Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емануил Манолов след победата: Ще работя за обединяването на хората в Аврен

| обновено на 06.11.23 в 10:44
Снимка: bgtourism.bg

Ще работя за обединяването на хората в Аврен. Настроението след обявяването на резултатите може да е само хубаво, въпреки че беше водена изключително мръсна кампания от страна на опонентите. Така коментира резултатите новоизбраният кмет на Аврен Емануил Манолов. Той спечели четвърти мандат, благодарение на подкрепата на 52.45 % от жителите на общината. 

Манолов допълни, че ще продължи през следващите четири години да работи върху това населените места да привличат все повече хора. 

Един от големите проблеми на Аврен, посочи Манолов, е проблемът с водоснабдяването в населеното място. "Категорично заявявам, че ако ВиК не започнат да инвестират в населените места, ще поемем по пътя от излизане от водната асоциация и създаване на общинско ВиК. Просто не може да продължава по този начин", каза още Емануил Манолов, като добави, че водният проблем ще бъде най-голямото предизвикателство за общините в следващите 20 години. 

По думите на Манолов друг проблем в Аврен е този с електроснабдяването. "Валят жалби от наша страна към ДКЕВР. Те твърдят, че правят невиждани инвестиции, но качеството на тока си остава едно и също", каза той. 

Според Емануил Манолов хората трябва да започнат да се обединяват, тъй като проблемите и решаването им са общи. 

Целия разговор с него чуйте в звуковия файл:


Емануил Манолов досега е печелил кметското място в община Аврен – през 2011, 2015 и 2019 година. Роден е през 1978 година във Варна. Завършил е специалност "История" в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Започнал е кариерата си в общинската администрация в Аврен, където работи 2 години като главен специалист и младши експерт в сферата на културата и спортните дейности. От средата на 2010 г. е директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поставиха заграждения около градинката с кедрите в кв. "Аспарухово", пет от седемте кедъра вече са отсечени

Градинката с кедрите в центъра на район "Аспарухово", които жителите на квартала се опитват да опазят, тази сутрин осъмна заградена. Малко след пет часа група работници сложиха подвижни огради. Малко по-късно, в тъмните часове, се е пристъпило към отрязването на дърветата. Припомняме, че теренът е частен, инвестиционното намерение за участъка,..

публикувано на 07.08.24 в 06:47

Авария причини спиране на водата тази нощ в с. Тополи

Поради авария без вода от 02.00 ч. до около 14.00 ч. тази сутрин ще са абонатите в част от с. Тополи. Поради извършване на профилактика на съоръженията в Помпена станция "Червен мост" без вода ще бъдат абонатите на с. Близнаци и с. Приселци от 08.00ч. до 17.00ч. на 07.08.2024г.  Във Варна без вода до около 14ч ще са абонатите в част от Евксиноград,..

публикувано на 07.08.24 в 05:59

Слънчево, следобед с временни увеличения на облачността

Днес ще преобладава слънчево време, следобед над Североизточна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб, по крайбрежието до умерен от северозапад, следобед от североизток и изток. Сутринта ще е по-прохладно с температури във вътрешността 12-17 градуса, по крайбрежието 17-20. Максималните температури ще са между 27° и 32°, за..

публикувано на 07.08.24 в 05:57

Статуята от Хераклея Синтика вече може да бъде разгледана от посетителите на музея в Петрич

Статуята, вероятно на владетел или висш чиновник, открита при теренните проучвания в обект „Античен град Хераклея Синтика“, е разопакована и изправена на място  в експозиционната зала на Историческия музей в Петрич. Няколко часа продължи работата, под ръководството на проф. Людмил Вагалински, за да се извиси в цял ръст мраморната статуя...

публикувано на 06.08.24 в 17:21
Преливането на утаителя преди входа на порта

През 2017 г. е извършено последното почистване на утаителя на Белославското езеро

Последното почистване на утаителя на Белославското езеро от Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" е извършено през 2017 година. Тогава са драгирани около 200 хиляди м3 утайки. Това съобщиха след запитване на Радио Варна от Министерството на транспорта и съобщенията.  Почистването на съоръжението се извършва съвместно от Държавното..

публикувано на 06.08.24 в 17:05

Колко пари са похарчили партиите за изборни кампании?

Между 2013 и 2023 година партиите, които или са минавали бариерата от 4% за парламента, или в дадена кампания са похарчили поне 1 милион лева, общо са изразходвали 68,45 милиона лева.  Това сочи анализ на Мартин Драганов, стажант в Института за пазарна икономика. Данните, които използва са от Сметната палата, където партиите са длъжни да..

публикувано на 06.08.24 в 16:27

Европейският потребителски център с информационна кампания във Варна

Тридневна кампания за информиране на гражданите относно нарушаване на правата им като потребители провежда във Варна Европейският потребителски център. В сряда, 7 август, представители на ЕПЦ ще са на летището, а в четвъртък, 8 август - до хотел "Черно море".  Около  1/3 от жалбите, постъпили в Европейския потребителски център (ЕПЦ), са свързани с..

публикувано на 06.08.24 в 16:10