Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция се рекламира като дестинация за дигитални номади

Снимка: Pixabay

Министерството на туризма в Атина рекламира страната като добра възможност за живот и работа на дигиталните номади.

В последните години техният интерес към Гърция е голям и то предимно по островите заради благоприятния климат, съобщават компании, които предлагат престой и работа южната ни съседка.

Целта е страната да засили влиянието си сред средите на дигиталните номади, като предложи допълнителни възможности на високо ниво. От туристическия сектор смятат, че има потенциал в тази група за привличане на повече туристи с продължителен престой.

Източник: БНР
По публикацията работиха: Георги Николов, Мартин Николов

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

ПУП на заустването на Шокъровия канал ще разглежда ОбС-Варна

Проект на подробен устройствен план (ПУП) на заустването на Шокъровия канал в Черно море, входиран от общинската администрация, обсъдиха и одобриха единодушно съветниците от постоянната комисия „Архитектура и градоустройство“ към Общински съвет-Варна. Подробният устройствен план касае обект: „Включване на води от воден обект Шокъров канал във..

публикувано на 23.02.24 в 16:02

В цветовете на украинското знаме ще бъде осветена сградата на МС на 24 февруари

Цветовете на украинския флаг ще осветят Министерския съвет по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков, предаде БГНЕС.  Посланието на този акт е България да даде..

публикувано на 23.02.24 в 15:34

Три нови специалности, свързани с изкуствения интелект, разкриват във ВВМУ

Във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна разкриват три нови специалности, свързани с изкуствения интелект. Това са „Изкуствения интелект и смарт технологии“, „Дигитална трансформация“ и „Софтуерни и мрежови технологии“, както и магистърска програма, свързана с космическите технологии. Те са отговор на възникналата нужда..

публикувано на 23.02.24 в 14:54

Кирил Петков: Няма да допуснем ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите

Няма да се допусне ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите. Това коментира пред медии съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.  Той допълни, че ГЕРБ трябва да представят предложения, а не само да казват какво не им харесва. “Няма как да допуснем да има в останалите преговори някаква възможност ГЕРБ и..

публикувано на 23.02.24 в 14:09

Николай Костадинов оглавява общинската организация на ГЕРБ във Варна

Кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов оглавява общинската организация на ГЕРБ в морската столица, кметът на район "Младост" Христо Христов се връща в структурите на партията и става негов заместник, организационен секретар е Тодор Балабанов - общински съветник и предишен председател на Общинския съвет във Варна, членове на..

публикувано на 23.02.24 в 13:03

Без тротинетки в паркове и градини във Варна

Нови правила и санкции, свързани с електрическите тротинетки, гласува транспортната комисия към Общински съвет - Варна. Промените са част от Наредбата за организация на движението  на територията на общината и са внесени от групата на ГЕРБ в местния парламент. Измененията предвиждат ограничение на скоростта на електрическите превозни средства..

публикувано на 23.02.24 в 12:01