Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Варна и Енергото обсъдиха съвместни действия при бедствия и подобряване на мрежата в местностите

Кметът на Варна Благомир Коцев и представители на  ЕНЕРГО ПРО обсъдиха съвместни действия при бедствия и аварии и изграждането на нови електроразпределителни мрежи в местностите.

Днес във Варна се състоя поредната среща от планираната програма на управи-телите на ЕНЕРГО-ПРО за обсъждане на теми от взаимен интерес с представители на местната власт на лицензионната територия на компанията.

Кметът на Варна се ангажира да започне работа по проблема с липсващите подробни устройствени планове (ПУП) във вилните зони и крайградските региони. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Ангел Ангелов и Анжела Тонева споделиха, че това затруднява изграждането на нови мрежи, които ще подобрят качеството на електроснабдяването. С цел оптимизиране на усилията и предотвратяване на излишни неудобства за жителите на град Варна Коцев пое ангажимент ремонтните дейности, стартирани от Общината, да се съгласуват с отговорните лица в електроразпределителното дружество, съобщават от ЕНЕРГО ПРО.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отводняват хотел в Албена след проливния дъжд

За пореден път след обилния дъжд е отводняван хотел в Албена от авариен екип на пожарната, като проблемът е поставен пред ръководството на комплекса да вземат превантивни мерки, съобщи началникът на службата Стелиян Стойчев след гръмотевичната буря, придружена с валежи, тази сутрин. В Общинския съвет за сигурност е подаден сигнал за наводнена от..

публикувано на 11.09.24 в 11:38

Започва ремонт на основната улица към Южната промишлена зона

От есента започва основен ремонт на главната улица към Южната промишлена зона – западна наземна връзка, съобщават от общинската администрация. Участъкът е дълъг 860 метра заедно с връзкатакъм кораборемонтния завод „Булярд“.Ремонтът обхваща трасето от Северния пътен възел на Аспаруховия мост до Клаповия мост, включително с напречната връзка към..

публикувано на 11.09.24 в 11:26

Наводнен е районът на зеленчуковата борса във Варна

Районът на зеленчуковата борса във Варна е наводнен след разразилата се буря тази сутрин. Поройният дъжд е предизвикал хаос, разпилени са продукция и отпадъци, видя репортер на Радио Варна.

публикувано на 11.09.24 в 11:10

Обстановката в Девня, Аксаково и Провадия се нормализира след валежите

Ситуацията в Девня се нормализира след снощната буря, съобщи за Радио Варна кметът на града Свилен Шитов. Проблемите там са свързани с паднали клони и кални наноси по улиците. Няма пострадали хора, няма и наводнени жилища и обществени сгради, допълни Шитов. В Провадия снощи са паднали 13 литра  валежи на квадратен метър, съобщиха от общината...

публикувано на 11.09.24 в 10:59

Пораженията след бурята (СНИМКИ)

Редица са пораженията след гръмотевичната буря, която се разрази тази сутрин във Варна. Шокъровият канал, който е водосборен само за дъждовна вода, е затлачен с отпадъци от бита, видя репортер на Радио Варна. В морето могат да бъдат забелязани плаващи части от домакински уреди. Няма сериозни щети по инфраструктурата, но на много места по Крайбрежната..

публикувано на 11.09.24 в 10:50

Община Варна няма да търпи глоби за обществената поръчка за провеждане на фестивала за празника на града

Община Варна няма да претърпи щети и глоби за избора на изпълнител на обществената поръчка за провеждане на фестивала за празника на Варна. Това каза зам.-кметът по правните въпроси Диан Иванов.  Иванов е категоричен, че няма нарушение на закона при избор на фирмата, тъй като само тя е притежател на авторските права и има договор със сръбския..

публикувано на 11.09.24 в 10:04

Бурята повали клони и дървета във Варна, огромен кестен затвори бул. "Приморски" (СНИМКИ)

Интензивната гръмотевична буря, придружена със силен дъжд, повали клони и дървета във Варна. Огромен кестен е паднал на пътното платно на бул. "Приморски" след светофара на подлеза на ФК. Движението се отклонява към Шишковата градинка. Затруднен е графикът на автобусите, на които маршрутът минава оттам. Екипи на гражданска защита и пожарната вече..

публикувано на 11.09.24 в 09:36