Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готова ли е Варна за нова визия и за сняг през зимата?-питаме кмета

Имаме пълна готовност за справяне с последиците от снеговалежа, който се очаква и във Варна през уикенда.

Това заяви за Радио Варна кметът на града Благомир Коцев.

Той обясни,че снегопочистването ще се осъществява от фирмата, с която общината има договор за почистването на район  „Аспарухово“:

Чуйте още от разговора на Валери Великов с кмета Коцев в прикачения звуков файл:

Тепърва предстоят много дейности, свързани с подобряване благосъстоянието на града.

Един от важните проекти е свързан с тръбата във варненското езеро. Търси се нужното финансиране от общински, държавен бюджет, или чрез средства от министерства:

Има доста изненади и подводни камъни в общината, с които тепърва се запознаваме. Заради това не бързаме да излизаме с крайни решения и становища. Много срокове изтичат и доста неща не са правени. В това число "Градски транспорт" беше оставен без гориво. Чуйте още:

При подбора на екипа си ще разчитам основно на професионалисти, а не на партийни назначения, чистка в общината няма да има-това коментира в предаването „Позиция“  кметът.

Той каза още, че в Общинския съвет разчита на мнозинство, което ще подкрепи важните за града проекти, но прогнозира също така, че отношенията кмет-Общински съвет няма да са съвсем гладки. Предстоят реформи в администрацията, които няма да са драстични:

Доизграждането на автомагистрала „Хемус“ е сред приоритетите не само за община Варна, а и за министрите, с които се срещнах през седмицата: на финансите, МРРБ и транспорта.

Това допълни Коцев.Той обясни, че има обаче пречки, свързани с обявяването на изцяло нови процедури, които могат за забавят завършването с година и половина:

Община Варна няма нужната готовност за работа по проекти:По публикацията работи: Ваня Славова
ВИЖТЕ ОЩЕ
Николай Василев

Сливането на НАП и Агенция "Митници" няма да се случи

Сливането на НАП и Агенция „Митници“ никога няма да се случи. Това е мнението на икономиста и политик Николай Василев. Според него целият процес за обединение на двете агенции е за да бъде назначен техен човек начело на "Единната приходна агенция". Пред Радио Варна бившият министър в няколко правителства коментира: "Теоретично има..

публикувано на 21.02.24 в 16:45

70 години, споделени с Радио Варна, на верния слушател Петко Александров

Петко Александров е от редовните слушатели на Радио Варна около 70 години. Така навръх своя 79-и рожден ден и в навечерието на 90-годишнината на Радио Варна, той застана пред микрофона, за да сподели за своята голяма любов – радиото и привързаността вече близо 70 г.  Петко Александров от 10-годишен слуша Радио Варна. Ляга си вечер със звука от..

публикувано на 21.02.24 в 07:16
Богдан Милчев

Богдан Милчев: АМ "Хемус" е символ на некомпетентност, безхаберие и корупция

В началото на февруари екип от Института по пътна безопасност в България извърши обследване на започнати, но недовършени участъци от лотове 1 и 2 на автомагистрала "Хемус". Констатациите си те направиха по повод 50-годишнината от откриването на магистралата. "Тя  е символ на некомпетентност, безхаберие и корупция. В последните три години в България се..

публикувано на 20.02.24 в 14:40
Мария Георгиева

Мария Георгиева - 30 години от живота на един училищен директор

„Всеки, който мисли, че директорският стол е привлекателен, първо трябва да погледне страната на отговорностите и след това да погледне страната на облагите, ако въобще има такива.“ Това каза в интервю за Радио Варна Мария Георгиева, която е 30 години директор на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай..

публикувано на 20.02.24 в 07:25

Валентина Тодорова: Нужна е цялостна здравна реформа

За цялостна реформа в здравната ни система се обявиха граждани, подкрепили протеста на Фондация "Даная" във Варна #НИТОЕДНОДЕТЕПОВЕЧЕ.  Валентина Тодорова е една от тези активни варненки, които винаги подкрепят каузи и подобни протести с огромно обществено значение. Според нея най-големият проблем в нашето здравеопазване е Националната..

публикувано на 19.02.24 в 14:17

Изкуствен интелект и поезия в изложбата "Светоглед" във Варна

Визуалният артист Цветомил Семков представя своята изложба „Светоглед“ днес от 18:30 часа в Арт салона на Радио Варна.  Изложбата се състои от дигитални произведения, направени с помощта на изкуствен интелект, като всяко едно е предизвикано от избрани от него творби. Използваната технология представлява чат, в който авторът въвежда чрез свои..

публикувано на 19.02.24 в 10:28

"Дестинация щастие"

Какво е щастието? То постига ли се? Или е съставено от малки по размер и форма моменти, които обединени, наричаме щастие? Най-хубавото е, че всеки сам може да даде дефиниция за щастие. Т.е. всеки има своя представа какво представлява то. А дали щастието е посока, път, преживяване? За едни е така, за други не е.  За Даниела Георгиева щастието е..

публикувано на 16.02.24 в 15:05