течност в селото. От миналия четвъртък село Сенокос също е без вода. Там и в село Дропла в ниските части снощи започна да се появява водата, но днес отново намалява, песимист е..

публикувано на 19.07.24 в 12:15