Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

85 населени места в област Добрич са без ток. Остава затворен пътят Добрич - Генерал Тошево

Снимка: Румен Сарандев, Радио Варна

15 машини и пътнопочистваща техника са на терен по републиканската пътна мрежа по данни на Областно пътно управление в Добрич, предаде БТА. 

Почистени са главните пътища до границите с областите Силистра и Шумен и са отворени за движение на автомобили до 12 тона. 

Пътят Добрич - Варна  е отворен за моторни превозни средства (МПС) до 3,5 тона. Частично е почистен участъкът с. Карапелит - с. Кочмар. Пътен участък Коларци - Тервел е отворен за движение на МПС до 12 тона.  Пътен участък  Дуранкулак - Балчик е отворен за МПС до 12 тона.

По данни на дежурния в община Добричка отворени са при зимни условия пътните артерии Добрич - Тервел и Добрич - Кардам за леки МПС,  Добрич - Крушари до 12 т.  и Добрич - Албена също до 12 тона. 

Остава затворен пътят Добрич - Генерал Тошево. 

Във всички общини продължава снегопочистването на общинска пътна мрежа в проблемните участъци от контрагентите, съгласно сключени договори, съобщават от Областната администрация. 

Екипи на МВР продължават да дежурят на всички входове и изходи на град Добрич и не допускат движение на МПС без неотложна необходимост, както и товарни автомобили. 

През денонощието, на територията на цялата област екипи на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) работиха и продължават аварийно-спасителни дейности основно за отстраняване на паднали дървета и отваряне на пътища, евакуиране на хора от закъсали на пътя МПС, предвид зимната обстановка. Четири екипа извършват евакуации на бедстващи по пътната мрежа граждани. Общият брой приети и отреагирани сигнали е 50, от тях 33 - в координация с други служби. 13 са аварийно-спасителните дейности и технически помощи. Постъпилите сигнали за евакуация за изминалото денонощие са общо 9. Служителите на РДПБЗН са участвали в евакуирането на 33 души, като 24 от тях са украински граждани, които са настанени в хотел в Балчик. Осигурена им е храна, вода и няма бедстващи.

По данни на дежурните от общините в областта, все още 85 населени места в областта са без електрозахранване.

В община Шабла без ток са девет села, в община Тервел са 12 села и в две села електрозахранването е частично, в община Генерал Тошево пет села все още са без ток, в община Крушари  - шест села. В община Добричка без електрозахранване са 53 села. 

В град Добрич е подаден сигнал за липса на електрозахранване в два жилищни блока по ул. „Опълченец Петър Алексиев“, сигнализирано е и за прекъснато електрозахранване по ул. „Иван Рилски“.

Дежурните по общини информират и за нарушено водоподаване. В община Шабла няма вода в три села, в община Каварна в четири, в община Генерал Тошево пет села са без водоподаване, в община Крушари селата без вода са четири, в община Добричка – 13 села. В община град Добрич вода няма в квартал „Режията“.

Диспечерите на водното дружество информират, че към момента поради липса на електрозахранване, не работят помпени станции (ПС) „Батово“, „Долина“, „Бенковски“, „Българево“ и хидрофор „Дончево“. 

От Хидрометеорологичната обсерватория в Добрич информират, че сутринта температурата е -1ºС, усеща се като минус 6º. Вятърът е от запад, слаб, 5m/s, ясно време. Количеството валеж за Добрич е 68,4 л/м2. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Традиционният туристически поход по морския бряг стартира от Шкорпиловци

Традиционният туристически поход по морския бряг се провежда за 26-и път от днес до 17 юли. Тази година в него ще вземат участие около 70 туристи от цялата страна на възраст от 7 до 70 години. Организатори са Дирекция „Спорт“ на Община Варна и Туристическо дружество “Черноморски простори“.  Отправната точка за всички маршрути е палатковият бивак в с...

публикувано на 13.07.24 в 12:36
Снимката е илюстративна.

Мирен протест-шествие организират жителите на село Езерово, община Белослав

Мирен протест-шествие, организиран от жители на с.Езерово, община Белослав,  ще затвори важни улици в селото днес  от 18.00 часа до приключване на протестните действия. За пореден път в последните години местните привличат общественото внимание с искания да се ограничи скоростта на движение на превозните средства по републикански път III-2008. Въпреки,..

публикувано на 13.07.24 в 12:32

ПП-ДБ обсъждат какво да правят с втория мандат за съставяне на правителство

Коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" се събра на Национален съвет. Очаква се там членовете да решат как да процедират след връчването на втория мандат от президента. Заседанието на Съвета се провежда в столичен хотел. “Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил..

публикувано на 13.07.24 в 11:56
Снимката е илюстративна

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава борбата с пожарите в областите Хасково, Пловдив, Кюстендил и Ямбол Продължава борбата с пожарите в областите Хасково, Пловдив, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действащи и локализирани пожари: Област Хасково: Пожарът в широколистна гора в землището на с. Горноселци, общ. Ивайловград, обл. Хасково не е локализиран, площта..

публикувано на 13.07.24 в 11:50

Украйна порази руска петролна рафинерия в Ростовска област

Украйна порази руска петролна рафинерия в Ростовска област Руско петролно депо в Ростовска област гори след атака на украински дрон, съобщи губернаторът на областта Василий Голубев в Telegram. Няма данни за подстрадали хора. Районът се намира на стотици километри от фронтовата линия. Междувременно руското министерство на отбраната обяви, че силите му..

публикувано на 13.07.24 в 10:31

Правителството предлага 638 лева да бъде линията на бедност от следващата година

Правителството предлага линията на бедност от 1 януари 2025 година да стане 638 лева. Това е заложено в проект на постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане.  Срокът за обсъждане е до 12 август, включително.  Линията на бедност за 2024 година е 526 лева.  Предложената стойност от 638 лв. съответства на линията на..

публикувано на 13.07.24 в 10:17

Пожари в Гърция и червен код за опасно време в Румъния

Потушен беше горският пожар, който избухна вчера в района на Далмация. Съобщава се изгорели 5 000 квадратни метра маслинови и борови гори. В Гърция през изминалия ден - на 17 километра от Комотини - се запалиха маслинови дървета. Пламъците бяха загасени по въздух. Самолети и хеликоптери се включиха и в овладяването на пламъците на Халкидики. В..

публикувано на 13.07.24 в 09:55