Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Пенева и Мариян Михалев с амбициите за квота от СП по скокове на батут

Автор:

Христина Пенева и Мариян Михалев с амбициите за квота от СП по скокове на батут
Мариян Михалев и Христина Пенева заминаха за участие на световното първенство по скокове на батут в Бирмингам (Англия). Състезанието, което е олимпийска квалификация за Игрите в Париж ще се проведе от 9 до 12 ноември.
„Световната купа във Варна беше като мини световно. Една генерална репетиция преди най - важния старт за годината, защото на световното първенство ще се разпределят още квоти. Във Варна нашите състезатели се представиха, може да се каже добре. През последните три седмици се съсредоточихме да коригираме всичко, което видяхме като грешки на световната купа. Здрави са и двамата са добро настроение. Смятам, че ще покажат най -доброто от себе си. Надяваме се да ни зарадват със своите резултати, защото и двамата имат възможности. Двамата са вдъхновени и са заредени с мисълта, че ако не успеят сега, продължават следващия олимпийски цикъл“, това сподели преди заминаването за Бирмингам старши-треньорът на националния отбор по скокове на батут Мариана Макулова.
„Мариян е с много стабилна трудност. Доста изчистихме комбинацията. Доста грешки поправихме. Вдигнахме височината. Христина също подобри своето ниво в техническо отношение. Влизане в осмицата е много сериозна в заявка. Аз смятам, че дори и да не влезнат сред първите осем, ако се наредят между първите 24 или 16, това ще бъде един
голям скок за тях двамата“ , допълни Макулова.
От 16 до 19 ноември отново в Бирмингам ще се проведе и шампионата на планетата по скоковете на батут при подрастващите. В надпреварата страната ни ще бъде представена от 14 спортисти.
„Пет ще са в най - малката възраст 11 - 12, пет ще се състезават във възрастта 13 – 14, един представител ще имаме при 15- 16- годишните и трима състезатели при 17 – 21-годишните. Смятам, че и от това световно върнем с минимум няколко финала в индивидуалното и поне две медала в синхронните скокове. Надявам се всички наши състезатели да успеят да издържат на напрежението, защото конкуренцията ще бъде наистина жестока“, завърши Мариана Макулова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

15-годишен кик боксьор носи сребро за Варна от Световно първенство (ВИДЕО)

Варненски състезател по кик бокс се завърна със сребърен мдал от Световното първенство в Будапеща. Спечели го Росен Шеев. Той е само на 15 години, но е започнал с кик бокс на 6 години. Вече има достатъчно опит и самочувствие и спечеленият сребърен медал на най-големия планетарен форум не е изненада. Днес ви срещаме с малкия Шеев, който откриваме..

публикувано на 12.09.24 в 11:50

Родни Първис ще играе за Варна

Родни Първис, шутинг гард, подписа с баскетболния Черно море Тича. Той е поредното ново попълнение за баскетболния отбор на Варна. Първи е един от най-добрите баскетболисти през изминалото първенство у нас. За последно игра в Спартак Плевен. Роден е 1994 г в Плимут, Северна Каролина. Има добра визитка от Италия, Израел и други европейски..

публикувано на 12.09.24 в 09:10

Нови лица в БФС

Вчера в национална футболна база „Бояна“ се проведе заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Сред точките в дневния ред бяха заложени утвърждаването на новия председател на Съдийската комисия Станислав Тодоров, освобождаването на изпълнителния директор Борислав Попов и избирането на Андрей Петров за негов заместник,..

публикувано на 12.09.24 в 08:50

Варненски ватерполист ще играе в Първа Бундеслига

Ватерполистът на „Комодор” (Варна) Младен Димитров ще се състезава за отбора на SC Düsseldorfer 1898 в Първа Бундеслига през настоящия сезон. Новият клуб на Димитров, който е капитан на националния отбор по водна топка на България във възраст U 19, се бори за влизане в първата осмица, като в нея играят топ отбори, сред които „Шпандау” и..

публикувано на 12.09.24 в 08:45

В бургаското спортно училище ще изучават кик бокс

Президентът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов проведе работна среща с директора на спортното училище "Юрий Гагарин" в град Бургас - Янчо Стойчев. Разговорът бе за създаване на профилирано обучение на спорта кикбокс, който е с над 30 годишна история у нас и постига огромни успехи на международно ниво. През 2021 г. Кикбокса..

публикувано на 12.09.24 в 08:35

"Левски" победи "Галатасарай"

В гранд мача на вчерашния ден Левски победи Галатасарай на турнира Gold Cup с 6-5 в уникална среща. Дъждът буквално заливаше обилно всички на стадиона, но никой не мръдна от мястото си. Това леше перфектен мач, който всички определиха като финал на турнира.

публикувано на 12.09.24 в 08:20

Венци Желев: Учим децата на правилен футбол (ВИДЕО)

В Кранево започна вторият международен турнир по футбол „Голд къп“, на който Радио Варна е медиен партньор. Тази година участва силен отбор от Плоещ /Румъния/ и двата турски гранда Галатасарай и Фенербахче. Всички силни български отбори са тук. Тимът на „Добруджа“ също е сред отборите, които показват добър футбол. Изключително емоционален е..

публикувано на 11.09.24 в 11:50