Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът очаква Бюджет 2024 да бъде приет навреме и да е балансиран

Премиерът Николай Денков заза брифинг за медиите след церемонията за първа копка на АМ "Русе - Велико Търново" - 3 декември 2023 г.
Снимка: БТА

Очаквам държавният бюджет да бъде приет навреме и да е балансиран - такъв, какъвто е подготвен. Това коментира пред журналисти премиерът Николай Денков, който участва в церемонията по първа копка на магистралата "Русе - Велико Търново". 
По думите на премиера съвсем нормално е, когато се обсъжда бюджетът, да има различни предложения:
"Но аз очаквам бюджетът да бъде приет навреме и да бъде балансиран - такъв, какъвто е подготвен.Разбира се, нормално е при обсъжданията да има различни дискусии, но бюджетът е добре подготвен, така че не очаквам особени проблеми", каза той. 
По повод на споровете в Народното събрание, свързани със Здравната каса, Денков коментира, че "правителството си гледа работата и си изпълнява програмата".

"Както и друг път съм казвал, ако има спорове, те са в Народното събрание. Така че питайте ги тях какво толкова ги притеснява. Ние си гледаме работата", каза още премиерът.

Източник: БНР


По публикацията работиха: Мария Йорданова, Мартин Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Изгоря стадионът на балчишкото село Соколово

Около 13.00 ч. стадионът на Соколово се запали, огънят тръгна към селото и нивите. След два часа и половина беше загасен, съобщи кметът Исмаил Исмаил.  Продължаваме да следим да не се разгори отново, тъй като започна от различните краища на терена и се пръсна, признателен е кметът на балчишкото село на земеделския производител Даниел Станчев, оказал..

публикувано на 12.07.24 в 15:48
Снимката е илюстративна.

Близо 1000 ментета на маркови дрехи и обувки иззеха от два магазина на Златния пясъци

Близо 1000 ментета на маркови дрехи и обувки иззеха от два магазина в курорта Златни пясъци, съобщават от полицията. Вчера, на територията на Златни пясъци бе проведена специализирана полицейска операция по линия „Интелектуална собственост“. Служителите на Икономическа полиция към ОДМВР Варна са намерили и иззели 443 броя шапки, 236 броя парфюма, 216..

публикувано на 12.07.24 в 15:12

Излязоха резултатите от първото класиране след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас. Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg/  с входящ номер и идентификационен код. Срокът за записване на класираните ученици в училищата или подаване на заявление за участие във втори етап е 15 – 17 юли 2024 г.

публикувано на 12.07.24 в 14:10

Вик - Добрич приканва да се пести водата

Поради завишена консумация и високите температури, ВиК Добрич приканва гражданите да намалят консумацията на питейна вода, за да се предотврати влошаване на нормалното водоподаване. Работим на пълна мощност, но заради високото потребление, скрити аварии и проблеми в помпени станции, не можем да насмогнем и нормализираме водоподаването навсякъде,..

публикувано на 12.07.24 в 14:04
архив

70 декара гора са засегнати от пожара край каварненското село Видно

Пожарът край каварненското село Видно беше загасен снощи около 20.00 часа с участието на два екипа на пожарната в Каварна, два екипа на Държавно ловно стопанство - Балчик, както един екип от Добрич. Участвахме косвено в гасенето, коментира началникът на районната служба в Балчик Стелиян Стойчев, чиито екипи затова време поемат сигналите и в съседната..

публикувано на 12.07.24 в 13:31

Затварят за профилактика басейн „Юлиян Русев“

За три дни – от 7:00 ч. на 13 юли до 07:00 ч. на 16 юли ще бъде затворен за посетители басейн „Юлиян Русев“ в Плувен комплекс „Приморски“, съобщават от Общинското предприятие „Спорт“. Причината е необходимостта от периодична профилактика, съгласно Инструкция №34 за хигиената на спортните обекти и екипировка.

публикувано на 12.07.24 в 11:47

Президентът връчва втория мандат другата седмица

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство другата седмица. "Не бързам и ще връча мандата следващата седмица", посочи той в Бургас, където присъства на националното военноморско учение с международно участие "Бриз-2024", съобщава БНР. "Първо искам да призова народните представители да осмислят в дълбочина динамиката на..

публикувано на 12.07.24 в 09:10