Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоят ремонти на три улици във Варна

Снимка: БНР

Три проекта за основна рехабилитация на улици във Варна, едната, от които, е "Капитан Райчо", ще бъдат финансирани с близо 16 милиона лева от правителството - това съобщи за Радио Варна в предаването „Позиция“ кметът на града Благомир Коцев.

Той каза още, че за реализация на варненски проекти Министерството на финансите ще отпусне в бюджета за следващата година 100 милиона лева.

Даниела Стойнова с подробностите:

По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горещини в 14 области у нас, на Балканите до 39 градуса

Днес ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток, предаде БГНЕС. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 32 и 37 градуса, по-ниски по Черноморието, в София – около 32, Шумен и Благоевград – 34, Велико Търново, Пловдив..

публикувано на 07.07.24 в 09:17

Червен код за опасност от пожари в Северна България

За днес е обявен червен код за опасност от пожари в няколко области на Северна България, предаде БГНЕС. Това са областите Плевенска, Габровска, Великотърновска, Русенска, Силистренска. Оранжев е кодът за пожари в Североизточна и Южна България, най-малка е опасността в Западна и Югозападна България...

публикувано на 07.07.24 в 09:14

Ръководствата на ПП и ДСБ ще обсъдят изборните резултати

Две от формациите в коалицията ПП-ДБ провеждат заседания на ръководните си органи. Националният съвет на "Продължаваме промяната" се събира днес, за да обсъди изборните резултати, предстоящите си приоритети и работата в коалиционния формат. От вчера заседава и Изпълнителният съвет на ДСБ. В края на юни Националният съвет на третата..

публикувано на 07.07.24 в 08:38
Участници във вчерашната среща разпространиха след разговора снимка с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Неофициално: Предстои среща между Доган и Пеевски

По неофициална информация днес предстои среща между почетния председател на ДПС Ахмед Доган и съпредседателя Делян Пеевски и депутатите, подкрепили проектокабинета "Желязков". Вчера на среща на депутати от партията с Ахмед Доган в лятната му резиденция в парк "Росенец" беше решено да се възстанови нормалното функциониране на ДПС..

публикувано на 07.07.24 в 07:45

Англия и Нидерландия се класираха за полуфиналите на Евро 2024

Англия се класира за полуфиналите на Евро 2024 след победа над Швейцария след изпълнение на дузпи. "Трите лъва" надвиха своя съперник с 5:3 при дузпите, след като редовното време и продълженията завършиха при равенство 1:1, информира БГНЕС. Тимът на Гарет Саутгейт отново се измъкна от тежка ситуация, тъй като изостана в резултата в 75-та..

публикувано на 07.07.24 в 07:32

Времето в неделя: Слънчево и горещо

Днес времето ще е слънчево, следобед горещо! Ще духа слаб, следобед по Черноморието умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 32° и 37°, по Черноморието от 27° до 30°, за Варна около 30°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 25°-26°. Изгревът на Слънцето за Варна беше в 5 часа и 38 минути, залез в..

публикувано на 07.07.24 в 07:21

Пожарът между Соколово и Сенокос е потушен, спасени са 130 декара пшеница, унищожените са близо 30 дка

Два екипа от пожарните в Балчик и Добрич успяха да загасят пожара в пшеничена нива в землището на балчишкото село Сенокос в посока Соколово. Спасени са 130 декара, унищожени са между 15 и 30 декара, съобщи началникът на балчишката служба Стелиян Стойчев. По обяд днес сигналът за пожар между балчишките села е подаден на телефон 112 от пътуващ..

публикувано на 06.07.24 в 16:42