Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данъчните отбелязват професионалния си празник

Снимка: Архив

На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва Деня на Свети Матей – първият събирач на данъци. Навръх професионалния си празник, от НАП Варна отчитат повишено доверие в приходната администрация и в електронните услуги, които тя предлага. До момента онлайн услугите на НАП са над 170, които значително улесняват гражданите и бизнеса, и извеждат Агенцията на водещо място в страната сред дигиталните институции, подчертаха от агенцията. Във Варна, по време на данъчната кампания за деклариране на личните доходи, над 80 % от годишните данъчни декларации бяха подадени по електронен път – с персонален идентификационен код и е–подпис.

„Висок професионализъм, отговорност и уважение към колектива и клиентите са тайната за постигнатите резултати. Подобрената ефективност на контролната дейност, високите стандарти в качеството на работа и непрекъснатото развитие на електронните услуги извеждат НАП сред най-иновативните и бързо развиващи се администрации у нас. Благодаря на колегите за положените усилия и високия професионализъм“, заяви териториалният директор на агенцията в морската столица Властиана Николова по случай празника на данъчния.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар изпепели 100 дка пшеница в Балчишко

Голям пожар в землището между балчишките села Сенокос и Соколово. Един екип на балчишката пожарна е на мястото. Няма данни за пострадали, съобщи началникът на службата в Балчик Стелиян Стойчев. Сигналът е подаден на телефон 112 от пътуващ в посока Добрич - Балчик.  По данни на кмета на село Сенокос Красимир Георгиев на..

публикувано на 06.07.24 в 14:16
Мая Димитрова

Мая Димитрова: БСП ще опита да състави експертен кабинет, ако получи третия мандат

„Нищо не гарантира, че президентът ще даде мандата на БСП. Обикновено БСП получава мандат в последните три години, но нямаме никакви гаранции коя политическа партия ще го получи сега. Ако мандатът ни бъде даден като отговорна политическа партия, след решение на Националния съвет, така е по устав, ще положим всички усилия да има правителство...

публикувано на 06.07.24 в 14:15

В 12 часа - 29 градуса във Варна и Добрич

В 12 часа в Русе термометрите от четоха 31 градуса; във Варна, Добрич, Шумен и Силистра 29; в Бургас, Ахтопол и Разград 28 градуса, а в Шабла и на носовете Калиакра и Емине 27 градуса. Във Варна атмосферното налягане в 1017 hPa, по-високо от средното за м.юли 1008 hPa, до края на деня ще остане без съществена промяна. О тносителната..

публикувано на 06.07.24 в 13:53
Габриел Лорер

Даниел Лорер: Ситуацията в следващия парламент ще е още по-сложна

Вторият проучвателен мандат за правителство ще последва съдбата на първия. ПП/ДБ няма намерение да прави опити за реализация на третия мандат. Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна народният представител от ПП/ДБ Даниел Лорер. На последните парламентарни избори коалицията изгуби над 300 хиляди гласа. Анализ на този изборен резултат..

публикувано на 06.07.24 в 13:50

Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов: Николай Марков е най-голямата спирачка на системата

„Сключваме споразумения с други партии за явяване на следващите избори, като целта е не да правим коалиция, а да използваме капацитета на експертите в тези партии“, това съобщи в предаването „Позиция“ на Радио Варна Ивелин Михайлов – създател на партия „Величие“. Според него, при евентуални нови избори, политическата формация не само ще премине..

публикувано на 06.07.24 в 12:59

Пясъчни творения ще изработват в Балчик

Тази събота   на плаж "Двореца" между красивите морски вълни на град Балчик и "Тихото гнездо" - в миналото място за отдих на румънската кралица Мария, Белият град ще бъде домакин на осмото издание на детския фестивал "Пясъчни творения”.  Участниците ще имат на разположение един час да сътворят най-красивото, на което са способни от пясък и с..

публикувано на 06.07.24 в 08:43

Гореща събота - във Варна до 30С

Днес ще е предимно слънчево, сутринта почти тихо. Температурите ще продължат да се повишават, като максималните ще са между 31° и 36°, по Черноморието от 27° до 30°, за Варна около 30°. По Черноморието времето остава слънчево, със слаб до умерен вятър от изток-североизток,  следобед подсилен от бриза. Вълнение на морето 2,..

публикувано на 06.07.24 в 08:22