Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира електронното гласуване за осмите годишни награди в туризма - 2023

Снимка: БГНЕС

Стартира електронното гласуване за осмите Годишни награди в туризма – 2023. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 9-те категории в конкурса на Министерството на туризма.

Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория, съобщиха от Министерството на туризма.

Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са към 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда, която е в категория "Изборът на българите". Тя ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в "100-те национални" и "50-те малко познати места" в България.

Може да гласувате за финалистите до 23:59 ч. на 05.12.2022 г. на  www.tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот.

Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 14 декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, запазената марка на конкурса – българската роза, изобразяваща символа на красотата на България и грамота. 

По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен базар в Административния съд събира средства за уред за биорезонансна терапия

Благотворителен базар със сувенири, картички и мартеници е експониран в сградата на Административния съд във Варна до 2 март. Всички  изделия са дело на деца и служители от Комплекса за социални услуги „Прегръдка”, който работи с деца и ученици от 3 до 18 години с дефицит на внимание и и хиперкинетично разтройство на поведението. Средствата от..

публикувано на 21.02.24 в 16:05

Комунистическите монументи като туристически продукт

Отдавна се чуват гласове, че комунистическото наследство на Република България може да се превърне в много добър туристически продукт. И да привлича туристи, които имат желание да разгледат сгради и монументи от периода 1944 - 1989 година. Разбира се и в момента граждани на чужди държави посещават милата ни родна страна с основна цел и идея да..

публикувано на 21.02.24 в 13:56

Светът чества Международния ден на майчиния език

На 21 февруари светът чества Международния ден на майчиния език. Денят отбелязва значимостта на изучаването и използването на майчин език и има за цел насърчаването на многоезичието и културното разнообразие по света.  Международният ден на майчиния език се отбелязва за пръв път през 2000 г. като всяка поредна година честването има различен акцент...

публикувано на 21.02.24 в 07:35

Историята на една майка, заченала инвитро и благодарна всеки ден на Бог, лекарите и близките си

Все повече двойки в днешно време срещат проблеми в опитите си да имат дете. Неслучайно и в голяма част от общините в България се появиха специални фондове, които до подкрепят финансово семейства с репродуктивни проблеми, а от години съществува и Фондация „Искам бебе“, към която хората се обръщат не само за парична подкрепа, но и за повече информация..

публикувано на 20.02.24 в 15:03

ВКС отхвърли авторството на песента „Даньова мама“

Казусът около това дали една от най-популярните български народни песни е дело на конкретен знаен автор стигна до Върховния касационен съд. Както е известно, наследниците на покойната певица Мария Балтаджиева имаха претенции относно   авторството на известната песен. Преди няколко години те започнаха съдебни дела срещу певицата Бинка Добрева, която е..

публикувано на 20.02.24 в 11:07

Професор Христо Кожухаров: Емоционалните решения ни правят по-уязвими към интернет измами

Все повече хора стават жертва на измамите, които дебнат в интернет пространството. Един от най-честите сценарии е с гръмки съобщения, че печелим някаква сума пари или друга награда и като кликнем, "печелим" лоши последствия за банковата ни сметка или пробив в профилите и паролите ни в мрежата.  Защо обаче българите продължават да се подлъгват и..

публикувано на 20.02.24 в 10:00

Литераторите на ОДК със специална награда от конкурс в Италия

Литераторите на Общинския детски комплекс със Специална награда на журито от Международния конкурс за поезия и театър Castello di Duino в Триест, Италия Възпитаниците на литературния клуб „Касталия“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, Варна, са удостоени със Специална награда на журито в XX издание на Международния..

публикувано на 20.02.24 в 09:32